Kousance ze školky. Řešit, neřešit?

ploutvicka59
16. lis 2020

Řešit,neřešit?
Minulý týden přišla malá že školky s kousancem na ruce.Pry ji kousla Anička.Holcicku Aničku tam opravdu mají. Řekla jsem,že z toho nic dělat nebudu,že to mohli být v zápalu hry nebo prostě nechtěně.
Dneska po obědě přišla s tím,že jí Anička kousla do krku. Žádný kousanec, škrábance ani nic jiného jsem nenašla.
Učitelka nic neříkala,že by byla nějaká takovahle situace.
Zle z toho úplně dělat nechci,ve středu se budu pidit jestli to učitelka neviděla nebo nezareagovala a případně potvrdila že se to stalo a že to nějak řešila.Ale zároveň nechci aby mi dítě domů chodilo pokousany a třeba nechtěla chodit do školky vůbec. Nevím,jestli je možný,že by si to vymyslela.Preci jen ji jsou teprve tři na takovéhle věci.Kde by přišla na to,že jí někdo kousl do krku ..
Nevím,jsem z toho taková dost rozčarovaná

lolam10
17. lis 2020

Ja bych zatim neresila,to se stava mezi detmi ne?!kdo vi co ma Anicka od vasi dcery...a dcera nerika ze do skolky nechce ne?!

verysucha
17. lis 2020

Jeslti měla kousanec jednou nic bych neřešila. Kdyby se to opakovala řešila bych s učitelkou.nebo kdyby dcera do školky k vůli tomu nechtěla..

ploutvicka59
autor
17. lis 2020

@lolam10 já ze svého dítěte nedělám svatouska a tu které se jenom ubližuje.Ptam se na názor těch,které podobnou situaci zažily. Do školky se těší.Zitra se zeptame učitelky,jestli s malou nejsou nějaké konflikty,jaká je v kolektivu a tak celkově.Samozrejmne mimo ostatní rodiče.

codal
17. lis 2020

@ploutvicka59 já myslím, že za zeptání nic nedáš.

leneee
17. lis 2020

@ploutvicka59 tak ja tedy bych to ucitelce rekla-protoze se to stalo uz dvakrat, urcite to nebyla vyjimka. Holcicka bohuzel neumi reagovat a brani se takto. Takze pani ucitelka ji musi vysvetlit, ze takto se v kolektivu nechovame. A rikam to jako mama kousavce 😉 mladsi syn taky kouse kdyz je v uzkych, protoze to jeste neumi vysvetlit, hur mluvi a je pro nej rychlejsi kousnout. Ac mu doma vysvetlujeme ze nesmi, tak mu to obcas ujede, ale myslim ze je ok, kdyz ucitelka zakroci a nebude mu to prochazet ani doma, ani ve skolce. Musi de naucit konflikty resit jinak. To fakt neni jen tak ze by se holcicka nahodou zapomnela.

xxx3d
17. lis 2020

Tak, kdyby mi malej řekl, že ho někdo kousl do krku, řeším hned, na místě. I včetně toho, že by tam nic neměl. Učitelka si toho nemusel všimnout, protože kdyby jo, řekne to, že se stalo to a to.

ploutvicka59
autor
17. lis 2020

@xxx3d fleku na ruce jsem si všimla až večer při koupání a o tom,že jí ,,kousla"do krku mi řekla včera doma,kdyz přišla ze školky. Na krku neměla vůbec nic.
Ale zeptáme se zítra,jestli není s malou nějaký problém. Pokud se to bude opakovat,začnu to řešit víc.

xxx3d
17. lis 2020

@ploutvicka59 flek na ruce je vidět, to chápu, a myslím, že bych to druhej den taky neřešila, pokud by mi k tomu nedal malej důvod nějakou podivuhodnou příhodou, ale to kousnutí do krku, co není vidět, bych brala jako fantazii, jakože třeba si ve školce vykládaly děti o upírech, nebo někde něco zahlídl, zahlídla, zaslechla, propojila si to s něčím jiným... Jo, kdyby bylo něco vidět, třeba jen škrábnutí, byla by na místě reakce rodiče, ale takhle... já bych to nechala být, tím ale neříkám, že to máš nechat být i ty, takže uvidíš 🙂

kattyd
17. lis 2020

Ja bych to ucitelce rekla,ze mala si stezovala zeji Anicka 2x pokousala. treba si to ucitelka nevsimla a bude to pak vic hlidat. Starsi byl ze skolky jednou taky pokousany, to se nam pak domu prisel chlapecek s maminkou omluvit s taskou sladkosti, to jsem ani necekala, a vic uz se to nestalo.