Ahoj holky. Mam 2,5 rocni dceru a chystame se na prijimacky do mš. Problem je v tom, ze porad nemluvi. Ma jen par svych slov. Je moc sikovna a chytra, se mnou se domluvi uzasne. Doktorka rika, ze je to v poradku. Zajimalo by mne, zda mate nektera podobnou zkusenost. Muzou mi ji nevzit do skolky kvuli tomuto problemu? Kdyz se ji zeptam jak se jmenuje, rekne jája a tim to konci. Prijimeni ani adresu nerekne. Neumi ani pozdravit ani podekovat. Diky za nazor
Přijímačky do MŠ? Většinou to probíhá tak, že si vyzvedneš přihlášku a pak ji tam odneseš vyplněnou. Dítě vůbec ve školce neuvidí. Pokud pediatr do přihlášky napíše, že je způsobilé MŠ navštěvovat, tak nevidím problém.
Neřeš to, do září daleko. Taky se v pondělí chystám do pár brn.školek, syn bude mít za 2m 3 roky, ale nepočítám, že ho vezmou. Teď o víkendu poprvé vzal na milost nočník a říká si, po roce a půl zkoušení, najednou bum, a i mluvením to bylo, do 2 let nic a najednou bum, prostě hrozné "skoky" a pokroky ze dne na den. 😉 V přijímacím řízení je zajímá akorát ta jejich přihláška a potvrzení od mudr., tak v pondělí/úterý hodně štěstí 😉
ten náš taky nemluví - teda mluví po svém a rozumíme mu jen my + prarodiče 😉 , k zápisu jdeme v pondělí, ale my máme školku snad skorojistou díky sourozenci - jinak náš taky umí jen zdrobnělinu svého jména a díky sice řekne, ahoj taky - ale trošku zkomoleně... nicméně poslední dny se učí sem tam nějaké slovo a má z toho děsnou radost, to se zlomí, neboj... 😉
jestli probiha prihlaseni do skolek jako u nas, tak mluveni vubec neres. Ja donesla prihlasku vyplnenou od doktorky a jedine co je zajimalo, tak bylo trvale bydliste a vek ditete. Deti si tam hraly a vubec nevideli ktery je moje. Nakonec nas nevzali a argument byl, ze musi brat starsi deti podle data. Tak snad letos uz to vyjde. I kdyz to uz bysme mohli jit i k zapisu do skoly. Mala se k tretim narozeninam naucila celou abecedu 🙂
zatim jsem se nesetkala, ze by pri prijimackach deti prezkusovali. Pokud jdete od zari, tak to vubec nereste, to muze kecat jak palacky. krom toho u nas to objezdil manzel, do jedne jsem sla s malou a ta byla akorat nestastna, ze se tam nic nedelo.
Resi se akorat papiry.
Kája taky začal až ve dvou a tři čtvrtě. Bála jsem se tříleté prohlídky, ale on se mezitím rozmluvil, takže normálně řekl barvy, při zkoušce očí odmítl obrázky a rovnou četl čísílka a k tomu přidal i abecedu, kterou se sám naučil přes youtube i anglicky. Dle doktorky byl už schopný jít k zápisu do základky. Neboj, ono to přijde a pak se budeš modlit, aby na chvilku zmlkla. Kvůli školce bych řešila plenky nebo samostatné jezení, ale mluvení ne. Do září daleko. Děti to mají v hlavičce srovnané, jen každé potřebuje svůj čas. A čím déle začnou, tím větší palba to pak je.
Pokud jde o to mluvení, doporučuji pročíst alespoň pár stránek téhle diskuse: https://www.modrykonik.cz/diskuse/prozivam-to-s... - zejména fotoblog zakladatelky Sisstin obsahuje spousty rad jak podpořit vývoj mluvení u dětí 😉
Naše Adélka při nástupu do školky nemluvila, nebo spíš mluvila málo a ještě tak, že ji nikdo nerozuměl. Ve školce jsem to říkala, problém s tím nebyl a během pár měsíců se krásně rozmluvila.
Neřešila bych to zatím. Náš Mireček mluví sice krásně, ale jen se smnou a s manželem, s cizími ani slovo, maximálně zamává. A přijímačky do MŠ? U nás byl jen zápis, kam šel manžel s rodným listem, to stačilo, malý tam ani nebyl.