Dobrý den.
Je tady prosím paní učitelka z mš, která pracuje u nejmenších dětí? Děkuji
@xxkatka90 ano, mám ve třídě prcky 2-4roky
Co tě zajímá?
Nejsem přímo učitelka ale třeba poradím
@emamir
@barulinka20
@potaplice
@bara88
Holky, jestli nevadí, využila bych a zeptala se. Dostala jsem dneska výkres od dcery ze školky a na zadní straně byly vytištěné podzimní úkoly. Je nějaká fb skupinka nebo stránky s úkoly pro fakt malé děti? Všechno mi vždycky přijde spíš jako pro předškoláky 🤔
@mourovatakocka jestli můžu odpověď dle sebe (dva roky ve školce, deti od dvou let), o jak staré dítě se jedná? Me to nepřijde jako nereálný... Rozvijis tím jeho fantazii, u nás se třeba dělali desky, s tím,že pak se na konci porovnalo, jak se to dítě vyvíjelo (myslím, tím např. jakoby, že vidíš, jaké na začátku dělo,, cmaranice,, a na konci skolky už např dokázalo namalovat smysluplný obrazek) Tak to třeba u vás ty paní učitelky chtějí, at to prostě zkouší a nebo to může byt jako např. U dcerky ve školce, kde je poznat, že jim tam hoooodně pomáhají paní učitelky, vždycky když mají vystavené obrázky, tak vidíš jak je to dokonale a přitom víš, že i tvé vlastní dítě by to takhke dokonale nezvladlo... Což mě někdy mrzí, že to vlastně svým způsobem není její práce a,, nevidím,, ty pokroky...
@ajja87 Dceři je tři a tříčtvrtě - měla by zvládnout mnohem víc, ale nemám srovnání. Dneska jsem probírala časopisy pro školkové děti a bylo tam třeba bludiště, hledání rozdílů, hledání stejných stínů. Pro dceru je to ještě moc a chybělo mi tam právě nějaké blbosti typu sběr plodů, zvířátka, prostě co je na tom papíru ze školky. Nějaké banality... V jeslích třeba měli týden jakože dopravní výchovu a lepily semafor. Tak takové tipy na triviální úkoly.
Aktualne trida 2-3letych, 19kousku 😬😉😁
A mam zkusenost i z tridy 2-3letych 28 kousku 🤯🤯🤯
@mourovatakocka u nás si každá děláme svůj zásobník na nápady. Zdroje jsou různé, knížky, školení, časopisy. Prostě, když na něco pěkného někde narazím , založím do zásobníku. Poslední dobou mám nejraději pinterest, zkus dát do hledání: kulihrášek, tvoření s dětmi podzim, ruční výrobky děti, apod.
@mourovatakocka promiň, ja jsem špatně pochopila otázku 🤦♀️🤦♀️jinak ja hodně hledala na pinterestu, a co máš za dětské časopisy? Ja třeba i spoustu úkolů dceři nejak přizpůsobím, aby to odpovídalo jejím schopnostem...
@ajja87 nějakou směsku, hodně jsou tam sluníčka. Napsala jsem to jako Tatar, pak jsem na to koukala 🤭 Nejsem sama moc šikovná, ale nechci, aby dcera pak byla pozadu...
@mourovatakocka hele, popravdě já taky chyběla, když pán Bůh nadeloval zručnost, ale podle nějakých inspirací vždycky něco uplacam...a myslím, že děti nepotřebuji dokonalost, ja třeba hodně nechávám dceru ať si vyrábí sama(4 roky) jo jsou to blbosti, ale ona si střiha třeba nějaký papírky, pak vezme lepidlo na další papir nalepi, a přijde, že je to třeba auto... No musím mít fantazii, abych to v tom viděla, ale ona má radost, že to udělala sama a já rozhodně po ní nechci dokonalé výtvory... Samozřejmě by se mi taky líbilo, kdyby to mělo hlavu a patu, ale prostě jí do ničeho nenutim, bude třeba šikovná v něčem jiném... A nebo ji prostě občas s něčím pomůžu (a i s mojí pomocí bys musela mít někdy fantazii 🙈😆)... Jinak mě třeba osobně se víc líbí časopis Šikulka, ale každému se třeba taky nelíbí (jednou tu na to myslím taky byla diskuze)
@xxkatka90
Pracovala jsem, momentálně jsem na RD. 👍🏼