Ahoj holky, prosím o radu...
Máme pořad nějaké problémy s ucitelkami v ms. Včera byla besídka, tak předškoláky pasovali na školáky a o každém ditku něco hezkého pronesli...ty dobre stránky...nás syn je od začátku ve školce málo, je často nemocný, děti ho moc nepřijali...jak kdy...proste tam dva tři týdny v měsíci nebyl... paní Ucitelka včera pronesla ze nás syn je hodně upovidany, proto je pokaždé poslední s obědem....ze chytá od starších bratru samé nesmysly....no chápete to? Malý tam stal přede všemi rodiči jak na sibenici...kdyby jste viděli jak se tvářil...měla jsem stochuti ho vzít pryč 😔 jak ho zplula přede všemi, před spolužáky, před rodiči, před prarodiči... všichni se mu smáli....cele odpoledne s nikým nemluvil, byl zakriknuty, smutný co paní učitelka řekla....nebylo to poprvé, minule se i pocural...jen proto, ze ho paní učitelka nepustila na wc, kde jsme?? Predskolaci v naši školce musí ležet s detma co chodí po obědě spát...u nikoho to neznám, kamarádky i známí na mě hledali...i starší syn co chodil do jiné školky to takhle neměl...děti predskolaci si po obědě hráli, kreslili...proste něco dělali...já jsem tak zklamaná z té školky nemám chuť už ho tam dávat 😔 manžel dneska šel za paní ředitelkou ze se nám nelíbilo jak se k němu zachovali, měl mít hezkou vzpomínku na ukončení...ne toto... syn není žádný Hajzlik, ze by někomu ubližoval.. nebo byl drzý... nezasloužil si to...je proste svůj, je citlivý, je mi ho hrozne líto, jsem rada ze už tam konci a půjde do přípravky, další dítě už bych tam teda nedala..otázka, zaslouží si paní učitelky kytičku na konec školního roku? Mám ho tam ještě dávat? Když je to povinné? Já jsem na nemocenské takže by nebyl problém si ho nechat už doma...
@lmartinkova85 Touto dobou se prý už ve školce nic nedělá. Omlouvaní dítěte je v kompetenci ředitelky, takže jestli je rozumná a dohodnete se s ní, problém bych neviděla. Zaráží mě to, že musí ležet. Ve škole nám furt vtloukají do hlavy, že dítě, pokud nechce v podstatě v MŠ nic nemusí. Zvlášť ohledně toho spaní, mají mít možnost jiné činnosti, jen nesmí rušit ostatní. A to jak o něm mluvila, možná ji to přišlo vtipné, jen nemá soudnost. Osobně bych kytku nedala, ať se chytí za nos. Navíc, znám to i z druhé strany, mamka mívá tolik kytek, že ji se ségrou musíme vždy pomáhat, jinak to nepobere a za týden je to stejně všechno zvadlé. Takže je to sice pěkné gesto, ale přijde mi úplně zbytečné. Lepší jsou čokolády 😁
@zofinecka
Nikdy si paní učitelka nestezovala, ze by byl u jídla poslední atd....takové věci má řešit s námi, ne před všemi 🤢...ještě každý natáčel na kameru, mobil... tohle si nezaslouží žádné dítě.... starší syn chodí na druhy stupeň ZŠ a nikdy se neprobíhají známky ani chování přede všemi...vždy je to o samotě s každým zvlášť... přijde mi to opravdu trapné...syn byl věčné pokousany poštípány poskrabany od jednoho klucika...o něm budou taky příští rok veřejné mluvit ze každému ubližuje? Je to nefer 😣
Dost mě to zarazilo teda. Mě přijde ze oblíbené děti jsou jen ty, kterých rodiče lezou ucitelkam do prdele.
Taky musim zareagovat jako ucitelka MŠ. Ac bych se jinak snazila byt ke kolegynim loajalni, tak toto je moc. Ani jsem nedocetla prispevek. Tohle Vase ucitelka naprosto podelala, pardon. A jako prvni bych to tedy rekla do oci ji, jestli si to vubec uvedomuje!!! Take jsem toto vzdycky delala, psavala jsem detem takove "hodnoceni" a vzdycky se na kazde dite najde mile slovo a pochvala. Vzdycky. Nizka dochazka neni duvod. A jeste takhle prede vsemi... jsem opravdu v soku. Ale nebojte se, shodila hlavne sama sebe pred ostatnimi. Toho rozdilu si museli vsichni vsimnout... Zadnou kytku bych nedala a premyslela bych o prestupu jinam. A opravdu bych ji to rekla, jak to vidite a ze Vam to ublizilo, i synovi.
