Problémy ve školce. Bude v každé jiné problém nebo je to i učitelkou?

grootik
22. únor 2022

Zdravím, můj syn chodí školky pravidelně už téměř rok. Jsou mu 3 roky. (Jsem samoživitelka a dostala jsem práci). Narovinu říkám že syn zná jen mě a nikoho jinyho - je to zavislak. Ve městě kde žijeme nikoho neznáme a chuvu si nemůžu dovolit.
Před několika měsíci onemocněla učitelka kterou měl moc rád. Sice ráno plakal ale když jsem odešla uklidnil se a vše bylo ok. Díky covidu jsem teď dost často pracovala z domova a o to se to zhoršilo... Syn má ve školce přímo záchvaty... Já na nervy, učitelky mi tvrdí že syn je rozmazleny. Tak že dusno a syna musím každé ráno přemlouvat ale teď už ani ne ráno.. Začnu o školce začne brečet. Vidí školku brečí. Je to soukromá školka.
Teď jsem v situaci kdy nakonec bude školka uzavřena a já musím najít novou.. Předpokládám že bude všude problém? Nebo je to i učitelkou? Podle mě je to 50 na 50...nepopiram že jsem mekota.. Nakonec jsem školku našla a jedna je dojíždění 10km a druhá 6km a také je to o financí... Trochu se bojím že ať si vyberu jakoukoli, syn brečet bude stejně. Jde jen o 6 měsíců pak půjde do státní.. Díky za rady.

palmalaura
22. únor 2022

@grootik podle mě to může klidně být učitelkou. Můj starší syn má 4, ve školce (soukromé) je druhým rokem. Vloni se tam těšil a často zůstával až do odpoledne (nechávám na domluvě s ním, jestli chce jít domů po obědě, nebo odpoledne, mám jen zkrácený úvazek a doma ještě menšího kluka, tak hlídání stejně musím mít zajištěné). Od září dostali novou učitelku a syna nadšení velice rychle přešlo, začal chtít chodit výhradně po obědě a začal se mnou řešit, co kdyby byl nemocný, jestli by zůstal doma a podobně. Není typ, co by brečel a dělal scény, ale bylo vidět, že je hned min spokojený. No a nedávno byla ta nová učitelka v karanténe a místo ní tam byl na náhradu učitel - a on ppokral a hned byl spokojenější. Když jsem si s ním o tom promluvila, dostala jsem z něj, že mu opravdu ta učitelka trochu vadí, je hodně velký introvert a ona ho prý 'nenechá v klidu si hrát sám, často na něj mluví a chce, aby se víc zapojoval'. Což podle všeho ta předchozí, ani ten náhradní učitel nedělali. Školka stejná, děti stejně, jen jiná učitelka a rozdíl je velký. Takže podle mě změna může pomoct. Pokud je ta možnost a s malým se tak zvládneš dohodnout, možná bych zkusila nějaké zkušební dopoledne v obou potenciálních nových školkách, ať sám vybere, kde mu to víc sedí.

elinka90
22. únor 2022

@grootik je dost velka sance, ze to je ucitelkou. Dcera od 2 let chodila do jeslicek. 1. rok dcera nadsena, pokroky ve vsem. Byly jsme spokojene obe a tak jsem se rozhodla nechat ji tam dalsi rok. Prestoupila do jineho oddeleni, k jinym ucitelka a zacali v necelych 3 letech sceny, ze se boji, rano zvracela. Po necelych 14 dnech z ni byl uzlicek nervu. Nastesti bylo misto ve skolce na vesnici, kde bydli my rodice a tak jsme tam dceru prehlasili. Od prvniho dne ve skolce je zas pohodova, bez breku. Opravdu ver diteti.

