Dobrý deň, dcérka je bohužiaľ rok a pol až 2 roky za rovesníkmi vo vývoji, problém so samostatným jedlom, nočníkom, rečou. U psychologa sme boli, hovoril, že ešte nevie naisto, ale že mu pride, že to autismus nie je. Takže nevieme, čo to je. Kamarátka robí v špeciálnej škôlke, kde bude malá nastupovať a hovorila, že deti sa občas zlepšia a prejdú do normalnej skolky, skoly. Prosím co si o tom myslíte? Zazili ste nieco podobne? Ja sa bojím, že sa ma len snaží ukludnit...
Je to velmi brzy. Syn chodil do klasické MŠ ( 2 roky s AP ) ale potom do speciální základní školy. A mezi 1 a 2 třídou přešel do normální školy.
Ahojky, nevím přesně kolik je tvé dcerce, ale jde to...
mám 5,5letou dcerku, která nastoupila do normální státní školky až v 5letech, šla schválně až jako předškolák, až jsem byla přesvědčená, že na školku má 😉 je opožděná ve vývoji, vlastně od mala dělala vše mnohem později než její vrstevníci, avšak veškeré diagnózy byli u ní vyloučeny, jen je ve všem pomalejší...
a co nastoupila do školky, nastal u ní obrovský posun ve všem co doposud nezvládala, tak se snažila co to šlo, aby to prostě uměla jako ostatní děti ve školce a teď prostě rozdíl moc nevidím (pokud neberu v potaz to, že je narozená koncem srpna, že neudrží pozornost a že trénujeme grafomotoriku - to byl pro mě impuls pro to jí dát odklad) ale jinak tn rozdíl už moc poznat nejde....
Takže pro letošní rok má vyřízený odklad a příští rok v 7letech půjde do normální školy, neuvažuju o tom, že by šla jinam...
k tvemu dotazu to mozna uplne neni ale, jen ze ve skolce se ty deti veeelmi posunou vpred.... aspon u nas to tak bylo ( syn byl zdaleka nejmladsi ale okoukal a delal vse co ostatni 😀 ) drzim palce at je vse u Vas vporadku🙂
Syn byl na podzim zhruba rok pozadu (diagnóza je vývojová disfazie a podezření na autizmus). Nastoupil do školky s asistentkou a teď na jarní kontrole je ve většině věci spíš napřed. Speciální školky se určitě neboj, ony ty děti ve školce fakt vyspějí.
Podle mě je tohle ještě brzy řešit budoucnost, vyjdi z toho, co je aktuální, ve školce se jí dostane odpovídající péče a ano, určitě se Tě snaží uklidnit, vždyť to potřebuješ. Klid, čas ukáže, vývoj je vždycky nevyzpytatelný. Měj ji ráda, buď tu pro ni a uvidíte. Nikdo, ale vůbec nikdo Ti nedokáže říct, co bude zítra a u takto malých dětí už tuplem. Hlavu vzhůru, konec světa se nekoná a máte příležitost se něčemu naučit. Všichni. Drž se a posílám pohlazení...