Dcera se bojí školky. Poradíte, prosím?

evelin323
19. únor 2020

Ahoj holky,potřebovala bych poradit mám dceru předškoláčka,v září začala chodit po prvé do školky ze začátku vše probíhalo bez problému ale postupem času mě dcera začala po nocích brečet,že se školky bojí má noční můry ,každé ráno doma brečí I při příchodu do školky stresem zvrací a pada mě v naručí do mdlob, ve školce se nezapojí do žádné aktivity nejí tam ani nepije už jsem stoho opravdu viřízená nevím si rady ,detpsycholog ná skoro vůbec nepomohl jen si nás vislechl a to bylo vše prosim nema nektera z vas stejne nebo pobodne problemy potrebovala bych poradit dekuji

bamak
19. únor 2020

A co jí ve skolce vadí? Řekla ti? Čeho se hojí?

evelin323
autor
19. únor 2020

Ano o všem jsem sní mluvila pravě jedna holčička ze třídy si ji dobírala dá se říct že to byla mírná šikana,ale hned jsem to začala řešit dva dny po tom byly v pohodě zvladala to s mirnym brekem ale pak zvona a dal se ty stresy stupnovaly uz ani doma nechtela jist nespala celou noc po odchodu ze skolky hned brecela ze zitra se boji jit tam zpatky uz jsem z toho nestastna

malenka3
19. únor 2020

Změnit psychologa. Zkusit znova.

evelin323
autor
19. únor 2020

Zmenila jsem jen je dlouha cekaci doba :/ s p.ucitelkou ve skolce jsme se domluvily ze nakej cas prestane chodit ale uz to je skoro 4mesice a nevim si ted rady obvolala jsem I par skolek ze bychom zmenily skolku jenomze vsechny jsou plne a ste do ktere ma chodit ma trauma

veruuu_kubesovic
19. únor 2020

Já jsem dceru dávala až v 5letech do školky, protože je povinná ovšem to jsem se sakra spletla v přístupu učitelek a ze začátku dcerce dávaly joo znát, že už měla chodit minimálně předešlý rok (co jim je sakra po tom, kdy dám dceru do školky?)
Dcerka začala pozdě mluvit až v 3,5letech a od září do listopadu jsem "bojovala" s učitelkami, že je prostě dcera pomalejší oproti ostatním předškoláků,nestíhá jejich tempu, a já oponovala že bude mít odklad do školy, až jak jsem celý odklad pro ní vyřešila, od nového roku mám jak já tak i dcerka klid, jenže dcera od začátku školku miluje, kdyby zažívala to, co tvá dcera okamžitě měním školku, protože pokud zažívá mírnou šikanu už...co bude dál? a tím že jí necháš doma ten problém rozhodně nezmizí...

teeerez
19. únor 2020

Tak urcite neni dobra cesta nechavat dal doma a cekat. Odpovedela bych si na otazky jak se chova na hristi mezi detmi - hraje si s nimi nebo se strani? Jak snasi kdyz u sebe nema maminku? Je problem spise v odlouceni od rodicu nebo v tom, ze je ve skupine deti? Zkusila bych asi malou soukromou skolku, jen na dopoledne. Neni mozne, ze citi i z Vas problem se skolkou? (neni to psano s jakoukoli utocnosti)

maggiele
19. únor 2020

Ahojky, podle toho kolik je male roku, pokud ma 3-4 roky tak bych ji jeste nechala doma. Nekterym detem to proste trva dele a skolku hned nemiluji. Pokud je 4+ tak bych se snazila nejakym zpusobem dochazku zachovat. Urcite bych ale od zari zmenila skolku a nejlepe s mensim poctem deti, na kratsi dobu, dlouha adaptace - dochazka s maminkou, na hodku sama, na dve hodky sama atd atd... at znovu objevi bezpecne prostredi skolkuy. Nyni bych tam na silu dcerku urcite netlacila, pokud z toho zvraci, nespi,omdleva, to uz je podle me moc a zadelas ji tak do budoucna na poradne trauma.