Povinné to je, ale dítě je možné omlouvat,... takže dítě omluvit a nechat doma 🙂. Dala bych jim na rozloučenou přáníčko a do něj napsala, že jim přejeu, aby si v dohledné době dobře odpočinuly a přitom pochopily jednak význam individuálního přístupu, a jednak jak mohou ublížit, pokud nahlas a veřejně vyslovují negativní komentáře o nějakém dítěti. A že jim přejete, ať už se jim taková situace nikdy nestane. (Nebo něco v tom duchu). Pokud musí i předškoláci po obědě spát, jednoznačně to bude ČŠI hodnotit negativně, to se fakt nemá... zbytek raději ani nekomentuju. Bych se tu zase musela rozepisovat - a stejně by to k ničemu nebylo. Vy víte sama, že tohle je prostě špatně...
@lmartinkova85 a pani reditelka tam byla taky? Pokud ne, mel by manzel s sebou vzit i nahravku, pokud ma. Ucitelka by mela jit za to na koberecek. Takove jednani je nepatriccne a muzu Ti rici, ze v takovych pripadech se ji muze strhnout osobko a odmeny. Tohle byl prepisk. Takove veci se resi s rodici a v pripade pripadu, jako to bylo vcera, se nic takoveho rikat nesmi. Kdyz to prezenu, skolka muze byt rada, ze je nemate v planu zalovat. Takove zesmesneni bylo vic nez pohorsujici. Ucitelka by se mela nad sebou zamyslet. Co se tyce toho ukonceni, nechala bych to na Tve intuici. Z druhe strany, vsechny deti tu kytku budou mit a Tvuj syn by zase vycnival a necitil by se tak dobre.
@1lenuska1
Syn jde už naštěstí od září do přípravné třídy do školy...je srpnový a kvůli častým nemocem dostal odklad...přišlo nám to lepší jít do školy než zůstat v takové školce... kde predskolaci musí ležet s malými dětmi po obědě jen aby je nikdo nemusel hlídat..
@priefi
Jj budem jiní...kytičku doneseme, ať se mu děti nesmějí... paní ředitelka u toho nebyla, ráno tam nebyla ani dotyčná paní učitelka...budeme ho vyzvedavat po obědě tak to nějak poresime... nahrávku máme, to mají všichni 😔 nemělo by se tohle opakovat, syn měl mít hezké vzpomínky ne ze byl středem posměchu 😡 vždy se najde nějaké plus nemusí říkat negativa.
Zvážila bych napsání stížnosti zřizovateli, případně na školní inspekci.
@lmartinkova85 ať je dítě jakékoliv, tak vždycky se o něm dá říct něco pěkného, kór na takové slavnosti, která by pro ně měla být krásnou vzpomínkou a především motivaci do školních let.. učitelka tohle těžce nezvládla a rozhodně bych si to šla vyříkat primárně s ní... Se synem bych šla konec školky pořádně oslavit v kruhu rodiny, něco co by se mu líbilo, aby to vnímal jako něco výjimečného, protože si to rozhodně zaslouží.. do školky bych ho dala jen v případě, že by tam sám jít chtel...dotyčné učitelce bych kytku nedávala, určitě mají více učitelek, tak ostatním ano,ale téhle ne...
@lmartinkova85 Jo, pak uz jsem se to docetla. To je dobre ze odchazite. K tomu odpocivani - skolka detem "musi" doprat 20-30min odpocinku, ale pak uz by se melo pristupovat individualne... jak to kdo potrebuje... nicmene nemuselo by to platit pro deti co chodi po obede, to je nesmysl. Souhlasim s tim, co pisou uzivatelky vyse. Zeptejte se synka, jestli do skolky jeste do konce roku chce jit, urcite bych ho netrapila. Nicmene s ucitelkou potazmo reditelkou to rozhodne proberte.
