Dobrý večer maminky prosím vás o radu. Mám dceru 5let chodí do předškoláků. Ale máme problém. Nechce tam chodit čůrat. Záchody tam mají společné kluci a holky a ona prostě čůrat s klukama nebude. Tak to zadržuje a už z toho měla zánět močáku. Ve 3,5 letech jsme se léčili s močovým měchýřem neustále se vraceli záněty a brala půl roku v kuse antibiotika. Vše jsme zvládli máme skoro rok klid. Ale teď jak zadržovala čůrání tak má zánět. Nechci aby se to zase opakovalo a měli jsme to co dřív, bylo to šílené. Jak by jste to řešili? S paní učitelkou jsem mluvila, řekla že ji pošle samotnou ale dcera tvrdí že tam jsou sní kluci. Nevím co dělat. Prostě sní nehnu.
@knoesell holky ji nevadí. Jen nechce kluky. Prý pořád kluci koukají. Učitelka mi řekla že může chodit sama ale děti chodí sami vsechny tak to neohlida. A má v sobě takový blok. Rekne učitelce že potřebuje, ta ji pošle a ona když tam vidí kluka tak jde zpět. A to už ucitelka neví. Je mi jasné že tam má 23deti. Ale jak to mám řešit, protože nejde aby necurala. To máme i z urologie že fakt každé max 3h musí.
Pokud má skutečný problém, nyní jak píšeš už zdravotní, nevidím důvod proč by se nedalo ohlídat aby mohla odejít sama. Dala bych řeč opět s učitelkou. Popřípadě dceři řekla ať prostě počká až všichni odejdou, aby poprosila uč že jde na záchod apod....
@nellisek záleží co učitelka. Jsou takový co utrousí akorát "nojo prosimtě běž nikdo tam není" a kašle na to...
@montmirail ano asi tak to je. Mě řekla že může jít až kluci odejdou. Ale deti si chodí některé sami tak to ona nehlídá. No musím promluvit a poprosit ještě jednou. Než aby se nám vrátilo to peklo co jsme měli. To bych ji tam radši nedala. Snad nám vyhoví protože dcera je ve školce ráda jen ten záchod to kazí.
@nellisek zkusila bych to s ní znovu probrat, vysvětlit zdravotní problém ať je u toho i dcerka, určitě to jde ohlídat a zařídit! Měla jsem ve třídě 28 dětí a chlapečka, který chtěl kakat sám a vždycky to šlo udělat. Popř. může učitelka poslat dcerku s kamarádkou, která pohlídá, aby ji tam nechodili kluci.
Vse uz holky napsaly.. kamaradka mi prijde jako dobrej napad.. a jeste bych vzala ucitelce doporuceni z urologie - to by mohlo taky pomoct, ze je to fakt zdravotni problem a opravdu je nutne to hlidat.. ale to o lidech jako vsude no.. kdyz se chce, jde cokoliv..
@l_ určitě papíry vezmu ať vidí jak dlouho nás to trapilo , už to fakt nechci. Tak doufám že nám vyjdou vstříc. Ona mi nejdřív učitelka řekla že je malá proč se stydí. Ale prostě ji to není příjemné když čůrá a kluci tam stojí a dívají se, nebo si tam myjou ruce. Prostě ji to nedokážu vysvětlit. A curat tam prostě s klukama nebude. Tak uvidíme no.
@nellisek a neptala ses jí proč tam s klukama nechce, jestli jde jen o kluky nebo jí tam vadí i holčičky (prostě chce mít soukromí). Domluvila bych se znovu s učitelkou i s dcerkou ať je u toho, že ji vždycky řekne, když půjde na WC. Jako učitelce z MŠ už mi předškoláci chodili na WC sami (nemuseli to hlásit) pokud je to u nich stejně, jde to hůř ohlídat. Jinak by to určitě mělo jít zařídit aby tam byla sama.