Kombinéza nebo bunda a kalhoty do školky?

7. srp 2024

Ahoj, malá 4r letos nastupuje do školky. Váham jestli pořídit softshellovou kombinézu nebo bundu a kalhoty na ven. Někdo mi minule říkal, že prý kombinézy nejsou moc vhodné kvůli oblékání... Tak já nevím 😶. Já je mám zase radši

95newmommy2020
7. srp 2024

Já si myslím, že je to jedno. Zkušenost mám s obojím do školky, ale co do četnosti převažují kalhoty a bundy.

konidana
7. srp 2024

Naopak. Nasim detem se lepe oblekaly kombinezy. Nemusely totiz honit konce zipu a spojovat ho jako u bundy. Kombineza ho ma vsity napevno. Kombinezy mely na zimu. Aby jim netahlo a nelezl snih pod bundu a do kalhot.

merope
7. srp 2024

Podstatné je, že děti jdou ráno do třídy a potom jdou společně již jen s učitelkami ven. Umí si malá tu kombinézu obléci sama? Synovi to tuším ani v 5 nejde úplně 100% (moc kombinézy nenosí, tak teď z hlavy nevím, ale tuším jsem mu musela trošku pomáhat)..

@konidana Syn honí rukávy a s tou kombinézou mu to myslím nešlo tak dobře. Zipy na mikinách a podobně zvládal dobře, takže další na bundě je už v pohodě.

aneta15
7. srp 2024

Pracuji ve školce a za mě kombineza. Hlavně v zimě.

pipi_puncocha
7. srp 2024

Syn nosí kombinézu. Lépe se mu obléká. Zvládne to sám. S bundu a kalhotami potřebuje někdy pomoct. Jen nevím, jak s holčičkou a čuráním v kombinéze, u kluka to neřeším, to je v pohodě.

prejeta_zaba
7. srp 2024

Na podzim urcite kalhoty a bundu - kvůli wc, to se s kombinezy sama nestihne vyvléknout. Na zimu…asi je to nastejno, přímo na sníh klidne kombinezu, ale stejne půlku zimy stačí softshellové kalhoty a zimní bunda.

konidana
7. srp 2024

@pipi_puncocha
@prejeta_zaba no , já měla nečůrací holčičku (od malička málo pila), takže toto jsem řešit nemusela. Ta když si došla 3x denně, tak to byl svátek. většinou čůrala jen ráno a večer.

ninive211
7. srp 2024

Kombinézu měly na sobě děcka naposledy ve 3letech. preferuju zimní bundu a zateplený softky, jak píše někdo výše, kvůli případnému WC rozhodně praktičtější. Pokud nežijete na horách, kde je půl metra sněhu celou zimu, který by hrozil, že bude furt padat za gatě, tak uričtě odděleně kalhoty a bunda. U nás ve školce (v Brně teda, takže sníh nic moc) mívalo kombinézu tak 5 dětí ze třídy,

cilkat
7. srp 2024

V zimě jednoznačně kombinezu (obleču pod to rovnu to, v čem jde do třídy, žádný velký přelíkání, prostě v šatně skočit do kombinézy a pak zase vyskočit) ... S tím čůráním: školka obvykle chodí ven na hodinku - před tím na záchod... většinou to čůrání venku řešit nepotřebuje (ostatně očůrávat zahradu si ani nemůžou, že). Na podzim a jaro mi ale přijde praktičtější bunda a kalhoty, už jen proto, že se snáz přizpůsobují situaci a teplotě .... takže v softshelu bych šla do kalhoty + bunda, ať si může třeba sundat bundu, když jí bude v poledne vedro, zatímco ráno mrzlo.

sigyn
7. srp 2024

My to střídáme - kombinéza i kalhoty+bunda. Kombinéza je lepší na dovádění ve sněhu, kdy ten sníh mají děti úplně všude. Kalhoty+bunda se hodí, když třeba jdou do divadla. Co se týče čurání, tak to většinou vyjde na stejno. Protože kalhoty mají kšandy, takže se stejně musí sundat i bunda.

alianan
7. srp 2024

Já jsem vždy dávala kalhoty a bundu a co koukám kolem sebe, kombinézu má malo dětí. Moje děti by se do kombinézy nenavlíkly a mě se kombinéza nelíbí, tak jsem nad ní ani neuvažovala.

sagitta33
7. srp 2024

Máme obojí a lepší na oblékání je kombinéza, a nemá nikde narolované triko či mikinu.
Pokud mají kalhoty kšandy tak to čurání vyjde nastejno a musí si bundu sundat.
@pipi_puncocha U nás čurání není v pohodě ani u kluků ať mají kombinézu nebo samostatné kalhoty☹

autor
7. srp 2024

@ninive211 právě že bydlíme 😂 jako loni měla oboje. Ale vyrostla z toho, tak váham co pořídit. Noo uvidíme. Ještě je čas

elesse
7. srp 2024

Mame bundu a kalhoty. Dokud byly neskolkovy, meli kombinezu, ale ted uz ne. Kupuju didricsony, kvuli parametrum, bundu nosi i bez snehu, kalhoty ne a nebo nosi kalhoty softky. Prijde mi to lepsi na ruzne potreby. Ale v Praze snih skoro neni, na horach bych mozna koupila oboji na stridani

michaela666
7. srp 2024

Loni měla oboje a učitelky ve školce prosily ať dávám raději kalhoty a bundu, protože děti mají často problém s oblékáním kombinézy + vyslékání při čůrání venku. Takže letos pořizuju rovnou pouzebundu a kalhoty.

pipi_puncocha
8. srp 2024

@sagitta33 my máme Reima kombinézy a ty mají super dlouhý zip až skoro dolů na jednu nohavici a syn čuraní zvládá sám v pohodě. S těma kalhotama máš pravdu, jak mají kšandy, tak to může být ještě větší rébus sundat než ta kombinéza 😅 u nás vedou klasické softshel kalhoty + bunda a do sněhu nebo velké zimy kombineza

jana_zofie
10. srp 2024

A co mala? Ma na to nazor? Moji malou totiz do kombinezy nedostanu uz od tri let, ani svazanou...

martinka0209
12. srp 2024

Za mě to je jedno,my teda máme softshellové kalhoty a bundu,ale v zimě když je sníh měla kombinézu a nikdo si nestěžoval

martinka0209
12. srp 2024

Jo a bacha softshellové kalhoty nejsou do sněhu,když se váleli ve sněhu měli kalhoty promočené

jana_zofie
12. srp 2024

@martinka0209 zalezi na softshellu a na tom, jak moc je ten snih mokry. Jeden sofshell set mi snih vcelku i daval, pokud to nebyla totalni brecka.

veruuu_kubesovic
12. srp 2024

Těžko radit, ono záleží, kde bydlíte...
U nás je tak málo sněhu behem zimy, že kombinéza do školky mi přijde jako absolutní nesmysl, takže syn nosí bundu a kalhoty

michaela666
13. srp 2024

@martinka0209 Asi fakt záleží jak který, protože už dva roky nosí softshellky podšité beránkem a vydržely i 3 hodinové sáňkování a válení ve sněhu ( ne břečce) úplně v pohodě.

martinka0209
13. srp 2024

@michaela666 tak tyhle jsou asi lepší,my je máme jenom zateplené fleecem