ahoj, mam syna 5,5, v lednu by měl jít k zápisu, ale je hrozně neposedný, neumí být v klidu, doma např. skáče z nábytku, neumí ani v klidu sedět v křesílku-musí se houpat, leze po lince aby si vzal co potřebuje, máte něco podobného doma? 😀 asi se nezklidní nikdy, ale udrží pozornost ve škole za ten rok? Kdyby ho vzali.
Co psychologické vyšetření, na adhd? Ten motoricky neklid..
Spíš mě zajímaly názory maminek co už mají děti ve škole 😉
nikdo? 😉
@iv5 Máme doma podobné dítě (skoky z nábytku apod. známe velmi dobře), plus ještě měl špatnou výslovnost, učitelka ve školce navrhovala odklad, po zvažování jsme ho dali a pomohlo to. Sice je pořád aktivní a hodně živý, ale už se umí i zklidnit. Chápe, že v určitých situacích to jinak nejde. Do školy nastupuje příští týden. Tak uvidíme.
@iv5 - mám dcerku, která byla a je znovu předškolák.. Díky šílené nepozornosti, neustálé mluvě, celkovému motorickému neklidu, dle vyjádření psycholožky prvky hyperaktivity.. Byl doporučen odklad, který jsem akceptovala.. A můžu říct, že je znát každý týden, měsíc..Ten rok odkladu jí prospěje.. Dle mé kámošky, učitelky, se tyto děti můžou projevit v druhé, třetí třídě dys poruchami..A není kam chvátat.. Můj brácha ,,šel" normálně - při zápisu chyběl, angína, či hospitalizace.. Byl odvelen na základě toho, že učitelé znali mě.. Ale to si dali - byl to trest - pro něj i pro rodiče a vlastně i pro mě.. Nepozornost, obtížně zvládnutí čehokoliv, scény u úkolů, schopen jít domů bez aktovky, bot, ztratil cokoliv... Narazil ale na učitelku, která měla to samé doma, takže naštěstí nikde - v jiné zvláštní, nebo JINé škole neskončil..Já se přiklonila k odkladu i díky vlastní zkušenosti s ním....
@miramare @hancazivocich syn taky hůř mluví, jakoby rychle, brebentí, chodí na logopedii, ale zase je samostatný a má dobrou pamět.
uvidim co řekne učitelka ve školce a při zápisu, on umí i překvapit, na 5-letý prohlídce spolupracoval a choval se normálně 😀 tak se bojim že u zápisu taky překvapí a např. ho vezmou a bude se trápit a my s ním 😝
Ahoj,zatim mam takto neposedne batole (1,5r),vyhledava zasadne nebezpecne aktivity,z nabytku skace po zadech dolu,neposedi,nepostoji,hracky ho zajimaji par minut,neumi si hrat sam,od narozeni spatne usina,prerusovane a malo spi,je neunavitelny,vzteka se.. Utaha i 4 dospele za den a sam nejevi znamky unavy.. 🙂. Desim se toho,jak to bude dal.. Takze by me taky zajimaly zkusenosti maminek starsich deti,ktere jsou takto neunavitelne a neposedne.. Jak jste to meli vy od malicka,byl takove hade taky od narozeni nebo az ted?