Jak omlouváte děti ve školce?

9. lis 2024

Maminky, jak omlouvate sve deti kdyz nejdou do skolky treba kvuli vyletu rodinnému, nebo chce byt proste doma semnou nejaky den. Jsem jeste na materske a nejakou dobu jeste budu, jelikoz cekáme druhe a dcera nastoupila do skolky. Ale kdyz sem doma, nepotrebuji aby tam chodila denne. Rada sem s ni, ale zaroven sem rada kdyz ma nejake dny spestrene skolkou od 8:00 -12:00. Ma 3 roky. Kdyz je dite nemocne ve skolce vyzaduji podrobne info o jakou nemoc se jedna apod. Coz chapu. Ale co kdyz si ji chci proste nechat doma jen tak? Staci napsat rodinne duvody? Nemel by s tim mit snad nekdo problem? Dekuji za odpovedi.

pampeliska1313
9. lis 2024

My mame moznost nemoci - povinne vypsat. Pak taky ale rodinné důvody - nemusí se řešit nic a psát a pak “jiné” a to se zase musí napsat (mame to elektronicky)… takže ja dávám rodinný důvody, treba když ma manžel volno a nechá si syna doma (a proste klidně připíšu, ze ma syn “chlapskej den” s tátou) popřípadě jiné - třeba návštěva lékaře (neni nemocnej, jde treba jen na kontrolu, tak to taky napíšu, aby věděli..).. ale jako nemyslim si, ze by se v tom měli šťourat, omluvenku vezmou, nebojte.)

veruuu_kubesovic
10. lis 2024

Já mám zato, že se musí omlouvat jen předškoláci, co mají povinné predskolni vzdelavani ve školce? I tak syna 6let, má odklad, omlouvám jak zrovna chci já, pokud někam jedeme tak rodinné důvody, nebo nemoc, logopedie atd.
U 3letaka bych vůbec neřešila, prostě bych odhlasila na daný den oběd, ucitelkam řekla, že 1 až 2 dny nepřijde a je, nemusí vědět důvod 😉

veronicka89
10. lis 2024

Napíšu, že prostě nepřijde .

janule0123
10. lis 2024

Napisu ze odhlasují .. nikdo se nepta … a nikdo ani nehlásí když je nemocné s čím je doma … proč se začali ptát až v predskolacich 😄

alpakovo
10. lis 2024

U nás se omlouvá ve školce do sešitu nebo telefonicky a stačí jen napsat doma, důvody nikdo neřeší

pilzzee
10. lis 2024

Pres appku. Nemusim tam psat vubec nic. Jenom u nemoci napisu konkretne co ma, jen aby se vedelo, jak moc byl do te doby ve skolce infekcni.

alice180
10. lis 2024

Stejně jako ostatní. A se mnou se píše zvlášť.

lemamama
10. lis 2024

Odhlášuji v aplikaci a ano, píšu rodinné důvody nebo doma s rodičem.

95newmommy2020
10. lis 2024

Manžel omlouvá takhle:D

drep
10. lis 2024

V twigsee je jen možnost nemoc - lékař - dovolená - rodinně důvody - covid - jiné. U třileté to nikdo neřešil, teď je předškolačka, tak jsem řešila s ředitelkou, jestli bude problém vzít ji na dovolenou na dva týdny teď a na dva týdny v květnu, plus si ji měla mamka na chatě když bylo v září hezky. Ředitelka jen říkala, že ta povinnost docházky je pro ně nástroj, když mají dítě, nezralé pro školu, ze sociálně horšího prostředů atd a zároveň nechodí do školky, tak jak do toho zaangažovat ospod

jaja01k
10. lis 2024

Jen odhlásím oběd, jinak nijak neomlouvám. Nebo když to vím dopředu, tak učitelce řeknu, že druhý den nepřijde. Jen předškoláci mají omluvný list, kde musím napsat důvod, ale nikdo to nezkoumá, takže klidně “výlet” nebo “rodinné důvody”.

cherie24
10. lis 2024

Psala jsem jen nepřijde. Žádné důvody jsem neudávala. První rok stejně chodila jen 2x až 3x na dopoledne, víc už plakala a připadala si odstrčená. Chtěla být s námi doma a mě to nevadilo. Nikdo se nikdy po ničem nepídil. A přiznám se, že když byla s mladší opravdu velmi velmi špatná noc, tak jsem to kolikrát i odpískala já a využila toho, že starší byla vždycky ranní spáč. Ráno jsem napsala jen SMS, že prosím o omluvení a ještě se trochu dotáhla s dětma. Školka není povinná, je to dobrovolná docházka. Řeší se až předškoláci. První rok byl pro nás hodně volný, já jsem to učitelkám normálně řekla, že jí nechci dávat do školky za každou cenu a že mě netěší vodit do školky řvoucí dítě, když jsem doma ...

mourovatakocka
10. lis 2024

U nás se má psát důvod nemoci, aby věděli, jestli se jim tam nebude vyskytovat nějaká nakažlivá záležitost. Pokud jsem chtěla dítě někam vzít, psala jsem rodinné důvody a šmitec. I u předškoláků to u nás brali v klidu, na dovolenou jakože dovolení od ředitelky a jinak na pohodu, není to vězení.

lociloci
10. lis 2024

U nemoci jsem psala vždy, o co se jedná, jinak rodinné důvody.

