Pocita statni skolka dny i detem co nejsou skolkou povinne (nejsou jeste petilete)? My teda marodime a uz jsme tam dlouho nebyli, tak by me zajimalo, jestli se kontroluji dny dochazky, abychom o misto ve skolce neprisli ...Diky
@sigyn to je odpoved asi na jinou otazku :D
To vůbec nikdo neřeší, fakt. I kdybyste nechodili dva měsíce v kuse, o místo nepřijdete. Docházka se kontroluje formálně, kvůli evidenci (musíš zaslat ofiko omluvenku - emailem anebo do systému školy, podle toho, jak to má škola nastavené), ale nikdo z toho závěry nevyvozuje. Nám bylo ve školce řečeno, že ta docházka a omluvenky je v podstatě formalita, že i kdyby se tam dítě objevilo jen první a poslední den školky, že se vlastně nic neděje (což je otázka, jaká je realita, jestli třeba by aspoń nemělo zaslané nějaké aktivity domů na procvičování a pak nějaké "přezkoušení", ale jen opakuju, co říkali nám - přímo odpověď na dotaz jedné maminky, zda je problém dlouhé marodění)
Pokud není dítě v předškolním roce (nezahájilo 1 září jako pětileté), tak docházku nikdo neřeší. Státní školky prakticky vždycky přijímají na celý školní rok (i pokud je třeba dohoda, že dítě nastoupí později, zapsané je už v září), takže ani nemají "jak vás nahradit". (Syn dva roky chodil jen na 2 dopoledne v týdnu a z toho byl ještě půlku nemocný a nikdo neprotestoval - ale uznávám, že je to "dítě se specifickými vzdělávacími potřebami" a byli jsme předem domluvení na omezené docházce. Ale dokud nebyl předškolák, nikdo to neřešil.).
Když budeš platit skolkovny … na dva dny v měsíci nahlasis … místo ti zůstane … řeší se to u predskolaku, protože ti mají povinnou docházku od 9dnu nahoru…
Syn předškolák nebyl celý říjen a listopad a nikdo neřeší. Řekla jsem jim, že mám pádný důvod (mladší půjde do anestezie a nesmí být po nemoci) a úplně v pohodě.
Neřeší nikdo nic, akorát jsme museli povinně platit jídelnu, ať tam chodila nebo ne. Pokud má zaplacené školkovné, nevyhodí vás. Malá chodila první rok jen 2 dopoledne v týdnu a prosinec byla i celý měsíc doma.
Nekontrolují. První rok dva chodily moje děti do MŠ stylem 3-5 dní v MŠ, 2-3 týdny doma.
Neni podstatný, jestli tam chodi, podatatny je, jestli platis skolkovny...