Ahoj. Kdyz se mi mala narodila, byla bez jedineho znamenka. Ted je ji 3,5 a tak pred 3/4 rokem jsem si vsimla tecky tesne nad uchem - prvni znamenko. Bylo velikostne jako piha. Opravdu jak tuknuti propiskou. Jenze ted jsem si vsimla, ze se zvetsilo. Neni to teda nejak velky puntik, ale vetsi teda je. A tak... Jak je to s rustem znamenek u deti? Zvetsuji se? Nebo jak to je? Manzel ma velka znamenka, takze to sice muze mit po nem, ale moc klidna z toho nejsem, protoze netusim, jak moc jsou deti nachylne na rakovinu kuze. Dekuju moc za nazory.
Dcera když se narodila měla na zádech malinkou tečku teď v 5 letech průměr skoro 1cm doktor mi řekl že to je normální že roste,ale pro jistotu jí asi objednám na kožní
Děti také po narození bez znaménka (max. každý jedno miniaturní) a ty pihy přirozeně přibývají a ty tmavší se zvětšují.
A kam chodíte na pravidelné kontroly??
@luciiinka87 u nás se tedy nezvětšují, ale řekla bych, že přibývají. Já pro svůj klid chodím minimálně 1x ročně na kontrolu na kožní, abych nechala zkontrolovat znaménka.