Hračky ve školce. Jakou máte zkušenost vy?

martik169
30. čer 2023

Ahojte, možná hloupý dotaz, ale zrovna si zvykame na školku, uz 2 týden a nemůžu se zabavit pocity, že má syn ve školce málo hraček na hrani. Nejsem typ rodice, co vše kupuje , naopak doma máme hraček málo a často je tridim, aby se nehromadili, ale mám pocit ,že si syn nemá s čím hrát a vidím jak se tam nudi. Má teprve přes 2 roky a je fakt že potřebuje hodně pozornost a teprve si na vse zvyká, ale co jsem koukala , mají tam asi 4 auticka, drevene kostly,Lego ,pár knizek a malou kuchynku a pouzzle, což samozřejmě malého nebaví, jelikož je ještě maly, a pastelky. No miluje auta, garaze, nářadí apod, bohužel ve školce nenašel nic co by ho zaujalo, chvíli si hrál s autama ale tot vse..pak jen chodí a pláče že chce domů.. Chodí a ještě dlouho bude do školky jen ráno a dopoledne kolem 11-12 jdeme domů, učitelky většinou co jsem si všimla, mají nějak tvůrci činnosti až odpoledne. Dopoledne dětská jen lítají sem tam a blbnou.. Mela jsem uz nutkání něco koupit z bazaru a donést to tam🤦‍♀️🤣🤣hřiště mají venku úžasné, hraček a hraček tam si maly vyhraje ale vevnitř, hrůza. Jak to máte vy ? Možná záleží na dítěti,, vim ze jsou děti, kterým stačí 1 hračka na celý den a pak zase opak děti, co toho potřebuji více.. nevim 😅děkuji za názory

slecnami
30. čer 2023

Ahojky, to mi teda přijde hodně málo, pokud tam je jen to, co píšeš. A taky mě zarazilo to tvoření hlavně odpoledne, vždyť to už tam půlka dětí ani není, nee?! 🙈 Zkoušela jsi se o tom pobavit s učitelkou?? První můj nápad při čtení tvého příspěvku bylo taky to, tam odnést nějaké vytříděníé hračky z domova, nebo z bazaru...🤷 Zeptej se učitelek, nechce se mi věřit, že tam toho mají tak málo...

martik169
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
martik169
autor
30. čer 2023

Udělala jsem fotky z videa at můžete říct, jestli prehanim nebo ne🤦‍♀️🤣🤣

zuzroko
30. čer 2023

A to je mateřská škola nebo nějaká dětská skupina? 😯 vzhledem k tomu co píšete, že se tvoří odpoledne a dopoledne program není mi to přijde dost zvláštní na mateřskou školu 😯

martik169
autor
30. čer 2023

@slecnami musím se na vse ještě poptat no. Je mi blbe se ptát na ty hračky, proto píšu prvni tady😅🙈nicméně co vím, tak za ty 2 týdny ještě nic netvorili,,, jsem z toho trochu nešťastná,,,

dyechampion
30. čer 2023

Ty jsi uz sem jednou o tom psala vid 🙂 no normalne se zeptej ucitelek, nebo rekni ze vidis, ze je tam malo hracek, ze bys chtela nejake donest. Neni to nahodou soukroma montesorri?
Nicmene, prostredi, kde je az moc hracek nakupenych na sebe(neprehledne v mistnosti), taky neni zrovna optimalni…nas bude chodit do skolky od zari a co jsem koukala, tak tam maji vyrazne vic hracek, ale tak akurat. Kazdy si tam neco najde.

cuuza
30. čer 2023

No, no ani ty skříňky, jak nejsou sešroubované, tak to nevytváří moc dojem bezpečnosti... A program mají školky snad všude stejný, volná hra než se sejdou, pak nějaká řízená činnost, svačina, pobyt venku oběd.

martik169
autor
30. čer 2023

@zuzroko mateřská školka... no je těžké chtít po dítěti aby tam bylo spokojene, když já nejsem spokojena s jejich systemem, prozatim. Nicméně to "pry" ta nejlepší školka v okoli. Učitelka se zatím jevi moc mile, má nastarost jen malého, jelikož je nový.

martik169
autor
30. čer 2023

@dyechampion psala no🙈achjoo no ted jsem z toho úplně bezradna ale 😅🤦‍♀️

veronicka89
30. čer 2023

Jako, ja nevim,zalezi kolik je tam deti a jak dlouho tam je ... a nejakou telicvicnu k tomu nemaji ?

kocvarovas
30. čer 2023

@martik169 a to je normální státní školka 😳 Jako doraz je ta panenka bez rukou.. Moje děti chodily do státní, já dělala chůvu v soukromé, ale v obou případech bylo všeho daleko víc.. Navíc jak píšou holky přede mnou, tvořilo se vždycky ráno. Je pravda, že ještě před svačinkou, postupně jak děti docházely do školky. Možná chodíte na zvykání později a tvoření pak nestíháte..A odpověď na tvůj dotaz, máš pravdu, to je hodně málo hraček..

zuzroko
30. čer 2023

No jen ještě dodám, že je konec školního roku, to už program a nějaké tvoření ve školkách je dost volný. Je teplo, ráno se většinou chodí víc ven než začne horko, ale teda z hlediska bezpečnosti, vzdělávání apod mi z fotek přijde vše dost zvláštní. Jaký mají třídní vzdělávací program, denní řád apod?

hojda
30. čer 2023

To je nějaká nová školka? Nebo funguje už více let?

