Jak to říct kamarádce?

10. říj 2024

Zdravím vás, mám kamarádku, která bydlí hned vedle nás, a naši synové jsou téměř stejně staří. Asi od jednoho roku jsme se každý den navštěvovali, trávili spolu čas. Teď je jim 3 a půl roku a od září spolu začali chodit do školky, bohužel. Bohužel proto, že jsem už nechtěla, aby spolu byli pořád, protože syn mé kamarádky se chová velmi špatně. Pere se, hraje střílecí hry na počítači, je pořád na cukru, takže dostává úplně jinou výchovu než můj syn. Dala jsem ho do soukromé školky, kde mělo být zpočátku 10 dětí, ale bohužel jsou tam jen tři – tedy oni dva a ještě jedna holčička. Situace je katastrofální, její syn mého syna hodně ovlivňuje a učitelky říkají, že ten chlapec je nezvladatelný. Tak jsme se rozhodli, že syna ze školky vezmeme. Na to jeho rodiče řekli, že ho také vyjmou a zase ho dají k mému synovi. Řekla jsem, že bych to nechtěla, protože spolu neumí vycházet, a já ho chci dát pryč, aby si našel i jiné kamarády. Na to odpověděli, že zjistí, zda ho vezmou do jiné školky, a pokud ne, dají ho tam, kam půjde můj syn... A že to nějak přežiju. Řekla jsem, že pokud spolu nebudou umět vycházet, vezmu ho pryč i odtud.

Jsem tak naštvaná, protože ji nechci ranit, je to dobrá kamarádka... Ale... Modlím se, aby ho vzali do jiné školky.

Pokud by ale nakonec chodili do školky spolu, myslíte, že je šance, že by se ten chlapec polepšil? Bude tam více dětí, a učitelé jsou přísnější...

Tady ho měla na starosti starší paní, u které si myslím, že ji moc nerespektují. Mají ji rádi, protože je milá, ale neumí nastavit hranice.

ChatGPT môže robiť chyby. Over dôležité inform

sigyn
10. říj 2024

Zkusila bych se zeptat ChatGPT 😀😉

sarihy
10. říj 2024

@sigyn Když si člověk nevšimne, že nevymazal všechno, co?! 😀

verciiik
10. říj 2024

@sigyn
@sarihy předpokládám, že ho použila na překlad ze slovenštiny 🙂

sigyn
10. říj 2024

@verciiik Odkdy se musí překládat z SK? Když už, proč to nedat na SK koníka? A co na to Jan Tleskač?!

sigyn
10. říj 2024

Každopádně k tématu: Nevím, co si počnete, až se ve školce syn chytí někoho podobného a budou s ním znovu problémy. Zajdete za rodiči všech dětí a řeknete jim, ať si děti dají jinam?

lauriak
10. říj 2024

Pokial je to dobra kamartka tak pochopi tvoje pocity.
Ale nerozumiem co ma znamenat, ze dava decko tam kam ty a potom ho bere tak ako ty a zase dava inam tak ako ty. To mi pride trosku na hlavu.

zmrzlinka
10. říj 2024

V každé školce a pak i ve škole jsou takové děti....chce to spíš se naučit s tím pracovat.Vy i dítě.

j.a.n.i
10. říj 2024

@lauriak No, na hlavu to je, ale zakladatelka s tím nic nenadělá, leda najít školku, kde by měly jen jedno volné místo...i když i tam je riziko, že se něco uvolní. Nebo se odstěhovat dostatečně daleko, ale kdo by to dělal.

lauriak
10. říj 2024

@j.a.n.i tak hlavne by som rozmyslsla ci "kamaratka" nema psychicke problemy lebo toto neni normalne spravanie.

autor
10. říj 2024

Kocky dakujem za postrehy. Ano dala som to prelozit do ceskeho jazyka, nevedela som, ci vam to bude vadit alebo nie. 🙃