At jste od zari spokojenejsi! 🙂
malá je předškolák a taky musí spát po obědě, takže asi jak v které školce, u nás je to pořád tak jak za starých času. To co popisuješ by mě ale teda taky naštvalo, malý se musel cítit hrozně ☹ a takové malé děti, které jsou citlivé to vnímají ještě o to víc, já bych ji pak asi něco řekla pěkně od plic a mrzelo by mě to za to dítě. Nevím jak u vás ale u nás nemusí být žádná omluvenka od lékaře nebo tak i když je předškolák, jestli jsi na nemocenské, řekla bych, že je malý nemocný a naschle, hlavně pokud i malý tam nechce jít
@lmartinkova85 ja jsem zazila neco podobneho na konci 1.stupne ZS. Tridni ucitelka me nemela rada. Prvni duvod, ze jsem byla nemanzelske dite, druhy duvod, byl, ze jsem byla zakoukana do jednoho spoluzaka ve tride a jeji o rok mladsi dcera taky. Zacalo to tim, ze pred celou tridou na me zacala rvat, ze jsem zapomnela zakovskou knizku a ze jsem to udelala schvalne, aby mi nemohla zapsat znamku, coz samozrejmen nebyla pravda, narozdil od spoluzaku jsem byla v tomto poctiva a akorat se zrovna stalo, ze jsem ji zapomnela. Pak pokracovala, ze mi da z neceho 3 na vysvedceni, jeste nevi z ceho, ale proste mi ji da (ve tride jsem patrila k tem chytrejsim detem a na 3 jsem nemela nic). Vysledek byl takovy, ze mi ji teda dala, vsechny znamky, co mohla pohorsila, tam, kde vychazelo 1 cele neco, ale mene nez 1,5 jsem dostala 2... a jeste na zaver pred celou skolou k moji osobe pak rekla taky skarede veci, jak jsem nezodpovedna, jak jsem se zhorsila atd. Domu jsem sla celou dobu s placem, pak jsem cely den jenom lezela v posteli a plakala, nechapala jsem, co se to vlastne stalo. Dokonce na doporuceni na 2.stupen nenapsala zrovna hezke doporuceni. Zanechalo to ve me stopu, ublizilo mi to a mela jsem strach z podobnych postupu, v 6.tride jsem mohla mit same 1, ale z cestiny, ze ktere mi dala 3 tamta ucitelka, jsem mela 1 az 2 a ucitelka me chtela vyzkouset, latku jsem umela od zacatku az dokonce, ale jak jsem mela jit k tabuli, odmitla jsem, protoze me chytla panicka hruza, ze dostanu zase na vizo 3, kdyz neco reknu spatne. Do dnesniho dne nechapu, proc jsem tak zpanikarila a mela strach, je mi to lito. Dnes uz chapu, o co ji slo... nevim proc se na mne mstila, proc si lecila na me sve komplexy... Kazdopadne me mrzi, ze moje mamka byla takovy srab a nesla to resit... myslim, ze mela. Rikala, ze pujde, ale pak nesla. Bylo mi ublizeno a nikdo s tim nic neudelal, proste se to zametlo pod koberecek a dobre, vsak co, byla jsem dite, ktere se otrepe, proc to hrotit, zivot jde dal. Ale tak to neni. Dite si to pamatuje a nese si to s sebou dal do zivota. Ja bych nikdy toto u meho ditete nedovolila a vyhrotila situaci, protoze vim, jak me to do dnesniho dne boli, ze se za mne nikdo nepostavil... ani reditelka, ktera me znala, nehna ani prstem, kdyz slysela ty bludy.... takze urcite to reste, at Vas syn vi, ze to nebylo spravne a ze za nim stojite.
Dobra učitelka ma rada všechny deti,i když ji nektere třeba stvou…….ja učitelka taky jsem a proste všichni byli moji-a to jsem mela dost často pekna kvítka...…...a ano, vždy se najde něco pekneho na každého...…..taky by me to moc mrzelo...….libi se mi ten napad s tim pranickem a sdelenim,co se psalo vys…….at si to pani učitelka uvedomi-treba ji to pak zaboli,co zpusobila……….
Uf,malem jsem se rozbrecela.svého syna uz bych tam nedala
@priefi
Určitě nad tím nemavneme... žádné dítě si to nezaslouží. Je to smutné jak to pak neses až do dospělosti v sobě 😔 já myslím ze jsem to snesla stejne špatně jako syn...
to je síla, já bych se na té besídce neudržela a řekla té učitelce pěkně od plic, co si o ní myslím, že tohle se nedělá...a rozhodně řešit na vyšších místech, co si jako učitelka nemůže dovolit...
@lmartinkova85 zaslouží si kytičku určitě, trs kopřiv!!!!, tak to bych snad hnala až na inspekci! a co řekla ředitelka manželovi?...to je neskutečný
nehledě na to, že je to porušení zákona o GDPR...protože intimní informace o dítě se kterým nedá souhlas se nesmí veřejně zminovat, toto bych rekla reditelce...neco jineho je, když jsou ty informace pozitivní, tam se automaticky predpoklada, že souhlas je dan...jezkovi, me je zle z nich
hned podnět na inspekci s nahravkou...toto je presny priklad porušení tohoto zákona
@elu jaké intimní informace? to by musela zveřejňovat rodné číslo, ale říct,o někom něco dobrého či špatného vůbec s GDPR nesouvisí.
Paní ředitelku jsme dneska nezastihli, mluvili jsme s paní učitelkou, ze to nebylo moc hezké, ze pokud se jim něco nelíbí nebo tak mají to řešit s námi a ne na besidce, ze to malý špatně nese ze se mu všichni smáli...i ze i nás se to dotklo když jsme ho viděli jak je z toho špatný.....tak se usmala, ze to myslela z legrace a ze se malému teda omlouvá... no jsem rada ze je konec školního roku.
