Odklad školní docházky. Jak to probíhá v PPP?

terez94
24. led 2022

Pěkný den přeji ☺️ Dostali jsme ze školky pro syna doporučení na odklad školní docházky. Máme se objednat do PPP. Chtěla jsem se zeptat,kdo má zkušenost,jak to tam probíhá? Vůbec nevím,jak co od toho očekávát. Děkuji ☺️

eloise02
24. led 2022

No, přišli jsme tam, paní se nám ptala na různé věci, pak nás (rodiče) poslala na chodbu a nechala si tam syna a ptala se ho na hromadu otázek. Co si tak namátkově vzpomenu - jak se jmenuje náš prezident, které zvíře nám dává vlnu, co v přírodě je červené barvy atd. Prostě z různých oblastí. Potom měl nakreslit postavu. Tam zkritizovala, že syn drží blbě tužku a nakreslil tomu panákovi krátký krk, napsala, že odklad doporučuje a zase jsme šli.

martt
24. led 2022

@terez94 U nás to probíhalo tak , ze si nejdříve popovídala s námi, jako s rodiči a pak si vzala syna. Ukazovala mu čísla, chtěla aby se podepsal, jestli umí barvy tvary, ptala se ho co je za den jestli umí roční období apod... Pak si mne zavolala zpátky ukázala mi co dělali a dala mi výklad jak to vidí.

konidana
24. led 2022

@eloise02 kratky krk🤣 nas nakreslil.na predskolni zralosti hlavonozce, protoze proste lidi nekreslil, jen auta a traktory a autobusy... celkem dokonale. Meli.jsme za ukol pilovat kresbu postavy. To se celkem podarilo. Jinak i PPP dává jen doporuceni, ktere rodic muze a nemusi akceptovat😉