Kdy a jak řešit zápis do školky?

ambera
24. kvě 2015

Ahoj všem dobrým duším, co mi poradí 🙂
Mám dceru narozenou v březnu, teď jí byly dva. Bydlíme v Praze. Měla bych už začít řešit zápis do školky? A jak se to dělá? 😀 A od kdy by teoreticky nastoupila?
Mám RD na tři roky, tzn. do března 2016.

Předem děkuji za trpělivé a polopatické odpovědi 🙂

blondynka400
24. kvě 2015

@ambera Letošní zápisy už jsi prošvihla a stejně by jsi asi moc šancí neměla... Takže zápis až příští rok, tedy na školní rok 2016/2017. A nástup tedy v září 2016. To té doby buď neplacené volno v práci a nebo soukromá školka.

bulinka
24. kvě 2015

anebo během roku zkoušet volat do školek, občas se místa ve školkách uvolňují i během roku

mavanka
24. kvě 2015

Jinak zápisy jsou v březnu - dubnu obvykle, každá školka vyhlašuje termíny dopředu, je potřeba to sledovat, mívají i dny otevřených dveří před zápisem, aby se s mohla kouknout a zeptat na to, co Tě zajímá, do školky se standardně berou děti od září, ale jak píšou holky, občas se uvolní místo i v průběhu roku a když nemají "čekatele" co se nedostali při zápisu a odvolali se, tak můžou vzít i někoho, kdo u zápisu nebyl, tj třeba tvou dcerku, až jí budou tři. Třeba letos vzali v pohodě dceru kamarádce na praze 3, která potřeboval změnit školku, hodně plné jsou školky na kraji prahy, je tam spousta nových domů a mladých lidí a tudíž i dětí, často berou až předškoláky... . hodně štěstí

olusenka
25. kvě 2015

to asi záleží na konkrétní školce. Třeba já dceru, které je rok a třičtvrtě, letos už zapsala, protože vybraná školka (ale i jiné u nás ve městě) jede na bodové hodnocení a dcera bude mít příští rok už bod k dobru za letošní přihlášení. Taky u nás je lepší přihlášení jen do jedné školky, protože ředitelky si předávají seznamy a když uvidí u někoho opakované přihlášení, dostane místo v té nejhorší z těch, kam se hlásil, pokud vůbec.
Každopádně jak píšou ostatní, letos už je to pasé, je třeba nejspíš čekat na příští rok, i když může se místo ve státní školce uvolnit i během roku, tře třeba obvolat školky.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
andysek232
25. kvě 2015

Obvolávejte a uvidíte třeba dse vám místo uvolni

ambera
autor
25. kvě 2015

diky! a jeste dotaz...kdyz zacne chodit do statni skolky driv nez mi skonci RC, prijdu o nej nebo to na to nema vliv?

andysek232
25. kvě 2015

Pokud je dítěti méně než 3 roky dítě může do školky na 5 dni v měsíci... Nad 3 roky je to neomezeně

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
andysek232
27. kvě 2015

@sarihy ptala jsem se na úřadě .... Tak vim takze mi tady nepovidejte nesmysli😈

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
betelgeuzz
27. kvě 2015

@andysek232 a to ses ptala kdy? tohle už je minimálně rok zrušený a platí to, co píše @sarihy

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
shine2015
27. kvě 2015

@andysek232 oni to nějak měnili....tak to bylo dřív, ted prý dítě do školky může,pokud ho vezmou....dříve to bylo omezené....ale já se nikde neptala, někdo mi to říkal....

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
madrilena
27. kvě 2015

@andysek232 od roku 2012 se docházka do MŠ u dítěte staršího 2 let nesleduje 😝

andysek232
9. čer 2015

Aha,tak to jo... Tak to je divné protože i sestra říkala ze musí dat své 2 letého martu jen dopoledne do školky 😖 aby nepřišla o mateřskou

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz