Jak učitelky zacházejí s aktivními dětmi ve školce?

petrahromova
5. čer 2016

Dobrý den, chci se zeptat, těch co máte školkové děti, víte jak zacházejí učitelky s dětmi ve školce, když jsou děti aktivnější?
Stalo se mi, že kamarádka co pracuje v MŠ mi vyprávěla jak se chovají některé učitelky k dětem (pokud neposlechnou, tak jimi smýkají, pokud nejedí, tak do nich šťouchají a strkají, aby jedly, pokud se dost rychle neoblékají, tak je plácnou přes ruce, nebo nožičky) a mám hodně co dělat, abych vůbec dala dítě do školky.
Řešili jste někdy nějaké stěžování dětí? Je to vůbec pravděpodobné?

aselinka
5. čer 2016

@petrahromova Dobrý večer, já si určitě nemyslím, že to lze brát takto obecně.Učitelky jsou přece různé- jako lidé ve všech profesích.A takto hodit do pytle všechny jedním vrzem přece nelze.Vaše známá má špatnou zkušenost, ale tím se nenechte ovlivnit a zjistěte si konkrétní informace o p. uč. z Vaší školky.

krystalka
5. čer 2016

Myslím, že to, co popisujete, je spíš výjimečná záležitost, určitě to není běžné chování učitelek ve školkách....my jsme třeba měli naprosto zlaté a úžasné paní učitelky.....a do takové školky, o které bych měla podobné informace, bych dítko nedávala....

kami1984
5. čer 2016

Syn je hodne zivy a pani ucitelka ho zvlada. A zadne dloubani,ponizovani nepraktikuje. Donedavna mu delaly problemy ponozky a vse v klidu,pomalu. Ted uz je velky frajer a pomaha tm mensim. Urcite bych nepausalizovala a zjistila si co nejvice informaci o skolce,kam chci dite dat. Skupinka maminek z mesta, klidne i zastavit rodice rano,den otevrenych dveri..

lenkalenulka
5. čer 2016

Takto by tp byt nemelo.. U nas treba ty "aktivni' deti co neposlechnou treba ze nemaji behat po tride, poslou p. Ucitelky ke stolecku aby si sedly nic nasilneho oni se uklidni a pak si zas muzou hrat .. Jednou jedna ucitelka kterou nastesti dcerka mela jen pri spojeni trid ji rekla at se otoci ke zdi kdyz sla spat a zduchla ji do zeber dcerka plakala ze tam nechce spinkat kdyz tam je ona tak sem se ptala proc a vyslo tohle najevo stacilo mi ze mi rekla ze ji to bolelo nabehla jsem k zastupkyni a rekla ji ze ji nikdo nebude rikat jak si ma lehnout pokud nezlobi a kdyz jo ze spat nemusi ale ze do ni nikdo nebude zduchat tak ze ji to boli mozna ma reakce byla pro zastupkyni moc ale od te doby je klid a hlavne jsem to rekla kvuli toho ze kdyz deti vi ze treba patek jsou slouceni tak 70% deti chce vyzvednout po obede.. Hodne deti i rika jak na ne ta ucitelka krici jenze jsme mali pani kdyz je to znama od.reditelky.. Ale ja mam nazor ze zrovna ucitelky v ms musi mit zlate nervy na tolik deti a tak ruznych deti.. Nesmi si pritom.dovolit na deti takovym zpusobem jak pisete sahat a pokud to tak je t.bych dite nedala!

dokument
5. čer 2016

@petrahromova je to mozne, videla jsem 2 mlade holky ucitelky, ktere se takto chovaly. Je to asi 14 dni co jsem to videla. Nevim co to je za skolku, potkali jsme je nahodne na hristi. Po detech jen rvaly, oslovovaly prijimenim, vetsinu casu spolu kecaly a detem se nevenovaly, jednomu klukovi (byl to ale cizinec) rikala ta jedna, ze mu da "na prdel", jestli neposlechne a pak s nim smykala. Ale myslim si, ze to je vyjimka. Bydlime asi 50 metru od jine skolky a denne je vidame v parku, co mame pred okny, ucitelky se chovaji uplne jinak nez ty dve. A nevidela jsem nikdy podobne chovani. Mozne to je i jinde, ale ja bych odhadovala, ze vetsina ucitelek takovyh nebude (smykani a rvani apod.).