martik169
autor
30. čer 2023

@zuzroko co se týká řadu apod , to netuším. Do teď jsem analyzovala jak to tam chodí, chodím tam s malým, takže koukám zatím, nicméně budu se muset vic ptát. Učitelka říkala, že dělají různé věci apod ale jak jsem psala, za 2 týdny jsem nic neviděla

martik169
autor
30. čer 2023

@hojda statni a funguje už dlouho, má nejlepší hodnoceni.. Moc na výběr tady není. Žijeme v zahraničí a kolem školky jsou pro verici, děti se modli apod, my nejsme verici a některé školky " pry" mají své praktiky apod..proto jsme zvolili tuhle

hojda
30. čer 2023

@martik169 Tak to je podstatná informace, že to není v ČR, třeba to tak v cizině mají normálně....

zuzroko
30. čer 2023

@martik169 v jaké zemi to je? 😊 to se bohužel nemůže srovnávat s tím jak to chodí tady. V každé zemi se to dost liší 🥴

veruuu_kubesovic
30. čer 2023

@martik169 a co je to za školku?
Syn chodí do státní školky, hraček hromady, dopoledne mají režimově dané, co budou dělat a vyzvedávám po obědě 😉 a co dělají odpoledne? U nás po spaní chodivaji ven, tam už žádný prostor na společné tvoření s učitelkou prostě není...

martik169
autor
30. čer 2023

@zuzroko žijeme v Německu, nicméně srovnani nemám ani nesrovnavam. Nějak jsem prostě čekala, že ve skolkach mají více věci noo😔

galatea_a
30. čer 2023

Zkus to probrat s učitelku, když vypadá mile, třeba s ní bude rozumná řeč.

hojda
30. čer 2023

@martik169 Tak třeba mají více té řízené činnosti a na volnou hru není tolik času....Asi bych se poptala, jak je to jinde, třeba je to opravdu normální u nich...

petulkadodo
30. čer 2023

@martik169 Syn teda chodí do dětské skupiny, ale mají tam toho víc a tvoření mají vždy dopoledne (malují, lepí, obtiskávají) plus mají dopoledne i rozcvičku a pohybové hry typu kolo mlýnský apod. Případně si ukazují různé výukové kartičky, učí se barvy, zvířata aj. Volná hra je až odpoledne v době, kdy si už rodiče vyzvedávají. Buď v herně nebo na zahradě dle počasí.

budouci_maminka
30. čer 2023

Noo...skolka uz jen z fotek nepusobi moc útulně. Teplo a vřelost z te mistnosti fakt nesálá...Hracky mi taky neprijdou teda ani extra zajimave a rozvijejici a urcite i na mne to dela dojem ze je jich malo. Kolik je deti ve tride?
Ten program az odpoledne je taky podivnej..
U nas maji rizeny program naopak dopoledne kdy deti jeste nejsou unavene a soustredi se..

Jinak jestli tam maji treba 6 kluku, jak se stridaji o ty auta ? 🙈 kdyby treba tam mely aspon nejakou drevenou vlackodrahu, kdyz uz potrebujou nutne hodne drevenych veci.. chybi mi tam i nejaky domecek pro panenky

veronicka89
30. čer 2023

@hojda ve 2 letech naji teda mit vice volne hry , nez org.

budouci_maminka
30. čer 2023

@hojda ve 2 letech? 👀

hojda
30. čer 2023

@budouci_maminka tak přizpůsobené věku

hojda
30. čer 2023

fotky z jiné německé školky, žádná kvanta hraček nevidím...https://www.caritas-neuoetting-alzgern.de/kinde...

hojda
30. čer 2023

Koukám na další fotky a všude je to hodně podobné https://www.google.com/search?q=Kindergarten+mu...

me_druhe_ja
30. čer 2023

Už jsi sem psala vid. Já ti tam odepisovala. My jsme ve Francii a tady je teda hraček daleko víc. Mají zvlášť knihovnu se čtecím koutkem, kuchyňku s obchůdkem, panenky s příslušenstvím (postylka, oblečení, kočárek ATP), spoustu puzzlich a stavebnic, věci na malování, odrážedla. Tady teda mají poměrně striktní režim, školka je už jak školka. 🙂 90% věci je dopoledne: to mají fakt pestrý program. Každej den něco tvoří, malujou, pracujou na nějakým dlouhodobějším "projektu". Jednou týdně mají "parkur" v "tělocvičně". Pak chodí ven na zahradu a taky samozřejmě volný program . Odpoledne spánek a pak už většinou volná zábava nebo nějaká drobnost. Ale jsme mega spokojená, věnujou se jim úžasně.

gdpr
30. čer 2023

U nas deti tiež nemajú veľa hraciek ale majú dosť programu cez deň hrajú sa len pri prichodovke a odchodovke z toho keď je vonku pekne a teplo majú odchodovku na zahrade takže tie hracky mi až tak nevadia aj tak by sa s nimi nemali kedy poriadne pohrať... Ale napriek tomu ich majú teda podstatne viac ako na tých fotkach... Ale poznám skolky kde sa ucitelky deťom venujú podstatne menej ako u nás (asi hodinu majú len nejaké vzdelávacie aktivity alebo nácvik programu/vyrábanie, hodinu sú vonku a zvyšok sa len hrajú) a tam by mi to vadilo viac. Nezisťovala si koľko času sa deti hrajú a koľko majú program? Podľa toho by sa to dalo lepšie určiť.