Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s některou z těchto školek? Chodí nebo chodily tam vaše děti? Děkuji 🙂
Ahoj, moje děti chodily 2 roky (2012-2013 a 2013-2014) do Světic do Penzionu pro děti (Pelikán). Za mě spokojenost, ředitelka trochu svéráz, každému nemusí sedět, ale já s ní problém neměla. Učitelky hodné, rozhodně vřelejší, než ve státní, kam chodí děti tento rok. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo, že kdy bylo horší počasí, tak s dětmi nechodili ven. Jinak jezdili na výlety, do školky jezdilo divadýlko, logopedka, měli angličtinu, pořád něco malovali a vyráběli..
@olik76 Ahoj, díky moc... No já se taky trochu "polekala" paní ředitelky, ale co jsem slyšela, je prý fajn... Já bych asi neměla problém s ní vyjít, jen se bojím, co na ní řekne dcerka... A když jsme tam byly na prohlídce, jedna paní učitelka, co jsme tam viděly, mi nějak neseděla, ale byly jsme tam pár minut, tak nechci soudit... je to tady v okolí jedna z nejlevnějších školek, na jednu stranu super, na druhou si říkám proč.... ale reference zatím slyším kladné. A ty nejsi spokojená ve státní? Napsala bys mi v jaké? Klidně do zprávy, my chcem příští rok zkusit státní, tak at vím... 🙂 díky moc
Za nás také Světice super, maximální spokojenost, syn se lidí docela bojí, ale tady problém nikdy nebyl. Teď ve státní (přestěhovali jsme se), je to o poznání "jiné kafe" 😖
Světice bez auta je uf 🙂 Ale tiež som na nich počula len chvály
Mna by zaujímalo či uprednostuju maminky,ktoré nastupuju do zamestnania po materskej (týka sa štátných školiek) Alebo je to školkám fuk,a beru aj matky ktoré ostávaju doma.
Ja dopráce nastupujem,tak sa už desím že bude všade plno.
A DAKUJEM za odpovede.
@pabka my jsme se přestěhovali, takže do státní chodí děti na úplně opačném konci Prahy.. Ale je to o konkrétních lidech, jsou tam i příjemné učitelky, jen mé děti chytly dvě starší vyhořelé učitelky, které je pomalu ani nepozdraví, když děti vejdou do třídy... Jinak u mě taky rozhodovala cena a zdálo se mi to lepší než Kolovrátek, který má zahradu hned u hlavní silnice, za zdí jezdí jedno auto za druhým a podle mě tam musí být pěkný smrad..
@emmaanna Ahoj, jestli bydlíš tady v okolí Říčan a Tvému dítěti budou tři, tak se do státní školky budete těžko dostávat, výhodou je, pokud bydlíte v obci, kde školka přímo je. Což my nebydlíme, musíme se hlásit do sousedních obcí, kde prvotně berou svoje obyvatele (chápu to), poté sourozence dětí ve školce (někde) a pak podle věku. Takže my se byli zeptat ve 4 školkách a nikde nám nedali ani přihlášky, že nás stejně nevezmou. Co vím, tak ve většině školek se neptají, jestli matka jde do práce, alespoň tedy v těch, co jsem byla já, to nebyla položka při rozhodování o přijetí.
V soukromé školce je to jedno. Světice bez auta nic moc, to je pravda, my auto naštěstí máme, takže toto neřešíme...
@olik76 Jasně, díky moc... Já jen, že jsem tady ty státní školky některé navštívila, tak jsem si říkala, v jaké z nich to mohlo být...
Kolovrátek mi celkově přijde trochu horší, než ty Světice, ale zase se mi tam líbí, že jsou děti ve třídách rozděleny podle věku a to bych chtěla.... Ta silnice tam je, to je pravda. Zas je to pro nás lépe dostupné, o něco... A to dělení dle věku... No ale myslím, že stejně vyhrajou Světice, pokud nenarazím na nějakou úplně jinou, zázračně skvělou školku v okolí 🙂 tak děkuji za reference.
@pabka My sme práve z Říčan. Deti a mažel tu maju trvalý pobyt.A v štátnej školke mi bolo povedané že surodenec nieje výhoda. Máme 5 ročnu a 3ročnu. Preto sa divím že spomínaš nejaké výhody :( Podla mna by sa najprv mali brat matky,ktoré musia nastupit do zamestnania.Divné.