lv
6. čer 2016

nikdy jsem neviděla, neslyšela nic takového, a to máme za sebou 4r školky, 3r starší a teď 1r mladší..myslím, že by to dítě hned řeklo, případně se chovalo jinak, nechtělo tam apod. a to bych případně řešila, nenechala tak, samozřejmě. Ale bát se dopředu, že tam budou mému dítěti ubližovat..

bajana
6. čer 2016

Nič nie je nemožné, ale takéto zaobchádzanie určite nie je štandardné. Rozhodne by som sa dopredu nebála a neprenášala svoj strach na dieťa.
A inak ma pobavilo spojenie "aktívne dieťa" s opisom ako "neposlúcha, pomaly sa oblieka, nejedlik" - to rozhodne nie je aktívne dieťa 😉

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
konekokira
10. čer 2016

Já byla dvakrát v MŠ na praxi, ve dvou různých pracovištích. První praxe: zde byla mladá aktivní učitelka, která děti tak zabavila, že čas na zlobení nebyl, tancovali společně, hráli venku hry apod. U druhé praxe byla také mladá a ta zase naopak se chovala násilně, příklad: nová holčička, neznala pravidla stolování a nefěděla, že se nesmí šahat na příbory, dokud nemají jídlo na stole, šáhla na příbor, přilítla učitelka a dala jí facku... Podotýkám, že druhá praxe byla v MŠ u DD :-\

eviicka
10. čer 2016

@lenkalenulka tohle by semozřejmě dít nemělo, ale ona ředitelka je na tohle malá paní, nemůže "nevhodnou" paní učitelku jen tak vyhodit. Ani finanční postih často není reálný (ne všude je na odměny a OSOHy)... je ale smutné, když děti nechtějí být, u své učitelky ☹. Snad to budou jen výjimky.

radostdeti_cz
10. čer 2016

My jsme měli celkem ve 3 různých školkách (kvůli změně bydliště) umístěné 4 děti. To poslední do školky ještě chodí. Měli jsme vždy velké štěstí na paní učitelky a poslední školku si nemůžeme vynachválit. Skvělý přístup učitelek i vychovatelek, spousta akcí během celého roku a nikdy žádný problém. Snaží se udělat pro děti opravdu maximum a nikdy jsme od dětí neslyšeli, že by na ně byla paní učitelka zlá nebo něco podobného. Ale určitě záleží na každém jednotlivém člověku, na každé paní učitelce a věřím, že někdo určitě špatné zkušenosti má nebo měl. Jako prakticky všude. V nemocnici, v restauraci, prostě všude záleží na chování jednotlivých lidí.

kami1984
10. čer 2016

@konekokira facku?? To snad ne:(

bobulinka
10. čer 2016

To mi trošku připomíná dobu mého mládí, spíš dětství. V roce 1984 jsem chodila do mš na Zahradňák, jedna učitelka byla fajn a druhá paní byla prý nějaký záskok. Dodnes mám husinu, silně obézní paní, věk tak 50+, dýchavičná, zpocená, měla jen pár obarvených vlasů (ta prosvívající kůže byla děsivá) a asi uvědomělá komunistka. Ano takhle se chovala. Nutila mi jídlo do zvracení, ječela na mě a to jsem byla takové to hodné dítě, které by nezazlobilo. Při spaní povinné ležení se zavřenýma očima. Školku jsem prošla s nemocemi a raníma pláčema. Takže takové asi i dnes občas jsou. Věřím tomu, bohužel paradoxně to mohou být známé někoho na úřadu nebo prostě jen ředitelka nebyla schopna sehnat vhodnou pracovní sílu a vzala zavděk kýmkoli. To místo se prostě obsadit musí. Pokud bych věděla, že k tomu dochází v konkrétní mš, tak bych dítě dala jinam. Nicméně syn 3x měnil mš a pokaždé naprostá spokojenost. Taky vnímám jako rozdíl, pokud to ta učitelka dělá schválně nebo prostě pokud dítě utíkající z řady do ulice popadne za ruku, smýkne s ním a vynadá mu. Někdy může být to co člověk vidí zavádějící.