Dcerka vidí občas jakoby zdálky - setkaly jste se s tím?

eerryy
31. črc 2017

Zdravím, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti - dcerka 6 let si posledních pár dní stěžuje, že občas vidí něco jakoby zdálky, malé...Stane se jí to parkrát za den, jen na chviličku. Nemáte zkušenosti nebo rady, o co by se mohlo jednat? Moc děkuji za každou odpověď.

bzubzalka
31. črc 2017

@eerryy řekla bych, že nejlíp zajít na oční, třeba potřebuji brýle. Osobní zkušenost nemám☹

veru23
31. črc 2017

zkušenost nemám, ale zašla bych bych k dětské, případně pak na oční, podle toho, co k tomu řekne dětská

barumat
31. črc 2017

Hlavně nepanikařte, já to mám taky, celý život. Hlavně když jsem třeba večer ve tmě koukala na televizi, tak se mi najednou jakoby změnila perspektiva, vše mi přišlo, jako bych koukala otočeným dalekohledem. Vše daleko, maličké, já jako obr v domečku pro panenky. Je to svým způsobem nepříjemné, ale podle mě to nic neznamená - já osobně s tím nikdy nikam nešla, nějak mě to ani nenapadlo, ale z jiného důvodu jsem podstoupila úplně komplexní oční vyšetření a vše bylo v pořádku. Nejde o špatný zrak, spíš si podle mě oči uleví (asi jako když koukáte nikoliv na, ale jakoby "skrz" takové ty trojrozměrné obrázky), nebo to může být "zmatení" oka právě třeba při koukání na malou světlou televizi ve tmě. Když se to stane, ať se dcera třeba projde po bytě, nebo podívá z okna, prostě aby se zase perspektiva upravila. Mě osobně to docela bavilo 😀

mickao
1. srp 2017

@eerryy Je to syndróm alici v krajine zázrakov. Ja to mám tiež celý život. Sú to len momenty. Daj do Google a dozvies sa viac.