j.a.n.i
10. lis 2024

Tak pokud se jedná o neco speciálního infekčního, tak je slusnost to sdelit, ale jinak je skolce houby do toho s cim dite marodí.

jeyre
10. lis 2024

Nijak, jen odhlásím oběd. Máme seznam nemocí, které bysme měli hlásit, aby mohli informovat ostatní rodiče (jako neštovice, spála, pátá nemoc apod.), ale jinak se nikdo neptá.

voskovkyapastelky
10. lis 2024

Máme twigsee a normálně píšu rodinné důvody. Jenom učitelky prosily, ať nepíšeme vyloženě dovolená.

lvl16
10. lis 2024

"Dobrý den, Olík dnes nedorazí.Podpis"
"Dobrý den, Olík má laryngitidu, do konce týdne nedorazí.Podpis"
🤷🏼‍♀️

cilkat
10. lis 2024

Tříleté dítě nemá docházku nijak povinou. Je zcela v pořádku ho nechat doma. Taky je teda fajn to napsat tý školce, ať tuší, kolik jich ten den je. Ale pokud máte nějakou omouvací aplikaci s přednastavenýma možnostma, pak "rodinné důvody". Pokud píšete ručně, píšu jen "dnes nepřijde".
Ono co se nemocí týče, jde vlastně o epidemiologickou záležitoast - spoustu nemocí se hlásí, protože když je má jeden, je pravděpodobný, ež je chytí i další děti ve třídě (většina viroz, včetně neštovic). Nejde o nějaké "dokažte, že dítě má nárok nepřijít". Jde o "varujte ostatní, že mají zkouknout svoje dítě, jestli je ok."
Až do předškolního věku je školka zcela nepovinná a pro dítě je to "bonus" ne "povinnost". Teprve v předškolním roce se kouká na nějakou míru splněné docházky (a i tam obvykle dost tolerančně).

merope
10. lis 2024

@95newmommy2020 Teda ty máš doma spisovatele 😀

Jinak u nás klikáme "nemoc, lékař, rodinné důvody, dovolená, jiné" a až od letoška je možnost přidat poznámku, ale to chtějí hlavně když je to něco nakažlivého, ať ví a dají vědět ostatním rodičům.

tereza0111
10. lis 2024

@95newmommy2020 duvod "dnes se mu nechtelo vstavat" nic neprebije 😂

autor
10. lis 2024

@95newmommy2020 to je skvělý😁😁

veruuu_kubesovic
10. lis 2024

@95newmommy2020 to máme taky, skvělá appka, aspoň tam nemusím volat 😉

simkrk
10. lis 2024

My museli omlouvat předškoláky.. 😊 Jinak ne, většinou jsem volala aby odhlasili oběd 😁pak najeli na online odhlasku obědu kde jsme vypsali i důvod odhlasky a tim to byla i omluvenka za dítě 😊😁

fatal_error
10. lis 2024

U nas se to nijak neresi.
Proste zavolam, ze nekam jedem a ze neprijde a kolik dnu a ucitelky jsou tady, ze bude o dite min. 🙂 Ani kdyz byl nejstarsi v predskolacich, tak to ucitelky nijak neresily.
Ani konkretni nemoci. Ted v patek jsem treba volala, ze je prostredni zanudlenej a ze ho necham doma. Hotovo.
Omlouvam telefonicky anebo kdyz vim, ze nekam jedem, tak to oznamim osobne pri vyzvedavani treba.

pavulka
10. lis 2024

My měli oddělení pro nejmenší děti WA skupinu a tam jsem jen ráno napsala, že malý nepřijde z důvodu nemoci. Teď v předškolácích jedeme přes skolaonline a tam si v omluvence vybírám ze šablon nemoc, rodinné důvody, jiné důvody, lékař 😉.

eviicka
10. lis 2024

Taky jen píšu, že omlouvám od-do. U predškolaka jsem pak důvod dala zpětně do omluvného listu. Infekční nemoc píšu jen pokud byl v inkubační době ve školce.

petaov
10. lis 2024

Ohlašovala jsem jen obědy. Omlouvenku musel mít až jako předškolák. Stačilo říct nemoc, více jsem to nespecifikovala.

biciklissie
10. lis 2024

U nás máme apku, ale stále omlouváme přes SMS. Kdyby to byla nějaká klikacka, tak zakliknu podle pravdy. Takhle v textu v sms píšu prostě "prosím o omluvu dcery/syna XX z důvodu" a píšu konkrétní nemoc nebo důvod. Nerozlišuji, jestli jde o syna 3 roky nebo dceru predskolacku. Píšu i to, že jedno je nemocne a druhé mu bude dělat doma společnost nebo budeme čekat, jestli se taky nakazí. Já to beru jako predstupen povinné školní docházky a jakýsi návyk. Takže spíš chodí než nechodí.

hennrietta
10. lis 2024

Školka online nefunguje. Je to vesnická jednotřídka.
Při vyzvedávání učitelce řeknu, že příští týden ji chci omluvit na tento a tento den. Nikdo neřeší, učitelka si to zapíše do PC a řekne kuchařce.
Při nemoci ráno volám a omlouvám většinou na celý týden.
Jo a při výletu nebo čemkoli jiném bych jako důvod uvedla "rodinné důvody" a víc nikoho nemusí zajímat. Kdyby měli problém, tak bych po nich chtěla, ať mi ukážou černé na bílém podle čeho to vyžadují.