Zdravím,dítko jde v září do první třídy.Dotaz zní-koupit věci přímo pro levaka nebo universální(Jak pro levaka tak pravaka)?Moc díky!
Já jsem od malička levák,ale vždy jsem používala věci pro praváky a jsem za to i ráda, levák si to prostě jen uzpůsobí,jak potřebuje... zrovna nedávno mi přítel s velkou pompou koupil profi nůžky pro švadleny pro leváky,ale já s němá neumím 😂
otazka je, co je pro levaky jinak? Rekla bych snad jenom nuzky a tam je to podle me taky jedno (jsem levak 🙂 ) Pri koupi pera mysli na to, ze si to bude rozmazavat, tak pozor na mekke tuzky nebo bude vice pouzivat pijaky, ale jinak je to fakt jedno 🙂
Kupovala jsem nůžky pro leváky, protože ty mi přijdou fakt jinak - syn je tedy po mé mamce ten typ leváka, co sice píše levou, nemá problém vše ostatní dělat pravou a to stejně dobře. Pero a tužku, takovou tu trojhrannou , jsem kupovala taky přímo pro leváka, ale jen v první třídě,loni jako druhách už měl jen ty nůžky levácké,jinak nic. Stejně mají ta pera gumovací, nic se mu nerozmazává a problém s tím nemá.
Snad jediné s čím jsem kdy bojovala,byla škrabka na brambory 😄 leváci pochopí...😁
Jeste dodam,ze bude casem urcite uzitecne aby se naucil strihat pravou rukou,ja striham pravou,musela jsem se to naucit a neumim si predstavit,ze bych vsude kam prijdu byla omezena tim,ze nemam svoje nuzky.
Dcerka je levačka,kreslí a snaží se psát levou rukou,jí levou rukou lžící,ale stříhá pravou rukou s nůžkami pro praváky, pro leváky neumí, nevím co je na tom jiné, ale máme doma nůžky pro praváky,stejně tak pastelky,tužky i propisky. Já umím psát oběma rukama,jíst taky,jen stříhám pravou rukou
@veronikav31
je tam jinak ostri,stejne jako treba u noze.do me ryly decka na tabore proc neskrabu brambory stejne jako oni nozem k sobe.jsem se nasrala,dala jsem jim to vyzkouset,zjistili,ze to nejde a byl klid 🙂
@sadovka jj ja se naucila skrabat pravou 😀 tou obojetnou mi to nejde ani levou 😀
@zutinka Ja mela jen nuzky, nic jinyho v ty dobe stejne extra pro levaky nebylo. Ale dneska uz jsou obojetny nuzky s ostrim na obou stranach a uz ne takovy ty s oranzovou rukojeti..takovy jsem nevidela ani nepamatuju 😀 takze vlastne nemusis porizovat nic. Akorat sesit aby melo natoceny ruzkem nahoru aby si to nemazal rukou...
@swan42
tak dneska uz se nepise klasickym plnicim perem tak si to mazat nebude ne? 🙂
@zelenaesmolda ja si pravidelne mazu vetsinu propisek teda 😀ale treba cina drzi 😉
@swan42
tak ja s timhle teda problem nemam
@zutinka záleží zda je už jednoznačně vyhraněný levák... nekteri levaci treba strihaji pravou...