Nástup do školy v 5 letech. Vrací se teď i do školky?

berculka
6. dub 2021

Hezky den,
dcera bude nastupovat do skoly v necelych 6 letech, je zarijova, mame posudek od PPP.
Ale v ramci navratu predskolaku do skolek nam bylo receno, ze jit nemuze. V podstate propadla systemem, neni nikde zatim jako predskolacka oficialne vedena.
Zitra jdeme k zapisu, tim padem by podle me se z ni mela oficialni predskolacka stat a pak by podle me mela nastoupit i povinnou predskolni dochazku.
Neresil jste to nekdo?
Dekuji moc.

j.a.n.i
6. dub 2021

@berculka Pokud vim, tak predskolak je ten, kdo k danemu datu dovrsi vel 5 let, takze budete mit smolika i po zapise. Jedina sance je skolku ukecat.

berculka
autor
6. dub 2021

@j.a.n.i Fakt jo? To neni moc logicke, minimalne ten zapis je prece jasna znamka toho, ze je predskolak:(

j.a.n.i
6. dub 2021

@berculka Logické to neni, ale je to tak definovano.

victress
Autor odpověď smazal
Zobraz
vikinkav
6. dub 2021

Tomu nerozumim, ted je ji 5 a nebyla predskolak od zari, kdyz uz ma nastupovat letos do skoly?

j.a.n.i
6. dub 2021

@vikinkav Zakladatelka pise, ze je zarijova, tedy ji bylo 5 az v září a predskolaci jsou ti, kterym je 5 do konce srpna. Do skoly pujde jako předčasně zaškolená.

berculka
autor
6. dub 2021

@vikinkav 5 ji bylo na konci zari 2020. O predcasnem nastupu do zs v zari 2021 se rozhodlo az nyni v unoru. Takze ve skolce byla zarazena mezi predskolaky az po tom posudku z ppp.
@j.a.n.i

aronek
6. dub 2021

@berculka mám syna, co je také zářijový a šel dřív. Jako předškolák nebyl oficiálně brán nikdy. Ale učitelky to věděly i sami navrhly, takže dělal vše se staršími. Ale třeba školkovné jsme platili celý rok, i když už byl přijat do školy.

j.a.n.i
7. dub 2021

@aronek Jojo, to je presne ono, oficiálně neni predskolak nikdy. Neoficiálně to v rozumne skolce udelaji, jak vedi, ze pujde predcasne. Akorát si nejsem jista, zda budou chtit delat neoficiálně i ten navrat do skolky ted.

angelinie
7. dub 2021

@berculka Ja se s dovolením pripichnu. Ceka nas to za rok. Syn je rijnovy a chteli bychom, aby sel do skoly v necelých 6 letech. Ale my s manželem celkem vítáme, ze přeskočí předškolní rok, uz kvuli te uzasne povinné distancni výuce 🙈 ani me nenapadlo, ze by ho mohli během roku zařadit mezi předškoláky. To jako naraz treba v únoru prestanete platit skolkovne? 😃

berculka
autor
7. dub 2021

@angelinie Ne to jsme neprestali, protoze jak jsem psala, ofic.predskolak neni, minimalne do toho zapisu si skolka nemuze byt jista, ze do skoly opravdu pujde, jen na zaklade doporuceni ppp.
Ale ucitelky jsi programove zaradily mezi predskolaky, se kterymi jsou na pul ve tride, takze zacala v ramci rizene cinnosti delat veci s nimi. Jenze ji se mezi nimi zalibilo, od toho unora je moc spokojena, s chuti delala ukoly v ramci dist.vyuky, ktere nam ucitelky posilaly, ted obrecela ze nemuze nastoupit zpet.

angelinie
7. dub 2021

@berculka Jj s tim nastupem zpet to chapu :( Ja si jeste rikam, ze nekomu muze trochu vadit, ze nepujde do skoly se svymi spoluzaky ze skolky. Nase deti se nastesti rychle adaptuji na novy kolektiv, takze tohle snad nehrozi. Jinak budu rada za jakekoliv poznatky pak ze skoly ;) Preji hodne stesti a pohodovy nastup

j.a.n.i
7. dub 2021

@angelinie Tak ne vsude jsou skolky striktně podle veku.

angelinie
7. dub 2021

@j.a.n.i U nas je to pul na pul...nektere tridy smisene, nektere vekove homogenni

angelinie
7. dub 2021

@berculka Muzu se jeste zeptat, co vse obnasi vysetreni v PPP pro drivejsi nastup do skoly? A jak dlouho cca trva? Dekuji

berculka
autor
7. dub 2021

@angelinie Tak my se letos v lete stehujeme, tak ohledne kolektivu je to jedno. Ale kdybychom zustavali, tak tady jsou napul ve tride predskolaci a ti o rok mladsi, takze i tak by nektere budouci spoluzaky znala..
Ohledne vysetreni v ppp, trvalo cca 3/4 hodku, dcera tam byla sama, potom nas ta vysetrujici psycholozka/pedagozka zavolala na vysledky. Byl to takovy test, na grafomotoriku, poslechove porozumneni, pozornost, muzu pak do sz neco vic poslat.

versatilka
7. dub 2021

moje děti šly do školy v 5. Předškolní rok byl zkrátka přeskočen. Jako předškoláci nikdy bráni nebyli. To byly jen děti, kterým bylo 5 do začátku školního roku.

berculka
autor
9. dub 2021

@j.a.n.i
@aronek
@angelinie
@versatilka
Hezky den, maminky, jen kdyby to nekterou z vas zajimalo a ikdyby treba se tento prispevek tykal jeste nekoho ve stejne situaci, tak pisu, jak to dopadlo.
Resila jsem to nakonec primo s jednou pani na msmt, v ramci navratu ted do skolek se dcera, ktera nastupuje v zari predcasne do skoly, muze vratit spolu s ostatnimi predskolaky.

aronek
9. dub 2021

@berculka tak to je super. Krásně jste vyřešila 🙂

rrrrrr66
25. dub 2021

@berculka
Dobrý den, řeším úplně stejný problém. Učitelka mi řekla, že dcera nastoupit teď nemůže, Máte prosím na někoho konkrétního kontakt, kdo mi toto potvrdí, popř. email s oficiálním vyjádřením MŠMT, abych se měla na co odvolat ve školce? Moc děkuji.

berculka
autor
25. dub 2021

@rrrrrr66 Dobry den, napisu vam sz.

ada_02
16. kvě 2021

@berculka Dobrý den, to je škoda, že jsem narazila na tuto diskuzi až teď. Mám syna, který půjde taky v září do školy a teprve v září mu bude 6 let. Do školky mi ho ale s předškolákama nevzali, když bylo to omezení. Mohu jen ze zvědavosti poprosit o to, co vám napsali? Ve školce ho na mé přání jako předškoláka berou, ale co se týče placení školkovného nebo právě docházky předškoláků, tak tam mi tvrdí, že ho jako předškoláka brát nemohou. A je zajímavé, že i když mi ho do školy vzali, tak do poradny jdeme až tento týden.

j.a.n.i
17. kvě 2021

@ada_02 No, pokud ti poradna souhlas neda, tak ti ho nevezmou, pro predcasne zaskoleni je nutny.