knoesell
22. únor 2022

@grootik mě tedy jako učitelku z MŠ zarazila ta věta učitelek, že syn je rozmazlený. Jestli k němu přistupují takto, tak se nedivím, že je chudák že školky nervózní. Adaptace dětí bývá různě dlouhá a změny (viz covid) tomu nepomáhají. Zkusila ses ho zeptat proč pláče, co se mu nelíbí? Myslím, že změna školky bude asi nejlepší a kdyby zpočátku plakal i tam zkus vydržet, některým dětem to opravdu trvá déle. Mluvte doma o školce, co tam bude dělat, s sebou mu zkus dát nějakou drobnost z domova, třeba fotku, plyšáka. Hlavně musíš být i ty v pohodě, protože věř, ty děti tu nervozitu rodičů vycítí. Moc držím palce, ať se vám oběma v nové školce líbí 😊

irmamala
22. únor 2022

Jak může v dnešní době učitelka říct, že je dítě rozmazlený? To si může říct s někým ve školce mezi sebou, ale říct to mě, tak mi to zní jako urážka. Já mám teda se soukromýma školkama spíš špatné zkušenosti, když děti nastoupily do státní, byly naprosto spokojené.

rebe
22. únor 2022

Pokud učitelka tvrdí, že pláče, protože je rozmazlený, tak ano, je to učitelkou.

levandule_k
22. únor 2022

Od učitelek mi přijde mi přes čáru říct, že je dítě rozmazlené, když brečí.

On šel brzo do školky (nedalo se nic dělat, život je někdy takový) ale , nemůže mít nějaký blok, úzkost?

janina228
23. únor 2022

@grootik mám zkušenost, když jsem měnila školku u mladší dcery.. v předchozí školce brečela když šla tam, z nové brečela když jsem ji vyzvedávala (jako že tam jsem brzo a ještě nechce jít🙈). Ano, může to být učitelkou, kolektivem, hračkami.. něco mu tam prostě nemusí sedět a to úplně stačí. Změna by naopak mohla pomoct řekla bych ..

vipeta
23. únor 2022

můj syn šel také ve třech letech do školky a já do práce a byl to boj... každé ráno plakal, ale když ho učitelka převzala, byl v pohodě. Potom hodně často marodil, svádím to na "alergii na školku" 🙂, takže jsem s ním ale byla často doma, pak jak píšete covid, zvykl si, že s ním ta maminka přece jen může být doma... No a zlomilo se to až teď v předškolním věku, kdy tam konečně má kamarády, na který se těší, a hlavně se moc těší do školy, školka je prej nuda 🙂 Nevím, pokud práci potřebujete, jako že jo, tak nezbývá než vysvětlovat pořád dokola, požádat třeba i učitelky o pochopení, ony jsou na to zvyklé, a udržet režim, aby neměl ten pocit, že pokaždé když zakašle, zůstanete s ním doma... Může si brát do školky hračky? Našeho syna jeden čas uklidňovalo když si se mnou navzájem něco vyměnil, něco s sebou do školky ode mě, a mě třeba vybral autíčko do práce, pak to odpoledne zkontroloval, jestli jsem ho opatrovala :D

megi89
23. únor 2022

By mě zajímalo co by řekla paní učitelka o našem synovi, který šel do skupinky v září, to měl 3,5r a chodil 14 dní a už nechodí. Možná půjde letos, nevím, uvidíme.... Dělal scény, řval jak tur, začal se pocuracat (přes den) a děti vůbec nemá rád, on dětský kolektiv úplně vynechává. To by řekla beztak, že je postižený, ne? 🤔 Ale je fakt, že jdeme k jednomu odbornikovi se poptat, co a jak dál s ním... Ja chci ať chodí do školky...
Jinak u Vás je to vážně učitelkou 😡.

