Doprovod na zápis. Je možné si s sebou vzít miminko?

piccolopaja
28. bře 2022

Ahoj holky prosím chtěla bych se zeptat mám 9 měsíčního syna a dcera letos nastupuje do školy .
Tak se chci jen zeptat zda je možné jít k zápisu i s malým? děkuji

prejeta_zaba
Autor odpověď smazal
Zobraz
kafr
29. bře 2022

To samozřejmě můžeš, ale vhodné to není. U zápisu vypisuješ formuláře, komunikuješ s učitelkou... Není to o tom, že předškolák jen splní úkol a ty koukáš. Myslím, že 9m bude "překážet" a rušit.
Pokud nechceš nechat malého někde na hlídání, můžeš vzít hlídání s sebou, abys ty měla klid na starší dítě, kvůli tomu tam jsi.

j.a.n.i
29. bře 2022

Tak zy znas sve dite nejlepe, u mych by nebyl zadny problem, tech cca 15 minut by byly zcela v pohodě v kočáře ci nositku. A jinak tedy se mnou v tomhle veku bylo ditko cas od casu v praci a i jsem s nim skolila a nikdo si neszezoval.

piccolopaja
autor
29. bře 2022

@kafr no ono jde o to že bohužel hlídání nemám

ada22
29. bře 2022

Jestli hlídání nemáš, tak bych malého vzala do kočárku nebo nosítka. Případně papíry půjdou vyplnit i předem. Většinou je zápis od do zkusila bych se trefit do spánku mladšího, aby jsi měla víc prostoru pro starší. A nemáš tam nějakou maminku kamarádky dcery, ktera jde taky k zápisu, že by ti na chvilku malého pohlídala?

lida9
29. bře 2022

no pokud nemas hlidani, ani ho nemas kde nechat, tak co resis? proste musi s tebou... ze to asi bude trochu neprakticke, to bude, ale nebudes ani prvni ani posledni co tam bude tahnou mladsi dite...

irmamala
29. bře 2022

Přesně jak píše
@lida9, zápis není besídka, musíš tam jít, tak co máš dělat. Já myslím, že se nikdo nepos*ere, že tam bude v tom kvantu dětí o mimino navíc.

krisstina93
29. bře 2022

U nás to třeba není možné, už jen kvůli Corona opatřením do školy může max dítě a jeden z rodičů, loni nemohlo ani to dite a šel na zápis jen jeden zákonný zástupce. Ve druhé škole, kam se syn hlásil problém neměli, měla jsem sebou kočárek s batoletem.

j.a.n.i
29. bře 2022

@krisstina93 A co jako udělají, když přijde matka s batoletem, nic, stejně to dítě budou muset zapsat.