Opakované měření teploty ve školce. Stalo se vám někomu něco podobného?

miska0407
6. pro 2022

Ahoj holky, mám už snad půl roku stejný problém.... malý se netěší do školky (3,5roku), nejdříve že jej tam nějaký chlapeček bije /vyřešeno/ ...pak už jsme měla pocit, že si vymýšlí, protože semnou prostě chtěl zůstat doma...jsou lepší dny, kdy se těší, slíbíme si nějakou odměnu, co budeme odpoledne dělat atd.... nicméně už se nám několikrát stalo, že mu učitelka naměřila teplotu 37,7 - 37,9 ...s tím, že mi samozřejmě volala, já musela sednout do auta a jet z práce pro něj...kolikrát měl opravdu jen rýmu, nebo lehký kašel jako každé druhé dítě v tomto období....ale už mi to bylo vážně divné, tak jsem ihned po změření ve školce zajela k MUDR a ta naměřila teplotu 36,6 ...dnes opět ve školce naměřeno 37,9 a doma 36,5 ....stalo se Vám někomu něco podobného? Je možné, že dítě si tímto stresem vyvolá zvýšenou teplotu?

helen_h
6. pro 2022

@miska0407 Také záleží, jaký tam mají teploměr. Dcera kolegyně pracuje ve školce a říkala, že kdyby všechny děti napípala teploměrem na čelo o poledním klidu, když jsou zachumlaní v peřinkách, mají snad všichni kolem 38 st, že to měří velmi nespolehlivě.

helen_h
6. pro 2022

Prostě mají tu zkušenost, že jednou to teplotu pípne, podruhé ne..., záleží, jak jsou děti zahřátě apod.

gdpr
6. pro 2022

A kedy mu meria? Keď je v pokoji alebo akurát keď sa dohrá s deťmi? Stačí, že kúsok predtým pobehá po triede teplota mu vybehne...Ja to sama vidím na synovi chvíľu sa pohra napr s autíčkom po celej izbe a hneď je teplejší, čo je normálne ale potom v klude ma teplotu normálnu tak isto dnes ráno z postele vstal celý horúci ale ako sme dokončili rannú hygienu bol normálny.

camillaq
6. pro 2022

Je možné, že si stresem vyvolá teplotu. Máme v rodině jednoho chlapečka, má jít do školky, do které nerad chodí a hned má teplotu. Zůstane doma a hned je bez teploty.

alice180
6. pro 2022

@helen_h jo no. Měřili jsme se ve dvou místnostech. Ti co byli tam kde se nesvítilo měli 35 a vedle kde se svítilo 37. Já jsem měla 36. Snímá to okolí takže záleží na teplotě v místnosti dokonce na světle.

miska0407
autor
6. pro 2022

Holky děkuji za Vaši zpětnou vazbu, jak píše camillaq ...mám pocit, že si tu teplotu vytvoří, protože dojedem domu a teplotu najednou nemá....ale co s tím?? Jak to vyřešit ve školce, když mají ve školním řádě, že dítě nemůže mít více jak 37,2 ...s nimi se nedomluvím.....
A měří mu teplotu hned ráno, pak i během dne, a pořád se mu to drží na těch 37,7 ...doma už je pak zas v pohodě

evaviki
6. pro 2022

@miska0407 prinest potvrzeni od dr.,ze je zdravy a teplotu nema. Mmch by me zajimalo, jakym pravem meri diteti teplotu? Kdyby mel rymu, tak ok, ale naprosto zdravemu diteti merit nekolikrat denne teplotu? Prinesla bych si vlastni teplomer a zmerila syna zaroven s nimi, treba davaji teplomer moc blizko k celu, nebo tam maji pretopeno a on se pak zahreje. Nevim Nejsem teda zastance jakkoliv nemocneho ditete ve skolce, ani s rymou. Ale tohle bych si stezovala.

alice180
6. pro 2022

@evaviki no a nejlíp klasickej digitální.

megi89
6. pro 2022

Jaké oni mají právo měřit několikrát denně teplotu dětem? 🤔

helen_h
6. pro 2022

@miska0407 Taky bych zkusila změřit při přebírání dítě co nejdřív ještě svým teploměrem. Určitě teplota z psychiky možná je, ale zase nevěřím, že by to skákalo z minuty na minutu.

takyjedna
6. pro 2022

Nevim, jak muze stres ovlivnit teplotu, ale proc mu ji proboha kazdy den ve skolce měří??? U nás změří učitelky teplotu jenom když to dítě vypadá na první pohled nemocně... Asi bych si stěžovala treba u ředitelky...

xxx3d
6. pro 2022

máš možnost jiné školky?
jinak já bych si vzala svůj pípací teploměr a přeměřila už v tý školce
co když je to "jinak" s tou naměřenou teplotou od paní učitelky
taky mi přijde zvláštní, že ho měří, ano, umím si představit situaci, že tam dítě nechce být, tak řekne, že mu není dobře a oni ho změří, zavolaj mámě, máma přifrčí a jde se domů
takže... jiný školka?

j.a.n.i
6. pro 2022

@alice180 Ne, nejlip klasický "rtutovy" a pokud ten nenameri teotu, tak jasne sdelit, ze si nepreju, aby mi vovali na zaklafe jejich nesmyslneho bezdotykace.

martt
6. pro 2022

@miska0407 Záleží proč mu měří teplotu. Jestli proto , že přijde za paní učitelkou, že mu není dobre, ona ho změří a na základě toho ti ho pošle domu. Jestli to je takhle tak bych se spíš zaměřila na to proč do te školky chodit nechce a je z toho ve stresu. Protoze i kdyby jsi se domluvila ze skolkou aby ho neměrili. Jeho hlava si muze vymyslet " jiný důvod " jak se dostat domu. Znám holčičku, která vždy když byla ve školce tak zvracela. Ale jen v školce doma byla úplně v pohodě a nezvracela. Takže bych spíše řešila důvody proč tam nechce chodit popřípadě zkusit změnit školku .

lenerka1
13. pro 2022

O mě mamka tvrdí, že stačilo říct, že zítra jdu do školky, a hned mi vylitla teplota (nelíbilo se mi tam a jedné učitelky jsem se i bála). Pak jsem začla chodit do jiné školky a rázem zdravé dítě.