Do školky, kde budou jen mladší děti?

hanka158
13. kvě 2018

Mam uz delsi dobu vyhlidnutou soukromou skolku, kam by dcera, v zari cerstve trileta, chodila na 2 dopoledne tydne (jsem doma s miminkem, tak na delsi dobu mi to prislo zatim zbytecne). Skolka ma hezky program a je na ni jen chvala, akorat ted jsem zjistila, ze ve skupince, kam by chodila, by byly vicemene jen mladsi deti. Ve skupince bude 12 deti a z toho vetsine bude v zari 2,5 roku. Dceri budou 3 roky a 1 mesic a meli by tam byt jen 4 dalsi deti stejne stare. Ma smysl aby tam chodila? Bude to pro ni prospesne? Chtela jsem, aby byla v kolektivu stejne starych a starsich deti, aby se i od nich neco priucila. Co v okoli mame mladsi deti, tak ve 2,5 letech spousta z nich ani nemluvi a ten pulrocni rozdil je opravdu hodne videt... Tato skolka se mi ze vsech v okoli libila nejvic, tak resim, jestli nejit do jine, kde by byly alespon nejake starsi nebo minimalne stejne stare deti. Nemate nekdo zkusenost? Dekuju!

leki
13. kvě 2018

Zkusenost nemam, ale me by asi vadilo, ze budou vsichni mladsi. Ne kvuli tomu, ze se nebude mit co priucit nebo tak, ale muj malej je hodne sikovnej (pohybove i slovne), ma 2 roky a 2 mesice a s mladsima si nerozumi/neumi hrat a na hristich az na vyjjimky radi s deckama, co jsou o pul hlavy vetsi nebo si hraje radsi sam. Takze zalezi jaka je a jak si s mladsima rozumi.

hermelinah
13. kvě 2018

Mě osobně zase těch 7 měsíců nepřijde jako tak hrozný rozdíl, a čtyři stejně staré děti, je docela dost, vždyť je to skoro polovina skupinky, když jich bude 5 🙂

herminka
13. kvě 2018

Já zkušenost mám, syn byl takový "pan učitel" těm mladším dětem a samozřejmě si nejvíc hrál s těmi stejně starými. Ale nástup do státní školky do smíšení třídy ho pak opravdu posunul. Pokud tam dcera bude chodit jen na 2 dopoledne týdně, vůbec bych se tím netrápila.

dc2015
13. kvě 2018

Tohle bych taky neřešila. Nicméně 12 dětí a z toho 7 pod 3 roky? Napadá mě spíš, jak to bude ošetřené personálně, ono totiž postarat se o takovouhle bandu není sranda. Byla jsem ve školce jako záskok a pod 3 roky tam byly 3 děcka. Stačilo. Člověk se točil hlavně kolem nich, pokud jich bude 7, na ty starší už nebude tolik čas. Spíš bych se ptala, kolik tam bude učitelek a zda to bude pro prcka bezpečné...