Ahojky maminky platí se za hodiny logopedie? jestli ano kolik přibližně platíte,děkuji 🙂
Chodíme s klukem k logopedce na polikliniku po doporučení od dětské lékařky už půl roku (cca 1x do měsíce) platili jsme jen při první návštěvě 30,- Kč (za klinické vyšetření) a dalších 30,- Kč zaplatíme při poslední návštěvě, až kluk bude umět hezky vyslovovat R a Ř se kterými bojujeme.
logopedka, která spolupracuje s MŠ je z SPC, klinický logoped, děti vyšetří v rámci hry ve školce, a pak doporučí logo péči nebo ne. Chodíme druhý rok a platíme 150,- na rok na materiály, pracovní listy, grafo cvičení atd.
U nás v Pardubicích platíme 120Kč za půl hodiny, v Praze 500Kč na hodinu. Ale chodíme k logopedum soukromým.
Logopedku jsem si sehnala na doporučení známé a platila jsem 30kč při první návštěvě a 1x za rok bylo nějaké vyšetření za 100kč,chodily jsme 1a pul roku kvůli R a Ř.
U nás to ted rozjíždí ve školce a chtějí 50korun za měsíc ... měla by tam být dvakrát týdně, ale jestli za ten jeden den zvládne všechny přihlášené děti? A chodilo by se tedy 2krát týdně?
Logopedii máme zcela zdarma, neplatili jsme nikdy žádný poplatek a papír od obvodní lékařky jsme nepotřebovali.
Normálně jsem zavolala logopedce a vyptala se jí na to, co všechno potřebuji k tomu, aby nám to hradila pojišťovna. Řekla, že nic, ať přijdeme, že si dítě vyzkouší, zda logopedii potřebuje a kde je problém.
Potřebovali jsme naučit písmenko Ř, maličký problém byl u sykavek a odnaučit ráčkování. Sykavky a Ř už umíme.
U nás to má někdo externí, tak asi proto? Kdyby jedna z učitelek, tak je to asi bezplatné taky ... Uvidíme, malá ještě není přímo předškolák, ale chodí tu děti i dřív ...
U nás se logopedie platí, vyjde to na 70 až 80Kč za jednu hodinu. Slyšela jsem, že na doporučení lékaře by měla být zdarma, spíše ale přímo v logopedické poradně, tu my máme ve větším městě, takže co bych ušetřila, projela bych autem, tak máme výhodu, že logopedka je buď přímo ve školce, nebo vyučuje soukromě
@hojda to by se mi taky nelíbilo. Nám vždycky dává materiály, jen minule zkoušela hru, že by se to mohlo malému líbit a že pro jeho situaci je to zrovna vhodné. Měla to tam mezi svými věcmi, pak mi jen řekla že se to dá koupit na netu (našla jsem si sama kde nejlevněji). U nás v obvodě jsem taky nesehnala, tak dojíždíme 30minut tramvají. Taky jsem dala na reference, a naštěstí zrovna přijímala.
Já tedy nevím, pokud si nejste jistí, jestli nějaký poplatek platit máte, stačí se obrátit na zdravotní pojišťovnu - já s VZP mám v tomto ohledu super zkušenost. Mají na pobočce revizní lékařku, která kroutila hlavou, že vybírat nemá (v mém případě chtěla dřívější gynekoložka v rámci preventivky 30,-- - že prý "na sklíčko" na stěry, že preventivku pojišťovna platí, ale preventivku ne), nalistovala v zákoně a odcitovala mi, že rozhodně nééé... neplatit, neplatit, neplatit. Pokud zaplatím, vzít si doklad a donést jim to. Prý mi to proplatit nemůžou, ale když přijdou další takové pacientky a dosáhne to určité hranice, budou to moci řešit s lékařskou komorou, aby paní doktorce udělali ty, ty, ty.
Takže pokud nevíte, jestli za něco platit, tak minimálně na VZP jsou schopní to říct, poradit. Moje zkušenost.
Jinak my za logopeda neplatili nic. Pro úplnost - měli jsme doporučení od pediatra.
@petulka25 se synem jsem chodila k logopedce 1 rok - u dětské doktorky jsem si vyžádala doporučení, když rok před nástupem do školy neuměl R a Ř. Platili jsme první a poslední "lekci" jako klinické vyšetření, jinak sezení 2x do měsíce byly zdarma.
Ve školce je logopedická třída, kde s dětmi asistentka cvičí každý den, ale to je opravdu pro děti, které mají výrazný problém a pro děti rodičů, kteří nemluví česky.
@nuonuon Tak nemusíš si hned stěžovat. Stačí třeba při návštěvě, když to po Tobě bude chtít, říct, že jsi se o tom bavila s revizním lékařem pojišťovny a že Ti řekl, že se za to neplatí. A pokud těch 30,-- chce, ať Ti vypíše doklad s přesným označením, za co si to vybírá.
Já nevím, no. Pokud všichni budeme pokorně platit, co platit nemáme, tak si o to ti, kterým ty platby nenáleží, říkat nepřestanou. A teda 30,-- za návštěvu je dost, pokud chodíte třeba každý týden... 😒
já měla doporučení od obvodní, neplatila jsem nic..za 2 návštěvy ř uměla a už nechodíme. Ségra chodí s 9letými dvojčaty jen když má peníze k placenému, za 500kč obě, a holky nemluví nic moc ještě teď, takže za mě - udělala jsem dobře. Jinak si můžeš napsat na pojišťovnu dítěte, aby ti poslali seznam logopedů v tvém měste /okrese/, se kterými mají smlouvu a nebudeš tedy nic hradit a oslovit ty.