Mate nekdo napad co vzit zdravejsiho do skolky v den narozenin?Upect nejake susenky?popr nejaky dobry recept.
co meloun?
nosili jsme ovoce, nebo jsem dělala nepečený jablečný dort s piškotama....
Co společně s dítětem vytvořit nějaké jednohubky? Dá se i nakrájet zelenina na kolečka (či vykrájet i ozdobně vykrajovátkem) a na to třeba tvarohovou pomazánku a něco ještě nahoru (si nemůžu vzpomenout, jak přesně jsem to v létě někde měla, jen vím, že to začínalo nějakou zeleninou). Zase záleží, jak dlouho tomu chceš věnovat - ale pokud budeš dělat něco doma, určitě to dítě zapoj, bude z toho mít větší radost.
Mrkvové kornoutky (nemůžu to najít jinde, snad se to zobrazí): https://www.google.cz/imgres?imgurl=http%3A%2F%...
U nás se bohužel smí donést jen balené věci typu bonbony a čokolády, zbytek je prý zdravotní riziko, něco upéct neexistuje...ale vlastně jsem se na to ptala naposledy před 3 lety a od te doby rigidne kupuju Haribo medvědy, zkusim to opět nadhodit,jestli by aspoň ovoce neproslo.
Ja delala muffinky, jablecne s ovesnou posypkou. A deti i ucitelky spokojene 🙂
Dekuji moc za napady,zkusim nejspis nejske zdravejsi perniky a nebo ty jablecne muffiny.😄
Nosime veganské bonbóny, akorát eventuálně dítě s cukrovkou by mělo problém...jinak.se dá rozdělit mezi všechny
Pect no...to asi ne...tak bez cukru,mlika,lepku,vajec...aby to bylo fér...ale pochybuji že si to nějaká učitelka vezme na triko, pokud ano velice riskuje
@lajla Tak my s dětmi třeba pekli i přímo ve školce a bylo to super - povídali jsme si o duze a pekli duhový koláč. Ale měli jsme tam tak 8 dětí, takže fakt maličké a věděli jsme, co které dítě ano a ne, alergie jsme tam neměli a když zrovna nebylo jído ze školní jídelny, tak učitelky i dodělávaly předvařený oběd. Prostě klasika miniškolek.
Syn nosíval tvarohovou bábovku, vždycky se po ní jen zaprášilo, zdobili jsme jí někdy jako dort - čokoládovou polevu a na ní jsme přilepili třeba želatinové rybičky (byli třída Rybiček a syn je i v tom znamení narozený 🙂 ), nahoru jsme zapíchli ty tenké dortové svíčky a úspěch vždycky veliký 🙂 - ale byla to malá školka, ve třídě 10 dětí, s alergiemi asi problém nebyl, aspoň nikdo nic neříkal, pro jistotu jsem dávala synovi ještě i pytlíček těch samotných gumových bonbónů, kdyby někdo bábovku nechtěl nebo nemohl.....
@lajla Asi by to šlo castecne vyřešit soupisem použitých ingrediencí. Nicméně u nás tahle varianta není,takže nosime gumové medvidky. Nicméně když vidím ty humus cukrovinky,co si deti vzájemně dávají při narozeninách (p.uc to dětem dají az při odchodu domu -o konzumaci rozhodne rodič,aby neměly zodpovědnost, zcela to chápu), domácí bábovka je proti tomu 'vysoká kuchyně' 🙂)).
Sušenky že zdravé výživy, kde je přesné složení...moje mají zákaz jíst od ostatních a když něco dostanou vždy se zeptají, jak to mají ostatní...je mi jedno😂
@lajla No já se občas snažím smlouvat stylem koupim ti za to modré lizatko něco jiného, ale fungovalo to spis když byla menší,ted už se ukecat na kvalitnejsi/zdravější variantu casto nenechá. A nemám to srdce ji to natvrdo vzít....takze občas sní i humus cukrovinky. Alergik naštěstí není a doma to nekupuju,tak to jednou za cas snad prezije.
@lajla no proč ne, vaše věc. Jen mi to přijde v tomhle věku zvláštní. To je asi dcera hodně doma a nikam sama nechodí a na víc dní už vůbec? Nebo jak to děláte, když jede někam na víc dní nebo na tábor? MMch. občas kupuju raw věci, ale zrovna ta čokoláda nechutná ani mně, natož dětem.
@lenka5731 docela hloupý komentář😉..ale ano jezdí, byla i na táboře, bývá na víkendy u kamarádek...a ano ví co může a když neví klidně i zavolá😉 jestli jste si nevsimla tady se bavíme o sladkostech...že si někde dá brambory s masem či rohlík, mi opravdu nevadí😉 viz když vyplňujete dokumenty k táboru, jistě víte...co je součásti
Co byste udělala Vy mít dítě třeba alergika na mléčnou bílkovinu..? Nechala byste ho to jíst a čekala jak moc mu to ublíží? Pokud byste o něj chtěla přijít klidně ale věřím že to není úmysl😉
@lenka5731 copak je nad lidské síly chápat že bílý cukr, spousta tuku, barviv, kravského mléka...není pro nikoho nic dobrého? Ať si kazdy jí co chce,j e mi to úplně jedno, já se prostě své děti snažím vest určitým směrem...nejsem pedant...ale snažím se...a jak jsem psala viz výš,chovam.se tak i k ostatním.detem...takže nekdo utrati za sladkosti 100Kč pro všechny , nás stojí 70 jedno baleni a těch musí být aspoň tři čtyři...aby se to dalo mezi děti podělit
@lajla myslím, že ten kdo to nechápe, nejsem já. 😀 Děti taky určitým způsobem vedu, asi podobným jako ty, ale přesto si absolutně nedělám iluze, že se dozvím, co kde jí mimo domov. A děti opravdu nezajímá kolik je v čem konzervantů a ztuženého palmáče (a většinu rodičů to nezajímá taky), běžné dítě podle mě zajímá to, že se k té sladkosti nějak dostane a že mu chutná. A chytré dítě se ani rodičům nechlubí, co kde dostalo nebo co si koupilo za kapesné.
Nám ve školce říkali,že když doneseme sladkosti,samozřejmě je dětem rozdají,ale že by raději viděli nějaké ovoce. Takže o narozeninách nosíme do školky hroznové víno (je to dobře podělitelné),jablka,hrušky (ty jim tam nakrájejí ke svačince),švestky,prostě cokoliv,co jde mezi děti nějak rozdělit,rozkrájet...