@lmartinkova85 ahoj, reaguji na i na to, co vám řekla, takže:
typická čubka. když to myslela z legrace, měla to tak i říct na besídce, k čemu ti je, nebo malýmu, že se mu "teda omlouvá", když díky ní utrpěl psychicky. Nedivím se, že jsi ráda, že je konec šk.roku.
Klidně mohla na té besídce říct, že je hodně upovídaný, a bývá poslední s obědem, ale jinak je šikovnej, bystrej kluk. Třeba. Prostě něco, co udělá radost každému dítěti, každý dítě chce chválu, zvláště, když je u toho celá rodina.
@lmartinkova85 mělas jí říct, že řekneš u zřizovatele školky, že ona je KRÁVA a pak, že jsi to myslela z legrace...jak by se tvářila, fakt zírám, kdo všechno může učit ve školce a napáchat škody na dětech....
@betelgeuzz souvisí, je to hodnocení a to nesmí být veřejné!!!
@1lenuska1 ted o tom hovořil právník....jak se to dá vyložit...že když někdo vyhraje diplom, nemusí být třeba fotka s přebíráním porušením zákona...vše je o výkladu a na právnících, jak si s tím poradí...samozřejmě, kdybys jako matka prudila, že se ti to nelibí a že si k tomu souhlas nedela a měla dobrýho právnika, tak to zpochybníš
Otřesné chování, takový lidi do školky nepatří.
A stim spinkanim po obědě. U nás ve školce to je tak, ze po obidku se všichni presuneme do ložnice, malé děti se převleknou do spacího, ale předškoláci zůstávají ve svém oblečení. Na lehátka si ležáku vsichni. Přečteme pohádku, uspime dvouletaky. A pouštním předškoláky ( kteří neusli ) si hrát, nebo kreslit.
Takze, vlastně taky chodí odpočívat, ale po celém dopoledni aktivit jsou rádi, ze si odpocinou.
@betelgeuzz bych chtěla vidět, jak získávají souhlas od osob, jejichž rodná čísla jsou veřejně přístupná např. v Obchodním rejstříku....
Bohuzel tohle znam. Zazila sem to loni u syna. On teda je cislo, divoch a hlucny, ale da se s nim kdyz se clovek snazi a zjisti co funguje, jine ucitelky ho bezproblemu zvladaji. Loni tam od prosince nastoupila nova ucitelka a zasedla si na nej. Jinak to popsat nejde. Pani reditelka mi rekla no vite oni si se synem nesedly... no syn proti ucitelce nic nemel. Zastupkyne to "krasne" pojmenovala ze pani ucitelka ma na syna alergii. Reditelka s tim nic nedelala. Takze sem ji v kvetnu rekla, ze pristi rok bud bude pani ucitelka v jine tride, nebo bude v jine tride syn. Nastesti sla pani ucitelka do jine tridy. V zari kdyz nastoupila nova ucitelka tak se hned ptala co se tam delo, ze ty starsi deti co uz tam jsou dalsi rok vsechno svadi na Jirika. Delaji to i v den kdy tam vubec neni, proste automatika. Tak poznala ze se tam loni muselo neco dit. Nejvetsi ironii je ze ve skolce dola moje mamka skolnici, takze te krave to nebylo blbe neco takoveho delat ani kdyz vedela ze tam ma babicku ktera to vidi.
Nastesti to zadne nasledky na Jirikovi nenechalo. Ale ja jako rodic citim selhani ze jsme ho od toho neochranila, ze mi trvalo nekolik mesicu nez sem si vsimla. Tak snad to ani u vas nebude mit zadne nasledky. jo a ucitelce bych na konci roku nic nedala leda knizku o tom jak se chovat k detem.
@lmartinkova85 nemůžu nereagovat. Jsem učitelka v MŠ a musím říct, že tohle chování je velmi netaktní a nevhodné. Jsou opravdu děti, které nemusíme jako učitelky, ale nikdy bychom to neřekl před rodiči a příbuznými. Vždy se snažíme to nějak zaobalit a ne to říct na plnou hubu a před všema. Dítě nemůže za to, že prostě do školky nechodí tak často jako ostatní. Ikdyž je povinná docházka, tak by se nestalo nic kdyby už do MŠ nešel. Prostě bych to zdůvodnil rodinnými důvody a bylo by to. S rozloučením je to těžké, ale je to na rodiči. Když se tak zachovala, tak bych ji asi nic nedala. My od dětí které odchází dostáváme kytičky a dárečky, ale také ne od všech. Od dětí které odchází do školy je to vždy nějaký dáreček a ikdyž zrovna dítko není moc oblíbené, tak i tak mi je líto že už odchází.