kejt29
19. únor 2020

@maggiele vzdyt pise predskolacka a ze v jine skolce neni misto. Ma povinnou dochazku, takze to neni jen tak prestat chodit. Na to musi byt vazny duvod, takze snad jiny psycholog pomuze 🙏

eithelwing
19. únor 2020

@evelin323 Znovu bych zkusila psychologa, je to děs, je jich málo, cekacky dlouhé, snad se brzy dočkáte.
Dcera je doma, tudíž chápu, že vy ještě nemusíte do práce. Bylo by fajn ji nějak vrátit do kolektivu, ať už formou společných aktivit nebo soukromé školky, pokud je to ve vašich možnostech.

azanka
19. únor 2020

Taky jsem sháněla dětského psychologa, na pojišťovnu nebrali nikde. Jako samoplátce mě doktorka vzala do dvou týdnů. A bylo to dobře utracených 600. Školku jsme řešily hodně a za mě to pomohlo hodně. Jen mám teda mladší dítě, jsou mu tři. Jestli chceš, napiš a zkusím ti to přetlumočit.

maggiele
19. únor 2020

@kejt29 Predskolni vek ditete je od 3-6 let😉

dk123
19. únor 2020

Mám taky predskolacku,chodila dva roky do školky a není to nic pro nás. Od ledna je v domácím vzdělávání a bude i nadále. Je to tak lepší pro nás všechny. Určitě bych ji tam násilím necpala, pokud zažívala v tak nízkém věku šikanu. Je to čím dál horší s dětmi.. Že začínají už tak brzy..

kejt29
20. únor 2020

@maggiele predskolacka je posledni skolkovy rok. Takto to, myslim, chape kazdy...

izz76
20. únor 2020

@evelin323 Podobné starosti nemám, ale pokud by moje dítě ze školkou mělo takový problém, rak by ji tam nedávala.. Holčička bude zřejmě introvert a nesměla, chyba je asi i v učitelkach, že ji nedokážou zapojit do kolektivu.. Na Vašem místě bych si zařídila na tento předškolní rok domácí vzdělávání, dceru přihlásila aspoň na nějaký kroužek aby byla občas v kolektivu a taky bych přemýšlela nad tím jak zvládne školu.

lilian2111
20. únor 2020

Zkusila bych domácí vzdělávání. Tzv individuální předškolní rok ve školce. Dostanete nějaký věci co máte doma dělat, atd. Určitě bych dítě nedavala někam, kde je ve stresu a je z toho takhle špatná. Ale pak bych ji určitě připravovala na to, že do školy už se chodit musí a je to tam jiné. Tam pak většinou ta první třída jak je to nové pro všechny ty děti už nezkoušejí na ty ostatní děti to co v té školce.

evelin323
autor
20. únor 2020

Dekuji vem za rady domaci vzdelavani jsem ucitelce rikala uz davno a nic ... asi budem muset nak tento skolni rok projit co se tyce me dcery hlavne v klidu a od zari do nove skolky

konidana
21. únor 2020

@evelin323 jak nic, śežen potřebné papíry , dej jí je a nech dceru doma. Podle mne o tom zda budeš dceru vzdelávat doma, rozhoduješ ty a ne ředitelka školky(učitelka už vůbec ne)

hafika
22. únor 2020

@evelin323 Ale školka nemá co schvalovat individuální vzdělávání ve školce, jediné, kdy ho může zrušit je, pokud se v listopadu nedostaví dítě na přezkoušení. Ale vy jste půl roku odchodily, takže se vás přezkoušení netýká. Na individuální vzdělávání lze nastoupit i během roku a dokonce být doma jen část roku. Minulý rok byly dcery na individuálním vzdělávání ve školce a toto nám při zápisu tvrdila učitelka. Prostě stačí přinést do školky žádost o individual a oni ho musí vzít na vědomí.