Psychologicko-pedagogická poradna. Máte zkušenost?

victorie77
21. únor 2023

dobrý den mám předškoláka který prý musí navštívit tuhle poradnu ,prý se to teď musí .Děkuji za odpověď.Je to i u vás ve školce ?

konidana
21. únor 2023

@victorie77 nemusí, ale v některých (nebo i v mnoha) případech to je vhodné. Také jsem se synem byla v PPP na předškolní zralosti.

kristyn86
21. únor 2023

Nemusi,je to dobrovolne. Bud se samy muzete objednat do ppp. Nebo nekde dochazi pani z ppp primo do skolky a delaji se ty testy hromadne a vas si pak pozvou k pohovoru do ms.
Ale je to na vas.

j.a.n.i
21. únor 2023

@victorie77 Musí se to pouze v případě, že chceš odklad nebo naopak předčasně zaškolit...

kakba
21. únor 2023

@victorie77 kdo ti rekl, ze musi. Chodi se do poradny, kdyz ma rodic nebo popripade skolka nejake pochybnosti, ale rozhodne to neni povinnost. Skolka rekla co?

kamino
21. únor 2023

U nás je plošný screening - pracovnice PPP navštíví školku a po porade s učitelkami vytipuje děti, které by jí mohly navštívit.

victorie77
autor
21. únor 2023

@kakba mě to řekla ředitelka, že naše školka musí posílat a dnes jsem mluvila s jednou co chodí vedle do třídy a taky jdou k zápisu a ta na mě hleděla, že ona nic nepodepisovala.Tak hold tam budu muset

victorie77
autor
21. únor 2023

@konidana a jak to probíhalo jestli se můžu zeptat.Děkuji

j.a.n.i
21. únor 2023

@victorie77 Pokud nechceš, tak nemusíš, školka tě nijak nemůže donutit. Ale někdy to není od věci.

victorie77
autor
21. únor 2023

@j.a.n.i ikdyž jsem to podepsala?

j.a.n.i
21. únor 2023

@victorie77 Já nevím, co si podepsala, já nepodepisuji nic s čím nesouhlasím.

victorie77
autor
21. únor 2023

@j.a.n.i mě to donutili že půjdem do té poradny

hankaviki
21. únor 2023

A co je na poradně špatného? Já se setkávám s tím, že rodiče berou do poradny a my učitelky ani nevíme proč, protože to dítě je normální.

konidana
21. únor 2023

@victorie77 popovidaji si s vami, i s dítětem samostatne, pak chvili dela nejake ukoly jako ze neco kresli, opakuje vety, ci zkousi pocitat... a na zaklade toho vseho vam pak treba doporuci, co je dobre procvicovat (napr.grafomotoriku... kresleni ) nebo naopak reknou v cem je dite dobre. Mohou i navrhnout odklad skolni dochazky, pokud by to diteti prospelo.

victorie77
autor
21. únor 2023

Děkuji všem za odpovědi

martt
21. únor 2023

@victorie77 Hele a nedoporučuji odklad? Já jsem se s tím ani u jednoho syna nesetkala , že bychom museli do PPP. Ale dostali jsme doporučení, že by to bylo vhodné kvůli odkladu. Do PPP běžte i když by doporučili odklad tak ho dávat nemusíte.

xxx3d
21. únor 2023

@victorie77 tak předpokládám, že se u tvého syna bude jednat o odklad, proto ta PPP
je otázkou, proč jsi jim něco "musela" podepsat, jaký máte vztahy, myslím ty jako rodič a školka jako instituce, ale na poradně není nic závadného, naopak.
vlastní zkušenost se synem, který je také předškolák, dle věku (v červnu bude mít 6) ale ta školní zralost prostě ještě není - výsledek z poradny, takže doporučený odklad.
nebála bych se toho, ber to jako bonus pro dítě.

marcicek84
21. únor 2023

@victorie77 tak mohla jsi jim max.podepsat,ze ti tu PPP doporucili navstivit,ale to neni,ze tam musis jit...z jakeho duvodu ji doporucuji?