Odklad školní docházky. Kdy řešit?

nikoulinka
4. led 2022

Ahoj holky,

chci se zeptat. Chci malému vyřídit odklad ZŠ. I po poradě s učitelkou, mi to bylo doporučeno. A můj dotaz zní. Kdy to začít řešit? Na internetu jsem našla pouze informací, že je dobré mít odklad už vyřešený ještě před zápisem. Zápisy jsou letos v dubnu. Můžu řešit už teď? Nebo je ještě brzy? Nerada řeším věci na poslední chvíli. Malý bude mít 6 v dubnu. Stačí pak vyjádření školky, posouzení z PPP a zpráva třeba od logopedie?

marcicek84
4. led 2022

@nikoulinka potrebujes zpravu z PPP a k tomu od detskeho lekare

nikoulinka
autor
4. led 2022

@marcicek84 zprávu z PPP mi je jasné. K dětské tedy ještě Zajdu. Ale mě hlavně zajímá, kdy začít řešit? Jestli teď není ještě brzy?

petrasipkova1
4. led 2022

@nikoulinka brzy není, poradny mají často dlouhé lhůty, zavolej tam a uvidíš, oni te objednají.

nikoulinka
autor
4. led 2022

@petrasipkova1 děkuji!

veritanas
4. led 2022

Budu řešit taky a v poradně mi řekli, ať se v lednu objednán, že to obvykle řeší během února..

j.a.n.i
4. led 2022

@nikoulinka Spis uz dkoro pozde, objednaci ltuty pres 3 mesice neni nic neobvyklého.

nikoulinka
autor
4. led 2022

Tak jsem si volala do PPP, kde spadame. Máme volat až v únoru, kdy termín dostaneme na březen 🤷

jolana24
6. led 2022

Už je skoro pozdě. Já do poradny volala na konci listopadu a díky tomu, že jim někdo vypadl, nás objednali na 3.ledna, jinak bychom šli v březnu. Vydání zprávy pak u nás trvá 3 týdny