Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaké časové omezení na pobyt ve školce prvního dítěte (3 leté), když budu doma na mateřské s dvojčátkama? Můžu tam první dítě umístit na celodenní docházku, nebo jen na poloviční? Nebo jen na několik hodin?
Díky moc za odpovědi.
@etna1 to je jen v případě,když jde do školky dítě,se kterým jste na RD
@amazonkajanik to je teda pěkná kravina
@lenickakl jak to? Pokud vím,tak určitá omezení tam jsou,jen jsem je nerozepisovala
U rodičovského příspěvku můžete chodit do práce či podnikat. Jediné omezení, které na vás čeká, je to, že do dvou let dítěte nemůže vaše dítko navštěvovat jesle (či ho dávat na hlídání) na více než 46 hodin měsíčně. Po tom, co potomek dosáhne věku 2 let, ho můžete dávat do školky či do jeslí dle vašeho uvážení.14. 6. 2019
@amazonkajanik ale na to se neptala.. ano, u pracujících při rd je omezení hodin ve školce nebo jeslích do dvou let dítěte.. v žádným jiným případě ne
@amazonkajanik No, pokud vím, tak si tvrdila že u RD jsou omezení... o rodičovském příspěvku si nepsala ani slovo.
@j.a.n.i pani tazatelka se ptala hlavně na to,zda to vadí,když je na RP s jinými dětmi. Jelikož jsem napsala,že omezení jsou jen na dítě,se kterým zrovna na RP je a chtěla by jej dát do školky,dál jsem nerozvadela,jasně vyplynulo ,že jí se to netýká.
Jestli mi tam skočilo RD,tak jsem si toho nevšimla,mám predikci textu.
@amazonkajanik Zakladatelka nic o rodicaku nepsala... A ty taky ne, akorát ted to svadis na predikci textu.
Je pouze umezení do dětí do 2 let a to 92 hodin měsíčně (bývalo to 46)
@bassetlady Ano, ale toto omezeni se tyka pouze pobirani rodicovskeho příspěvku na dane dite a nikoliv rodicovke dovolene. Ale ten rozdil ma spousta lidi problem pochopit.
@j.a.n.i no jasně, já to brala jako automatický, že minimum lidí bere rodičak rychleji než cca 1,5 roku ( při nároku na PPM)
@etna1 zadne omezení neni