Hladáme teda aj sukromné ale neviem si v praxi představit,že ráno jedno dítko do jednej školky,druhé honem honem do druhej a potom stihnut prácu a večer vyzvedávat zasa v dvoch roznych školkách. To nestíham :/ A nechápem,ako to stíhaju ostatné :(
Taká v Říčanech asi neexistuje 🙂
Ahoj,
soukromou školu ve Světicích znám jen z vyprávění. Některé holky ze Světic byly celkem spokojené a některé raději volili jinou např. Kocourka Mikeše v Tehově. Naše Alenka chodí do státní ve Světicích a po zkušenosti ze státní z Prahy 3 musím říct. že ve Světicích jsme všichni maximálně spokojeni. S dětmi chodí ven i když prší (tedy není liják), chodí na výlety, mají kroužky pro předškoláky. Od jiných maminek starších dětí vím, že tu děti dobře připraví do školy. Dělají tu akce i pro rodiče s dětmi, kde je vidět, že paní ředitelka i učitelky sem chodí rády. Co školku přistavěli, tak je i lepší se sem dostat. Děti, které jsou tříleté do srpna se dostaly. A pokud vím, braly i děti, které správně patří do Říčan nebo do Otic, ale polohou jsou vlastně ze Světic (stýkají se nám tu 3 katastry).
Ahoj, obnovuji starší téma, třeba budu mít štěstí. Budeme se do Světic stěhovat v zimě a uvítám jakékoli info ohledně školek. Dojíždět spíš asi nechceme, takže buď budeme volit státní nebo soukromou, ale ve Světicích.
MŠ Pelikán - nikde jsem se na jejich stránkách nedočetla, kolik mají učitelek a kolik dětí. Jedná se tedy o smíšené třídy? Co tím myslíte, když píště, že ředitelka je svéráz? 😉 Celkově se přiznám, že z těch webových stránek to na mě extra dojem nedělá, i samotný fakt, že to měl být zřejmě původně penzion a pak to předělali na MŠ. Někde jsem četla i nějakou negativnější recenzi, tady vesměs pozitivní, to jsem ráda. Syn je společenské dítě, má rád děti a má rád různé kolektivní hry, zpívání, cvičení, ale je zároveň hodně bojácný a dlouho mu trvá, než se otrká, takže tuším, že to bude zpočáku takový ocásek paní učitelky a nerada bych, aby ho někdo násilím lámal.
MŠ Světice - státní. ta se mi zvenku i dle webovek líbí moc, ale dojem může klamat. Uvítám jakékoli info. Ještě dodám, že syn bude v době nástupu tříletý (3 a 4 měsíce), pokud bychom neměli ve Světicích trv. pobyt, tak tedy asi nemáme šanci, že?
Ahoj, MŠ Pelikán již neexistuje, zavřeli ji. Mám dobré zkušenosti se soukromou školkou ve Strančicích - MŠ Stráníček. Funguje asi 8 let a je to tam moc fajn.
Zajímavé téma. Co školky kolovraty a uhrineves, neznáte?
My nakonec vybrali soukromou školku Kolovrátek a zatím jsme moc spokojeni. Do státní bychom rádi, ale jsme zatím bez šance. Uvidíme příští rok. Ale Kolovrátek je dobrá volba.
Kamarádka má holčičku v Domečku v Uhříněvsi. Je to soukromá školka, je tam nadšená.
Ahoj, děkuji za odpovědi. My aktuálně bydlíme v Uhříněvsi, tak nějaké info o školkách mám. Především je velký počet dětí, do dvou státních berou v podstatě jen čtyřleťáky (prý nejmladší děti, které letos brali jsou v říjnu čtyřleté - to ale vím jen z doslechu, neověřovala jsem to, protože mám podstatně mladší dítě). Takže jedině do soukromé. Soukromých školek je v Uhříněvsi hodně, co vím 2tety (četla jsem pěkné reference), Pod Buky (ta jede teprve druhý rok, je blízko vlaku i mhd, ale z doslechu prý striktně jen děti starší 3 let), Domeček, Medvídkova školka (slyšela jsem reference nic moc, ale berou od 2 let) a je to relativně blízko vlaku i mhd), CPD Šikulka a Sovička, které jsou ale jen na dopoledne a vlastně ještě Jesle Uhříněves (taky soukromé).
Ahoj
ja mám ten istý dotaz 🙂
Tak budeme radi a niekto prispeje
Díki