Pláč ve školce. Má někdo podobně?

cechovaklar
26. lis 2024

Dobrý den, malej má 4 roky a do školky chodí druhým rokem. Loni byl problém aby si zvykl, ale od září všechno probíhalo už naprosto v pohodě. Teda až do minulého týdne. Syn začal zase plakat a nechce tam chodit. Když se ho ptáme jestli mu někdo něco udělal nebo jestli se něčeho boji tak ne. Nic ho netrápí ani neboli jen se mu prý stýská. Máte to tak někdo.?

xxx3d
26. lis 2024

a nebyl teď třeba nemocný, doma a šel do školky až po nějaký době?

cechovaklar
autor
26. lis 2024

@xxx3d právě že vůbec. Tedka šlo všechno v pohodě i s tím že nemoc se nám zatím vyhýbá. Dostala jsem z něho že se bojí prohry a nebo že něco nedokáže. Ale učitelku znám a že by v nějakém dítěti vzbudila takový dojem si nemyslím

veru181
26. lis 2024

Nemůže to být jen tím, že se najednou setkává s tím, že je někdo v něčem lepší a špatně to snáší?

rezina96
29. lis 2024

@cechovaklar Můj syn to začal takto mít, když omezili chození na zahradu a na procházky. Kolikrát jsem ho musela nechat učitelkám a prostě odejít. Ale po 14ti dnech to přestalo. V šatně si říkáme, co asi budou dělat, že musím do práce a tak. Pak mu řeknu, že až se vyspí a pohraje si, tak pro něj přijdu. Dá mi pusu, obejmem se a řekneme si, že se máme rádi. Chce to asi čas. Děti jsou takové náladové.

lp183
29. lis 2024

Neporadím, ale s malou to bylo šílené, oba první roky. Nakonec jsme to částečně vyřešili tím, ze jsme s pomocí prarodičů vyzvedávali po obědě. Úplně se to vyřešilo až změnou školky kvůli našemu stěhování a co z malé postupně lezlo, co je v nové školce jinak a lepší než v bývalé, tak se mi občas zvedl z praktik v té staré kufr.