Dobry den .. můžete mi poradit .. prosim ? jake hry hrat s detitem 4 roky (kluk) doma když je spatne počasí ? nak mi dochazi napady.....Moc dekuji . Popripade co hrajete s dětmi a zaroven bych chtěla hry formou uceni se .... moc nam nejde si pamatovat cislice... barvy,zviratka zvládáme bez problemu.. jen cisla nam nak nejdou :D. Dekuji
Dobry den .. taky vim ,ze by je mel umet poznávat, jen si dokaze pamatovat zvířata , barvy a vseco by mel asi v tomto veku umet zvlada .. jen proste cislice.. stemi bojujem a nevim proc
spatne sem precetla vasi odpověď... ja bych chtěla aby umel pocitat třeba do 5 ti ..coz mu nejde .. myslim ze to by zvládat mohl .. jen nevim .. jestli po nem nechci moc.. ptam se na názor
@kamarera na počítání do 6 je nejlepší člověče, nezlob se. Mladší to hraje od 4 určitě. Ale není nutné dítě nutit do počítání. když bude chtít, příjde si na to.
JInak hry jsou u nás oblíbené pexeso, černý Petr, člověče, dobble, ubongo, pexetrio.
@kamarera psala jste,že nepozná číslice,né že je neumí vůbec 😉
Synovi bude zachvilku 5 let,počítat umí do 30 😉hodně se o počítání zajímá...chce počítat všechno,tak ho nechávám,jen když se splete,tak ho opravím 😉jinak s počítáním do 5 bych začala na prstech...nebo zahrát si menší pexeso a zkusit jestli si vyhrané pexesa dokáže spočítat sám 😉
mi jsme koupili vystřihovánky ke slepování a syn je nadšený když spolu vyrábíme auta a letadla samozřejmě to prakticky všechno děláme mi ale on sedí a snaží se pomáhat 🙂
plastelína, různé vystřihovánky a slepovačky, nažehlovací korálky, sešity s úkolama pro předškoláky viz třeba tohle https://www.knihcentrum.cz/hledat?q=Hravé úkoly
nekonečné hry s autama, stavění garáží z kartonu, tancování, básničky, říkanky, puzzle, u nás frčí prohlížení fotoalb-to jim zabere spoustu času nebo vysypat do vyššího plechu polohrubou mouku a nechat děti v tom patlat, různě si kreslí prstem nebo když jim dáš odměrku, lžičku, kelímek, tak si přesypávají atd. naše děti u toho vydrží i hodinu,pravda musím u nich sedět, jinak by byla mouka i na stropě--pak jenom povysávám a je to...
a top je divadlo, vystřihneš z časopisů pár postaviček a zvířátek, nalepíš na špejli a máš domácí divadlo-děti po tom úplně šílí
no a když už všechno selže, tak je hodím do vany s pastelkama do vany na kreslení a mám od nich minimálně půl hodiny pokoj...
Ja si myslim ,že by bylo dobré sehnat pexeso na číslice ,aby si je procvičil,ale jinak doporučuji Doble mají i varianty pro mensi děti.A až bude starší (cca 6 let) určitě koupit Monopoli Junior naučí se tak zacházet z penězmi a užije si spoustu zábavy.😉
syn je maniak na cislice -jako spolecenskou hru doporucuju grabollo (jsou se zviratky a i s cisly)-je to naprincipu dubble, ale pro mensi 🙂))) jinak dalsi hry- smolicek pacholicek, lotto,pexeso, clovece nezlob se, cerny petr,kvarteto apod.
jestli chces procvicovat cisla - doma mame tiskatka cisla, vykrajovatka-muzete si upect susenky nebo pouzivat na plasteline, cisla v ruzne podobe - magnetky, penove puzzle, drevena cisla (z lidlu), velke drevene puzzle s cisly), koberec panak (muzete hrat 🙂)))jsou i pohadky o cislech (kniha) apod. 🙂)))
@xxx_kao u dobble není potřeba varianta pro menší děti. Mladší dostala ke 3. narozkám to klasické a je z něho nadšená, hrajeme ho často.
Máme dřevěná písmenka, dřevěná kolečka s čísly, člověče nezlob se pro malé děti, kvarteto a černého petra, dál plastelinu, pastelky, puzzle atd. Posledním hitem je třídění ponožek, je nás pět, tak jich máme vypraných vždycky dost, mají strašnou radost, když najdou dvě stejné a já mám míň práce 🙂
Ve výsledku malý umí celou abecedu, slova i po písmenku přečte, ale aby začal mluvit to ne :D Přitom je to jenom o tom, že on slova říkat nebude, protož eto chi já :D
Holky diky vsem za super napady a doporucene hry.. nektere doma mame..ale o nekterych slysim poprvé .. vyhladam ,podivam se a popřípadě zakoupíme .. diky,diky holky
holky znate tu to hru ? doporučila mi to kamarádka .. ... zadna zvas oni nepsala , diky https://www.mall.cz/karetni-hry/bonaparte-grabo...
@kamarera ja ti to psala -to je ono-mame se zviratky a stale nejoblibenejsi hra 🙂))
Dítě mám sice ještě malé, ale do budoucna se mi líbí třeba nápady tady http://www.sikovny-cvrcek.cz
Podobných stránek s inspirací a pomůckami bude určitě víc. Jeste treba hopskoc.cz
Nemyslím si,že 4-leté dítě musí umět poznávat číslice 😉
Jinak my často hrajem Dabla a děti to moc baví 😉už máme 2 a chystám se rozšířit...