Ahojky ženský, chtěla bych se prosím zeptat, malá teď nastoupila do školky od září, pomalu so zvyká, líbí se jí hraní apod ale pokaždé když má vstávat a jít do školky, věčně si stěžuje že jí bolí bříško 🙈 a teď dokonce i začala z toho zvracet po ránu a potom je to s ní úplně v pohodě 🤷♀️ vůbec jsem se s tím nesetkala, tak nevím jestli to mám řešit s doktorem nebo s někým ze školky 🤷♀️ máte nějakou radu? Motivujem jí k tomu aby se jí tam líbilo(což si myslím že se jí tam líbí) ale nevíme si rady s ní 🙈🙈😔 můžete poradit jak na ní? Děkuji za rady 🙂
Mně bylo také vždy ráno špatně od žaludku, od dětství. Nemohla jsem z toho snídat, takže jsem často jedla ve škole až oběd 😀 V dospělosti jsem do sebe z nutnosti něco v rychlosti nasoukala. Pro mě byl vždy problém to vstávání - že se prostě musím probudit brzo, ráda spím dlouho, navíc mám problematické usínání. Na mateřské jsem si libovala a bylo mi ráno krásně, žádná nevolnost, klídeček 🙂 Teď, když občas vodím dceru do školky, tak je mi ráno opět zle, zvlášť když mě ještě bolí trochu v krku, to bych taky hodila šavli 😀 Jedině se dá ráno začít opravdu pozvolna, ale vstávat v šest se mi tedy nechce, když třeba usnu po půlnoci.
@cilkat dcera málokdy po obědě jde spát a když už nespí po obědě nějaký den, tak vytuhne do 21:00h a vstává už s tím pocitem na zvracení právě, ani jídlo do sebe nechce dostat a když už se stane, že se pozvrací, tak to je jen voda 🙈
@daasqua No dcera vstává sama od sebe už jak ví, že se musí vstávat, no a pak hned se jí udělá zle a zkuhrá že jí je na zvracení
@kikina0033 A nemá zahleněný krk? Třeba jestli není trochu nachlazená nebo není v dětském pokoji přes noc zima? Já to měla dost spojené s tím, vyvolávalo to možná trochu dávicí reflex a obecně to bylo v krku takové ekl.
Nebo to můžou být i ty nervy a psychosomatika, ty dělají pořád něco.
Moje dcera to má taky a dnes se mi vzbudila v noci že nechce vstávat do školky - zdál se jí sen, že už zvoní budík. Ale u nás víme, že z té školky má nervy. (neumí fungovat v kolektivu).
Nemůže tam být problém prostě to vstávání? Nepomohlo by posunout večerku na dřív? Nebo spánek přes den?