Ahoj, prosim o radu. Prilis jsme uspechali vyber soukrome materske skolky, majitelka se ukazala byt dost arogantni, mam vyhrady k hygiene, nedodrzuji oficialni jidelnicek, stanovene tematicke okruhy, porad po nas chteji dalsi poplatky pritom skolne je uz beztak dost vysoke. Proste je realita jina nez to vypadalo a ja bych rada dceru odhlasila, je konec mesice. Ve smlouve vsak maji uvedeno, ze lhuta na odhlaseni je dva mesice. Bojim se ze kdyz ji odhlasim z jednoho dne na druhy budou po nas vymahat skolkovne. Delavaji to materske skolky? Mate s tim nekdo zkusenost? Dekuji
Je mi to líto, že to takhle je, to by se stávat nemělo, oni když lákají maminky, tak všechno ok a pak - skutek utek. Ale bohužel si myslím, že v soukromé je to o smlouvě (ve státní je dítě žák, tady je "klient", který platí za služby). Pokud tam mají uvedený podmínky - dva měsíce předem, tak bud dochodíte ty dva měsíce, s tím, že ted dáš výpoved, nebo budete muset zaplatit další dva měsíce - i bez docházky. Oni se tím jistí protoi tomu, aby jim nezůstalo místo neobsazené - za dva měsíce seženou dalšího klienta a jede se dál.
měla jsem doma smlouvu (už před třemi lety) ze soukr jeslí, kam jsem chtěla syna dát, ale vycouvala jsem z toho. Hodně toho bylo v náš neprospěch, jen aby byl zachován jejich profit.
V žádném, žádném případě nemám nic proti soukr. školkám a jeslím, ani náhodou, ale je to kus od kusu, jako všude.
Tak at dobře pořídíte, i když smlouvu nepřepereš.
(musela by ses pustit do nějakého složitého dokazování, že ONI smlouvu NEDODRŽUJÍ, na tom to utočit, ale nevím, jestli by to nestálo ve finále víc, než 2 měsíce školného. Právník, příp. soud...)
jedině bys snad mohla argumentovat tím, že nedodržují, co slíbili..ale otázka je, co a jak slíbili..jestli dodrželi smlouvu. pokud oni ve smlouvě nekonkretizují, jak bude výuka a péče o vaše dítě vypadat a ve finále budete pouze vy ti, kteří nedodrželi smlouvu, tak holt budete muset to školkovné zaplatit..