Dobry den
Může jít dítě do více školek k zápísu nebo jen do jedne a čekat zda vezmou ?
Děkuju
záleží na městě, u nás to jde. Ale napíše se , kterou preferuješ. Ředitelky se pak sejdou a dají to dohromady, nepříjmou jedno dítě do více školek.
@betelgeuzz přesně tak i u nás. Osobně se jde jen do jedné školky a ředitelé se pak poradí a když není místo tak hned nabídnou jinou školku kde místo zbylo.
My budeme dávat do dvou. Protože v té " spádové" nejbližší bývá natresk. Tak zkusíme ještě tu blízko babičky a školy, kam chodí starší děti.
@betelgeuzz díky za info, tohle jsem vůbec nevěděla, a tento nebo příští rok to budeme zrovna řešit... Tak jsem ráda, že toto vím
Je dobré se ptát na obci / městské části. U nás se tuším dává jenom do jedné s poznámkou kam případně jinam.
My mame spadovych statnich školek 6 (velke sidliste), muzem se prihlasit do kolika chceme a pak online vidime, kde jsme nad čarou nebo pod čarou. Pak kdyz clovek podepise prijeti v jedne, automaticky se vzdava ostatnich a dalsi deti se tak muzou posunout na caru. Problem je, kdyz nekteri takticky vyckavaji, zda se jeste posunou nad caru v te školce, kterou nejvic chteji, protoze tim blokuji vic mist... nebo reditelky min oblibenych skolek, kam se vetsina rodicu hlasi "pro jistotu", obvolavaji rodice a vyvijeji natlak, aby přišli podepsat prijeti... Ufff, jeste ze uz mame tyhle nervy za sebou! Mimochodem do nasi top skolky jsme se nedostali, ale v te druhe jsme byli nakonec moc spokojeni 😍
U nás to jde, loni jsem dávala více přihlášek, ale syna nevzali ani do jedné, a pak jsem se dozvěděla že ředitelky nemají rádi když se dává více přihlášek 😡...
nakonec se teda dostal do školky kterou nové otevřeli a jsme moc spokojení
Může do více