Ahoj, kdo máte děti v lesní školce či chodí ven za každého počasí, jaké boty dáváte? Na zimu jsme koupili kvalitní kožené barefoot boty a pak v podstatě celou prochodil v zateplených gumákách. Protože i když mrzlo tak se mu od sněhu promáčely. V krámu jsme zkoušeli i ňáký určitě nepromokavý asi superfity ale přišlo mi že v tom tu nohu vůbec neohne. Doporučte mi prosím nějaké botky na jaro aby neprovlhli a zároveň v nich nebyla noha jak v kanadách. Klidně mi doporučte i botky na příští zimu.
@konidana jakože impregnuješ před každým použitím? Takže denně?
Malá nosí Jonapky, ven chodíme za každého počasí včetně deště. V zimních i celoročkách skáče do kaluží nebo břečky a nikdy nepromokly. Zimní s membránou impregnuju 1 týdně a boty jaro/podzim tak jednou za 14 dní.
No my imregnovali pred kazdym vikendem, kdyz jsme s mrnatama jezdili na vandry. Do normalni skolky nebylo potreba impregnovat. Ale jestli chodi v marastu kazdy den, tak ta impregnace kozenych bot bez membrany je nutna aspon obden.
nenosil barefoot kvuli tomu, ale kompromisy (no nekdy asi ani jako kompromisy uznane nejsou v tech fb skupinkach). Na zimu mel treba keen winterport (uz se ale asi nevyrabi), na jaro taky keeny... barefoot do lesni skolky nosil jen v lete. V kozenych botach mel bud zpocene nohy, nebo promacene.
Uz do lesni skolky nechodi, ale letos jsem slintala nad zimnimi od reima. Ale v rukou jsem je nemela, jen vzhedove mi prisly dobre.
Super zateplené boty z Decathlonu... vypadají jako sněhule, ale od kotníků dolů jsou to gumáky...jsou zateplené a docela lehké,syn v nich zvládá celou zimu...a snadné čištění, stačí opláchnout... stojí asi 400,-
Viking, ale to jeste tolik nefrcelo barefoot. Hlavne spravna impregnace na membrany, jinak se z toho stanou neprodysne holinky.
@ester_ka myslíš tyhle?
https://www.decathlon.cz/p/detske-turisticke-ne...
Ty nosí syn do školky od prvního roku. Teď vidím cenu 299. Jsou super. Sám si je obuje.
Kdyz uz decathlon, tak jsme meli vyssi kotnikove snerovaci trekovky s membranou. Textilni, dokud drzela membrana tak jsem ani moc neimpregnovala. Obcas sprejem. Ale obcas to teda bylo na vykoupani celych bot jak byly zablacene. Do druheho dne se pak susily horkotezko...kdyz s tim treba deti prosly potokem do puli lytek😅.
Hlavne nedavat boty s membranou, ani kozene bez membrany, do pracky.
@konidana tak dcera ma konkretne Bedy zimni s membranou, dvakrat proslo breckou snehu a dosla donu s mokrymi patami (spicky a kotniky suche). Dalsi den parkrat vbehla do kaluze, zadna hluboka max 2 cm vody a opet mokro). Mladsi ma primigi s membranou, vydrzi mnohem vic, ale jak lita 2 hodiny v brecce obcas kaluz,protecou taky
Já prostě dávám pořád ty Demar Mammut (v zimě s ovcí jinak bez). Přijde mi, že všechno ostatní je mokré ať impregnuju jak chci… kožené na “pochod” do a ze školky a na pobíhání tam ty Demary.
Demar mamut - lehké, vyndavaci vložka rychle uschne.
@konidana jenze v lesni skolce ocekavam vetsinu dne venku nekde na trave, coz ted u nas je trava mokre blatiste, kde misty stoji voda, jsme na vesnici a pohybujeme se vetsinou na trave, v lese, v parku, 2 hodky dopo, 2 hodky odpo, starsi chodi se skolkou na 2 hodky za kazdeho pocasi,pokud doslova neleje, tak jsem pochopila,ze zakladatelka chce boty, co tento marast vydrzi...dalsi vec je financni stranka impregnace na mokrou sezonu. Pokud impregnuju boty minimalne 2xtydne, mam 2 deti + ja, i s tou nejobycejnejsi impregnaci za 100 se za sezonu utrati minimalne 1000 za spreje, spis vic
@pipi_puncocha naprosty souhlas, delame to stejne
@lobella pak jedine boty s membranou. Kozene boty bez membrany to bez impregnace fakt nedaj. A nemam tedy zkusenost s lesni skolkou, ale s vikendovymi vandry, kdy jsme s detmi od 3 let byli venku v lese nonstop od patku vecer do nedele vecer a nachodili pritom X kilometru. A to i v zime ve snehove brecce. A ano, kolem jazyka do bot vetsinou natece. O neco lepsi to je, kdyz boty maji vsity jazyk. Kdyz detem do bot nateklo uz rano, byli v nich holt cely den. A kdyz se je nepodarilo ususit (venku u ohne) tak i ten dalsi. Vymenis ponozky a jde se dal.
Dalsi varianta jsou gumaky nebo gumove snehule, ale v tom se podle mne neda moc dobre chodit. Malokdy dobre drzi na noze
Kozene boty se musi kazdy vecer nechat uschnout a pak pred pouzitim naimpregnovat. Idealne nejakym voskem na kuzi. To pak den az dva vydrzi i brouzdani v mokre trave ci listi (to je nejhorsi na promachani bot)