alcaalca32
23. únor 2022

@grootik Ahojky, myslím,že paní učitelky mají velký vliv na to,jaký den dítě ve školce prožije. Měli jsme to podobně. Nechtel tam chodit,stěžoval si,jak se k němu paní učitelka chová atd.. Hodně jsme povídali,řešili,já jsem poslouchala a snažila se syna namotivovat .. Jako samozivitelka jsem si nemohla dovolit hlídání nebo soukromou školku. Po odchodu do školy se ukázalo,že paní učitelka s ním měla problém,proto se k němu chovala tak,jak se chovala. Pritom není zlý,divoký..Jenom byl upovidany a moc se ptal. Kdybych to vedela dřív,řešila bych to s ní osobně,popř s ředitelkou. Dělo se to ve spádové školce. Když chodil do 'prázdninové ' školky,problém nebyl. Všechno je o lidech..

anakolut
23. únor 2022

@irmamala Napadlo mě přesně to samé. Jak si to může dovolit. Jsem učitelka a tohle bych si nikdy nedovolila říct.

linee
24. únor 2022

@grootik predne ti musim naspat, ze ti uplne rozumim. Resim aktualne to same. Nejsem samozivitelka, zato mam manzela v praci dlouho a pece o deti je temer vyhradne na mne. Urcite hraje svou roli to, ze byl zase dlouho s tebou a vsechny ty zmeny - kolektiv, vice/mene deti, jine ucitelky....kluci to vnimaji hur a jsou vetsi mamanci, nez holky a velky vliv maji na to ucitelky.
Jinak, co se tyce rozmazlenosti, neresila bych to v tom smyslu, zda to je nebo neni opravda. Resila bych to proto, protoze ty jako samozivitelka delas maximum proto (a verim, ze to lehke neni, kdyz nekdo proste hlidani nema a dite je zvykle na jednoho cloveka 24/7) a jednak, ze to si to ucitelka rict dovolit nemuze. Navic je tam i proto, ze si musi poradit s kazdym ditetem a s jinym charakterem, ac je to casto narocne. A jeji ukolem je diteti odlehceni ulehcit a snazit se ho zaclenit do kolektivu.
Porozpravala bych si s ni v klidu a zeptala bych se na ferovku, co ona jako ucitelka dela proto, aby se syn ve skolce citil lepe. Kazde dite projevuje zmeny jinak, tvuj je zvykly na to, ze ma jen tebe a je na tebe sam. Ve skolce ma cizi tety a navic se musi o ne delit s dalsima detma. Je to neco, co se teprve uci. Navic, jsou mu teprve 3, poznava svet, zmeny a kazde dite na to potrebuje jiny cas.
Proto, rozhodne neklesej na mysli, ver, ze pro sve dite delas maximum, co je v tvych silach a hlavne to nesrovnavej s nekym, kdo treba nechodi do prace a ma babicky na hlidani.
Kdyby treba nic nepomahalo, zkus popremyslet bud na zmenou tridy (ucitelek) a nebo skolky...Drzim palce

katerina1106
25. únor 2022

Za mě je to učitelkou, možná si jen nesedli lidsky. Řešila jsem něco podobného u syna v 5 letech. Do školky chodil od 3 let - spokojenost, chodil rád, domů se mu nechtělo. V 5 letech (předškolák) paní ředitelka přeorganizovala třídy a dostal se k panu učiteli. A po pár týdnech začala peklo! V pátek!! večer brekot že nechce v pondělí do školky, protože tam bude ráno pan učitel. O pár dní později zase kvůli tomu že tam pan učitel bude odpoledne.... Buď nechtěl do školky ráno nebo chtěl odejít dřív - podle toho kdy tam byl pan učitel. Ráno scény v šatně že do třídy nechce.... Pana učitele děti buď milovaly nebo se ho bály!! Opravdu dvě skupiny. Nakonec, po "stížnostech" rodičů si on i druhá učitelka s nimi sedli a vyříkali si to. Pan učitel s nimi začal komunikovat jinak a šlo to. Do školky sice nechodil s nadšením jako dřív, ale ani s odporem a brekem.
K panu učiteli jsem neměla jako rodič žádné výtky, ale s některými dětmi si zkrátka nesedl lidsky!

kkrubova
26. únor 2022

@grootik u nás to bylo vždycky učitelkou. Čtvrtý pokus vyšel.