Ahoj holky,
chtěla bych se vás zeptat na vaše zkušenosti, názory - kdo máte dvě děti a patrovou postel: Od kdy jste dávali staršího sourozence spát nahoru? A stalo se někdy, že by z postele starší spadl? ☹
Děkuju za vaše příspěvky 🙂!
Lucka
@konidana A má tam navíc ještě nějakou zábranu? Naší starší budou v červnu už 4 roky, spí pěkně celou noc a poslední dobou už v posteli ani "necestuje", tak jsme si s chlapem řekli, že už by mohla být nahoře a mladší bysme konečně odlifrovali za ní do pokojíku dolů... ale teď, když to zkoušíme a seznamujeme se s horním místečkem, jsem trošku na pochybách... 🙂
@lucka_zaoralova navíc nic. Jako první měli takovou starou klasickou palandu, co měla místo žebříku tři kulatý díry. Holka tam taktak akorát vylezla a mladej tam nemohl. Ideál. Teď mají vestavěnou na míru a nahoře je taky jen klasicky prkno po celé délce. Kdyžtak můžu dát fotky.
@konidana Jooo, to by bylo super!!!! 😝 😅
U nás od cca 3,5 let. Úplně v pohodě zvládala nahoru dolu. Problém byl s tou dobou 2 letou sestrou. Ta chtěla taky. Asi za měsíc se naučila nahoru, ale neuměla dolu. Tak jsem přes den dávala žebřík pryč. Protože jednou ta 2 letá spadla ze žebříku na zem na přistavenou židličku a měla modřinu na stehně velikou jako svojí dlaň:(((( Jak se naučila dolů i ta mladší, tak je vše ok.
Jestli je to možné, doporučuji koupit spíš ty sešikmené schůdky. My toho pak litovali, že jsme koupili jen žebřík.
Při spaní nespadlo ani jedno dítě. Nahoře máme zábranu po celém obvodu krom žebříku. Holky jsou naučené, že nahoře nesmí stát, chodit a poskakovat. Jak je takhle načapu dostanou spucunk! Mám z té postele pořád respekt. Překvapivě toto docela dodržují🙂
@konidana Wow, tak to je mazec 🙂 .. Já taky nejsem žádná úzkostná matka řešilka, sama jsem jako děcko spala nahoře na patrovce, ale tak nějak jsem se dneska trošku zarazila, když jsem to viděla 🙂
já mám patrovou s rozšířeným lůžkem dule. Nahoře spí syn od asi 4 let. Tehdy dvouletá dcera se tam naučila lozit a slízat během dvou tří dnů. Můžou si tam dělat co chtějí, kromě šikmých schůdků jsme teď přidali i žebřiny a mají z toho překážkovou dráhu. Jsou poučeni, že nahoře se dělají blbiny jen bezpečně, žádné vyklánění. žádný úraz ani pád nebyl.
Dcera spala od tří let, ale s tím, že jsem věděla, že v noci nechodí na záchod, nijak necestuje ani se nepřevaluje v posteli. Zvykla si brzy a vše v pohodě 😉
@suzete Moc pěkná postel 😎
malímu je 8 a budem ted pořizovat ... teda ještě to má čas ale nějak jak porodim a mimčo ja bude vetsi (cca 6m) bude potrebovat pokoj tak kluci budou spolu... a bude dvoupatrovka ... bojim se jí i tak.. ne že spadne ve spánku ale aby v pokoji nedělali krávovinky a nežduchly se 😒
Holky, tak u nás bude dneska pvní společná noc 🙂 - právě jsme obě opičky uložili, teď poslouchají pohádku a pak to přijde, jsem lehce nervózní 😀 😨
@konidana
Koukám, že máš děti 6 a 8. Ty moje se tedy zatím zkákat dolů neodváží. Je jim 4 a 2,5. To si sousedka pod náma užije, až se osmělí. Už tak jí lezou holky na nervy🙂))
Myj synoce 7 je z naší postele nadšený a leze tam jak tarzan. Člověk by pro ně potřeboval vlastní tělocvičnu.
Holky, ještě jeden technický dotaz 🙂 -jak v patře převlékáte lůžkoviny?
Jako polštář a peřina jsou v pohodě, ale na matraci dostat chránič a pak prostěradlo... to byl fakt porod 😀
@lucka_zaoralova No, musela jsem vlézt prostě nahoru, a to i těhotná s břichem 😀 jinak to nešlo. Ted už naštěstí převlékají samy 😉
Já sundám dolů matraci. A převleču na zemi.
@lucka_zaoralova Prostěradlo se převléká jak jinak než prostě BLBĚ 😀 Zvlášť v tý naší verzi. Lezu nahoru a bojuju s matrací na který zároveň sedim a zároveň jí nadzvedávám 😝
Dcerka je nahoře od 3 let . Od té doby v noci necourá (nepotřebuje narozdíl od synka chodit čůrat). Nikdy nespadla. Tedy nesmím počítat její zběsilé výstupy a sestupy po žebříku, kdy honem někam letí a přizabije se - to se jí stává několikrát během dne a kdekoli, nejen s palandou:D