Máte někdo zkušenosti s tím jak to je s docházkou dítěte do školky v měsíci, kdy končí rodičák? Dcera je narozená 22.9. a přijatá je k docházce od začátku měsíce. Rodičák mám podle starých pravidel. A teď nevím, jestli povolených 5 dní docházky do školky za měsíc je myšleno za celý měsíc (včetně doby po narozeninách), nebo jestli ji můžu poslat do školky 5x v době do toho 22. a pak ten poslední týden celý (takže by to bylo dohromady za celé září 9 dnů). Nechci zbytečně přijít o rodičák za září.
@llluckaaa problém je v tom, že to co řeknou ve školce se neshoduje s tím co řeknou úředníci a to ještě každý úředník říká něco jiného a já bych nerada o ten rodičák přišla, docela ty peníze potřebujeme.
@petrajurinova jak to píšeš, tak to je. Ale nejjednodušší bude, když se domluvíš s ředitelkou, ať u dcery napíše jen těch 5 dní za září. Se synem jsem to měla stejně. Chodil do školky v době mé RD a ředitelka ho psala jako 5-ti denního 😉 Ale teď u nového rodičáku (pokud jsi přešla na nová pravidla) může dítě do školky neomezeně...
@petrajurinova řekla bych, že můžeš max. na těch 5 dnů...
U nás to říkala ředitelka jedné mamině, co je takto "postižená" a řekla, že si má vybrat, buď 5 dní v měsíci a nebo počkat do narozenina a pak každý den, kombinovat v měsíci to nejde.
@petrajurinova v měsíci, kdy ti končí RD sociálku zajímá pouze doba do ukončení. Takže je možné vyčerpat povolených 46 hodin a ode dne nástupu do práce už normálně na denní docházku.
Já myslím, že už ten měsíc, kdy ti končí rodičák, může na celou dobu. Aspoň pokud si dobře pamatuji to, co říkali v naší školce.