Dárek pro učitelky. Komu všemu koupit?

8. čer 2024

Zdravím, možná to zde už někdo řešil... Nevím!? Tak se zeptám 😉. Přemýšlím nad dárky pro učitelky do školky a váham komu všemu vlastně koupit 🫢. Dcera tam je prvním rokem a hodně se to tam měnilo (protože hlavní učitelka byla nemocná), zaskakovaly učitelky z jiných tříd. Bavila jsem se s pár maminkami a ty budou dávat i kuchařkam, školnici atd .. když jsem to spočítala tak se jedná o 11lidí 🫢🫢.
Jak je to u vás?

elesse
8. čer 2024

U nás někdo nedává nic, já jsem koupila oběma učitelům a asistentovi učitelský tubus od mixit. Taky syn chodí první rok do školky, bylo by mi hloupé nedat nic, ale zas ne celé školce🙂 Praha...

ladyhacek
8. čer 2024

na vánoce dostal každý, asi 10 lidí. Dělali jsme čoklády, koupila jsem pár čokolád lehce nehcala povolit v troubě a posypala zdobením (ovoce, oříšky...) dala do celofánu, nebo jsem koupila velký pytel oříšku a nasáčkovala do menších, hlavní učitelky měli větší pytlík, ostatní symbolický.

Také jsem přemýšlala nad dárkovým košem, každý by si tak mohl vzít něco

hanka_12345
8. čer 2024

kucharkam to uz je docela dost lidi. Ja nevim no, to mi prijde trosku prehnane, my dame ucitelkam a asistentce co ma syn, plus teda skolnici ale to je zena andel..jezdi s nimi i po vyletech a pomaha ucitelkam, rano nas vita tak te taky dam ale tim to hasne

g_m
8. čer 2024

Davam prosecco ucitelkam ze tridy, jestli se nějak stridaji a zaskakuji neresim...

hanka_12345
8. čer 2024

kdyz jsem davala na vanoce tak se na me divala ucitelka jak na debila a velmi dulezite mi sdelali ze se to tam nedelaaaa.... nesla sem cokoladu , zadna prehanka...pripadala jsem si jako idiot

tereza0111
8. čer 2024

Na zakladce jsme meli spoluzaka, jehoz maminka si takhle predchazela snad uplne vsechny (vcetne kucharek, skolnika, nevim kdo tam jeste vsechno byl).. Davali jsme mu to dost sezrat, ze se snazi byt "protekcni" mazanek.
Dcera ucitelce ponese kytku a neco jedleho - cokoladu nebo caj, asistentce a druzinarce jen to neco jedleho

Take samozrejme zalezi na tom, jaka je to skola a jeslti dite nema nejakou specialni peci, pak je to neco jineho.

michaela666
9. čer 2024

První rok ve školce a dávám jen dvěma učitelkám a asistence. K Vánocům dostaly maličkou čokoládu z místní čokoládovny jako poděkování, protože měla malá dost krušný nástup do školky. Teď ponese perníkové kytičky.

kristyneckaa27
9. čer 2024

Budu dávat dvěma učitelkám ve třídě a asistentce. Každá dostane oříšky v celofánu. Myslím že je to neutrální dárek. Nikomu jinému ale určitě ne. Na vánoce jsme nic nedávali. A když měla dcerka narozky,tak sem učitelkám donesla myslím medovník

mourovatakocka
9. čer 2024

Dávám ucitelkám, pomocnicí a uvažuju ještě učitelky z kroužků. Dělala jsem balíčky každý rok na konci a na Vánoce. Kuchařky tam máme tak skvělé, až se bojím, co bude ve škole, ale tam jsem o dárku neuvažovala 🤷 Nějak to rozděluju tak, jakože kuchařky s dětmi tolik do styku nepřijdou a dělají vlastně svou práci - kdežto učitelky často dělají něco navíc.

michaela666
9. čer 2024

O malé pozornosti pro kuchařky/ uklízečku budu uvažovat až bude přecházet do školy. Kdyby neměla hned od nástupu extrémní problémy s jídlem ( které stále trvají a proto ji pozoruje u jídla prakticky celá školka), tak věřím že by ani teď na konci školního roku nevěděly, která maminka od A. jim tu bonboniéru vlastně posílá.

konidana
9. čer 2024

Deti do skolky vzdy nosily malou vlatnorucne trhanou kyticku z lucniho kviti. Klidne treba jen sedmikrasky. Nebo treba levandulovou nebo od babicky ze zahrady

shirilka
9. čer 2024

Taky to letos řeším poprvé, budem dávat učitelkám, asistentce a školnici, taky máme zlatou, pomáhá denně s dětmi, jezdí na výlety...

drzticka81
9. čer 2024

Ve skolce jsem na konci roku davala darek dvema ucitelkam, a pak do kolektivu nejaky dortik (marlenku, mandlovy z lidlu) a kafe - ze si posedi a pokecaji. Byly rady a ja taky, ze nemusim vymyslet vsem.

palja
9. čer 2024

Ahoj. Já jsem dávala každý rok nějakou drobnost - malou bonbonieru + malý sekt apod. Dcera chodí do logo stacionáře, tak to vycházelo na 6 lidí. Teď je tam už poslední rok, tak bych chtěla obdarovat i uklízečku, kuchařku, hlavní vedoucí (ta nás tenkrát přijala), vychází to na 9 lidí. Každé jsem objednala belgické pralinky a ještě zvažuji, že logopedce a spec. pedagožce koupím malou kytku, jako poděkování. Myslím, že to nikoho neurazí.
Ale jak tu někdo psal, je to každého věc, jestli něco dá nebo ne, v jiné diskuzi jsem četla, že co by měli dávat, že jsou za to placené. Jenže já sama vím, jak je práce s dětmi náročná, natož když jich mají na starost 20.

miryp
9. čer 2024

Dávali jsme učitelkám, asistentkám, kuchařce i uklízečce. Ve škole dáváme učitelkám, asistentkám,, družinářkám a pak děláme dárkový balíček pro kuchyň a pro recepci se školníkem a uklízečkami - koupíme jeden sekt s alkoholem a jeden bez, k tomu medovník a kafe.

veru181
9. čer 2024

@hanka_12345 Ať žije empatie 🤦‍♀️. U nás byly učitelky za drobnost potěšené a i tak si neumím představit, jak někdo může takhle odmítnout poděkování.

