Ahoj všem dobrým duším, co mi poradí 🙂
Mám dceru narozenou v březnu, teď jí byly dva. Bydlíme v Praze. Měla bych už začít řešit zápis do školky? A jak se to dělá? 😀 A od kdy by teoreticky nastoupila?
Mám RD na tři roky, tzn. do března 2016.
Předem děkuji za trpělivé a polopatické odpovědi 🙂
anebo během roku zkoušet volat do školek, občas se místa ve školkách uvolňují i během roku
Jinak zápisy jsou v březnu - dubnu obvykle, každá školka vyhlašuje termíny dopředu, je potřeba to sledovat, mívají i dny otevřených dveří před zápisem, aby se s mohla kouknout a zeptat na to, co Tě zajímá, do školky se standardně berou děti od září, ale jak píšou holky, občas se uvolní místo i v průběhu roku a když nemají "čekatele" co se nedostali při zápisu a odvolali se, tak můžou vzít i někoho, kdo u zápisu nebyl, tj třeba tvou dcerku, až jí budou tři. Třeba letos vzali v pohodě dceru kamarádce na praze 3, která potřeboval změnit školku, hodně plné jsou školky na kraji prahy, je tam spousta nových domů a mladých lidí a tudíž i dětí, často berou až předškoláky... . hodně štěstí
to asi záleží na konkrétní školce. Třeba já dceru, které je rok a třičtvrtě, letos už zapsala, protože vybraná školka (ale i jiné u nás ve městě) jede na bodové hodnocení a dcera bude mít příští rok už bod k dobru za letošní přihlášení. Taky u nás je lepší přihlášení jen do jedné školky, protože ředitelky si předávají seznamy a když uvidí u někoho opakované přihlášení, dostane místo v té nejhorší z těch, kam se hlásil, pokud vůbec.
Každopádně jak píšou ostatní, letos už je to pasé, je třeba nejspíš čekat na příští rok, i když může se místo ve státní školce uvolnit i během roku, tře třeba obvolat školky.
Obvolávejte a uvidíte třeba dse vám místo uvolni
diky! a jeste dotaz...kdyz zacne chodit do statni skolky driv nez mi skonci RC, prijdu o nej nebo to na to nema vliv?
Pokud je dítěti méně než 3 roky dítě může do školky na 5 dni v měsíci... Nad 3 roky je to neomezeně
@sarihy ptala jsem se na úřadě .... Tak vim takze mi tady nepovidejte nesmysli😈
@andysek232 a to ses ptala kdy? tohle už je minimálně rok zrušený a platí to, co píše @sarihy
@andysek232 oni to nějak měnili....tak to bylo dřív, ted prý dítě do školky může,pokud ho vezmou....dříve to bylo omezené....ale já se nikde neptala, někdo mi to říkal....
@andysek232 od roku 2012 se docházka do MŠ u dítěte staršího 2 let nesleduje 😝
Aha,tak to jo... Tak to je divné protože i sestra říkala ze musí dat své 2 letého martu jen dopoledne do školky 😖 aby nepřišla o mateřskou
@ambera Letošní zápisy už jsi prošvihla a stejně by jsi asi moc šancí neměla... Takže zápis až příští rok, tedy na školní rok 2016/2017. A nástup tedy v září 2016. To té doby buď neplacené volno v práci a nebo soukromá školka.