Přijmou dítě do školky i bez žádosti o přijetí?

bangi
8. kvě 2017

Zdravím dámy,
Možná blbý dotaz ale i tak.
Vezmou dítě do školky i když predtim nebyla podána žádost o přijetí?
Děkuji za odpovědi

j.a.n.i
8. kvě 2017

@bangi No, mohou a nemusí... ale ptát se musíš v dané školce.

bangi
autor
8. kvě 2017

Takže šance je.. super to jsem potřebovala vědět moc děkuji

j.a.n.i
8. kvě 2017

@bangi Jo, šance je, pokud mají volno... nejčastěji, pokud jim někdo v průběhu roku odpadne.

lv
9. kvě 2017

U nás v Brně, kde je neustále nedostatek míst mají ředitelky pořadník už z dob zápisů, komu volat, kdyby náhodou. Ale už nerozhoduje počet bodů, je to na uvážení ředitelky mš.

j.a.n.i
9. kvě 2017

@lv Tak třeba u nás se loni dostaly při zápisu všechny děti, takže když v průběhu roku jedno bylo odhlášeno, tak se ředitelka ptala těch s mladšími sourozenci, zda někoho nechtějí dát do školky.

lv
9. kvě 2017

@j.a.n.i to je tady utopie 🙂

soleilll
9. kvě 2017

@bangi Zavolej si do konkrétní školky. Záleží, kolik mají celkem míst, kolik nových se jim hlásí a kolik odchází do 1. třídy. A samozřejmě na zvyklostech a ochotě v dané školce. Třeba to klapne.
@lv U nás kousíček za Brnem se dá domluvit i dvouleté dítě i bez zápisu. 🙂 Teda zatím - než se dostaví další domy, že... Za rok se chystám nahlásit svou mladší, které v době zápisu ještě ani nebudou 2 roky, s tím, že by nastoupila od novýho roku, tj. v jejích 2 letech a 7 měsících. Starší nastupoval ve 2 letech a 8 měsících a dokonce s plínou na spaní.

lv
9. kvě 2017

@soleilll zázrak 🙂

soleilll
9. kvě 2017

@lv Ale i v Brně se hodně školek rozšiřovalo a místa jsou. Od 3 let určitě. Někdy se vyplatí to obvolat ještě na přelomu srpna a září a najde se. Samozřejmě záleží na čtvrti - třeba Bystrc je marnej...

vilibalda
9. kvě 2017

@lv I v Brně to jde. Nějak nechápu, jak můžou přijmout dítě bez přihlášky, když je řada rodičů, kteří čekají a jejich dítě se nedostalo, ale i v Brně se to děje.