My budeme dávat jen učitelkám ze třídy a maximálně jsem uvažovala pro ostatní něco, co si můžou podělit nebo dát společně na place, třeba Merci bonboniéru.

hanka_12345
10. čer 2024

@veru181 joo nase pani ucitrelka se strasne žere 😀 prijemny to nebylo a tak jsem vanocni obdarovavani zrusila, davam jen ke konci roku ale co vim tak moje mamka treba takto nedavala nic kdyz jsme byli maly, to bude asi zas dnesni trend.
My jsme proste jiny 😀

1lenuska1
10. čer 2024

Syn letos ve skolce po ctyrech letech konci, ale zatim kazdy rok dostavaly darek uplne vsechny ucitelky, asistenkty, reditelka, hospodarka, uklizecky. Jsme tam strasne spokojeni a vsechny ty damy jsou tam skvele. Celkem 11 lidi. Je to dost penez (vzdycky tak 3 tisice 🙄), ale ony si to zaslouzi.

michelle_01
10. čer 2024

Syn chodí druhým rokem do dětské skupiny. Jsou tam 2 třídy, 5 učitelek + ředitelka. Dávala jsem všem bez ohledu na třídu. Různě mezi sebou zaskakují, dětem se věnují, pravidelně organizují akce jako pobyty v přírodě apod. Fungují celé léto, takže dávám dárečky až na konci srpna. Vloni dostaly každá čaj Sonnentor a malou svíčku Yankee Candle.

veru181
10. čer 2024

@hanka_12345 Jo jo, za nás byla jen kytka na konci roku a možná v pololetí, to už si nepamatuju 🙂.

hanka_12345
10. čer 2024

@veru181 ano presne, a jen na konci roku. A jeste ze zahrady od babicky😅

janule0123
10. čer 2024

Máme 2ucitelky,asistentku a skolnici … o děti se starají všechny… dcera se různé spojují… když jsem chodila do práce tak ráno byli v jedné třídě všechny děti, odpoledne zas… celkem jsou 4 třídy .. tzn 8ucitelek, někdy uči ředitelka, v druhé třídě s prckama taky asistentka.. kdybych měla dávat něco všem tak me asi mrcne a budujeszebza blázna 🤣 dávám těm, co jsou ofiko pro její třídu, mají tam v kumbalku kavovar, takže kávu a nějaký lepší cokoladicky… dcera v téhle třídě letos konci a jde dl starších, vynechat někoho z těch 4 by nebylo fér … asistentka funguje pro všechny děti, skolnice pomáhá dětem se oblikat, s jídlem .. na výlety a “vetsi” akce jede taky sníma.. obědy jim vozí z kuchyně externě … ale přijde me úlet dávat kucharkam - pokud za kuchařku nemají paní školnici

janule0123
10. čer 2024

@veru181 hele tedka je to všechno jinak .. ve skolce měl někdo narozky a ani se to nevedelo, nikdo nic nedonesl.. teď má někdo narozeniny, někdo donese do školky dort, dětský šáňo, sladkosti pro děti, dárkový balicky, postavičky, omalovánky, bublifuky a já nevím co ještě.. jeden spolužák donesl dárek na koncis školního roku pro všechny, ze jde do predskolaku… paní učitelka na konci školního roku měla dárek pro všechny děti.. skolnice když odchazela tak taky 🤣proste je to jiný …

alkena
11. čer 2024

No, první rok ve školce se starší dcerou jsme dávaly dáreček jen učitelkám ze třídy a školnici, která jim tam asistovala u kdečeho. A další rok se přidala nenápadně další, a další , a další učitelka. Protože maminko, ale já bych chtěla dát dáreček i této paní učitelce, protože ..... S přechodem do školy ještě hůř, protože vesnická malotřídka 😀 Maminko, ale tahle paní učitelka nás má na to a já ji mám ráda, a tahle na to, atd. Teď jsem doufala, že na druhém stupni třeba zůstane jen u třídní, no, tak ne, má pár, kterým prostě dáreček dát chce. A mladší o tři roky pozadu kopíruje tu starší. Fajn byly ty dva roky, co byly obě u nás na prvním stupni, tam šlo o ty stejné lidi 😂
Takže já už počty neřeším, jen to spočítám a většinou vyrobíme nějakou drobnost, snažím se vymýšlet něco pro radost, ale zároveň praktického.

fatal_error
11. čer 2024

davam pred vanoci a na konci roku ucitelkam plus asistentce ve tride jednoho i druheho syna, celkem tedy 6 osob. premyslela jsem i o skolnici, ale proste ne a kucharky uz vubec ne.
davam vzdy drobnost plus pranicko, ktere vyrabeji s mou pomoci kluci. tzn. treba caj, cokolada nebo krem na ruce, ale proste veci, co se spotrebuji a nebude na ne nekde pouze sedat prach. letos male sampicko, to muzou vzdycky nekomu dal dat, jestli nepijou. 🙂