Je vhodné nechat dítě poslední týden prázdnin na prázdninách u babičky?

nika110818
25. srp 2024

Ahoj vsem. Zajimal by mne vas nazor a zkusenost. Dcerce jsou 3 roky a 3 mesice, o tyden nastoupi prvne do skolky. Rada by ale jeste posledni tyden prazdnin zustala na prazdninach u babicky, tak poprve. A ja premyslim, jestli to neni moc zmen najednou-poprve u babicky sama a hned pote poprve skolka. A jestli nejak neuskodi, ze ten posledni tyden uz nebude mit doma v klidu a pripravou na novy rezim. Dekuji predem za nazor.

alubif
25. srp 2024

@nika110818 úplně mi není jasné jak chceš dítě připravovat na změnu ve smyslu nástupu do školky týden dopredu. Myslím, že jí to naopak prospěje, aspoň si zvykne že ji někdo k dispozici 24/7. Pokud to u babičky nebude dávát, tak vždycky si pro ni můžete dojet.

emillyhk
25. srp 2024

@nika110818 Pokud chce dcera i babička, tak bych to neřešila a poslala ji tam 😁 Jasně, se školkou nastanou změny, ale tím že bude týden předtím doma, tak se na školku nijak víc nepřipraví, naopak pobyt u babičky jí může pomoct, že si bude připadat velká a že to zvládne. A kdyby se dceři hodně stýskalo a chtěla by domů, tak si pro ni dojedeš. Ale věřím, že to zvládne a s babičkou si to užije 😊

malytlustyhroch
25. srp 2024

Kdyby to bylo treba az do nedele, tak pro moje deti (8 a 5) by to bylo narocne, kdyz se ocitnou po delsi dobe doma, chteji si v klidu pohrat, ne dalsi den rano hned zas nekam jit. Ale to proste zalezi na povaze.

veroniquecz
25. srp 2024

My už máme poslední týden “přípravný”. Už najíždíme pomalu na “řád”, hlavně co se týče vstavání a ponocování, což naši u babi rozhodně nemají. Takže za mě max třeba do středy, celý týden ne. Ale píšu to jak to mají naše děti. Taky teda už nakupujeme do školy a školky a to se bez dětí dělá těžko 😁

veroniquecz
25. srp 2024

@nika110818 jinak teda ještě k tomu poprvé - na naší malou by to bylo moc, nové zážitky si zpracovává pomocí nočních děsů a neklidu, takže pro mě další proč ne, ale to musíš posoudit sama jak reaguje na nové věci.

eviicka
25. srp 2024

No za mě bych to taky viděla tak max. do čtvrtku. Ale hodnotím své děti a svůj pohled (babičku nemáme, ale před podobnými změnami jsme neplánovali ani větší výlety, dovolené...).

cilkat
25. srp 2024

Taky mi nepřijde, že je třeba celotýdenní příprava, ale víkend už bych si enchala společný doma. Prostě na užití spolu.

xnikax1
25. srp 2024

@nika110818 Zrovna teď mi odjela 7 letá, pustila jsem ji do středy. Pak už si chci dohlédnout v kolik chodí spát a vstává a tak.

mourovatakocka
25. srp 2024

Jak zaznělo, taky bych šla cestou necelého týdne, třeba jen do středy či do čtvrtka a pak už doma, vstávat jako do školky, přizpůsobovat režimu, třeba i číst pohádky ze školkového prostředí.

ckei
25. srp 2024

A za mě úplně v pohodě až do neděle. Pravidelně jezdivame na dovolenou cca 15.8. a vracíme se navečer den před školou. (Dřív školkou). Prostě přijedeme a druhý den hurá do školy (školky). Moc jako nevim,na co se chystat?? Takže za mě úplně v pohodě do poslední minuty prázdnin užít co to jde.