Ahoj holky, poraďte mi prosím nějaké vychytávky oblečení až bude horší počasí. Třeba rukavice odkud máte aby byli fakt nepromokavý a taky nějaký když není -10.
A dávali jste oblečení z merina?
Jako my jsme zvyklí chodit ven za každýho počasí, ale je to prostě jiný.
@lis6 Standardne stačily nepromoky (Idealne ne pogum z Lidl, ale nejake co dýchají) na ksandy a ty nosila nonstop (pokud nebylo leto a hic) Ochrana proti spine i desti. Boty podle pocasi. Rukavice malym detem od 7 st a níž vzdy s sebou. Pokud nepršelo, naprosto staci obyc. Do deste mám napr. pogum od Reima, ale podle me neni nutne. Merino nosila v zime. Nepromoky s fleecem nosila, když bylo opravdu chladno (nad 0), v mrazu oteplovaky. Spodni a vrchni vrstvy jsem prodávala a redukovala dle potřeby. Jeste jsou fajn dobre padnoucí holinky (Protoze od podzimu do jara je vsude rosa, mokro a nekdy i mezitím), Protoze ty nosila opravdu casto.
Nedělej si z toho vrásky. Pro začátek stačí úplně obyčejné oblečení a softshellový komplet, postupně to okoukáš. Rukavice třeba dětem překážejí a většina je odmítá nosit, dokud regulérně nemrzne. Ale nám se hodně osvědčují softshellové od Fantomu. Oblečení z merina rozhodně pořiď, pokud máte docházku několikrát týdně, nesmrdí jako polyesterové funkční prádlo, dítě může chodit celý týden v jednom triku.
@lis6 syn nemel merino, ale outlast a taky nemrznul. Z druhe ruky jsem mu koupila zimni komplet od Little people a i pruvodkyne koukaly, ze ikdyz sedel v kaluzi, tak nepromoknul. Ten mel ale jen parkrat kdyz bylo -10. Jinak si stezoval, ze je mu horko. Rukavice na zimu Dedrikson, nebo tak nejak. Jsou vysoke a nepadaji. Vzdycky mel v batuzku nahradni pletene rukavice, jako prvni pomoc. Jinak nahradni obleceni a obuti do auta. Ja jsem musela kluky pred autem prezout nebo prevlect / vysvlect, ev dostali igelitove pytle na boty. Mela jsem v aute i pro sebe gumaky na prezuti
Reima ,Helly Hansen, gumaky Viking ...
@lis6 jestli chodíte ven za každého počasí, tak to je vlastně úplně stejné🙂 Nejdůležitější jsou podle mne boty - naše děti měly kotníčkové celoročky, nejlépe kožené. Každý večer (přes noc) vysušit a ráno naimpregnovat. Děcka sice nechodily do lesní školky, ale jezdily jsme s nima na vandry se spaním pod širákem i v zimě. Tzn. minimálně 48h nonstop venku. Merino oblečení jsme neměli ani pro děti. Ruakvice jim většinou stačily pletené tenké od číňana za pár korun. .... No a ve státní školce se učitelka na férovku ptala (dětí a i nás rodičů ) zda jako nemají zimní bundy a proč? Když celou zimu u nás v teplém polabí chodily jen max. v softšelce (když nebyl sníh) 😂