Zdravím, moje dítě bude mít za měsíc narozeniny, chodí do dětské skupinky a já vůbec netuším, co mám dětem dát. Zatím jsem na rodičovské, takže něco, co mě finančně nezrujnuje🙏 pekařka nejsem vůbec dobrá, abych něco upekla. Napadlo mě koupit lízátka a balónek každému, ale je mi blbé to tak dát v pytlu a mouchy sneste si mě. Nebo něco jiného? Každý nápad vítán 🙏🙏😁
Náš malej nosí domů banán ve stylu mimoně,balonek, píšťalky,nějakou mlsku,malé plastové zvířátko,mini omalovánku, mini pastelky, tetovačky,různé tyhle blbůstky.Vetsinou to je kupované v Action za pár korun.
Ahoj, nejdriv se zeptej v dětské skupině, co je tam zvykem. Někde neberou domaci pečené výrobky, někde zas dětem nedávají tvrdé bonbóny, jinde zas žádný nebaleny bonbóny zvlášť, taky by mely ucitelky vedet o pripadnych alergiich a intolerancich... je to různý 🤷🏼♀️ taková je holt doba. Dcera je uz velká (17) a už za ni se to řešilo u ni ve školce a teď jsem těhotná a na tohle řešení se do školky fakt netěším 🙈
Bacha na to domácí pečení, u náš ve školce je přísný zákaz domácích výrobků k jídlu nebo třeba i ovoce od rodičů. Prý kvůli hygieně si to nemůžou dovolit ... Dcera pokaždé nesla ty malé chupachups lízátka v balíčku nebo si běžně nosila ze školky ty malé pytlíky bonbónů. 2 roky to tak bylo běžně a letos už byl na nástěnce vzkaz, že nemají děti nosit do školky sladkosti. Že raději nějakou drobnost, omalovánku, kravinku. Nosila si třeba tetovačku a balónek. Malý bloček s omalovánkami, samolepky, nějakou malou hračku a tak. Mě osobně přišlo lepší to lízátko, protože ty kraviny se akorát doma válí, omalovánky jí nezajímají a tetování obrečela mladší, že chce taky. Ale není to teď ok asi. 🙄
Já teď dělala dětem do školky balíček z omalovánek a bublifuku - cena každého balíčku cca 25,- z Actionu
Mekky bonbony v malinkym baleni, nebo par kousku zabalenych zvlast. Zadny lizatka, tvrdy bonbony ani cokoladu! (Teda cokoladu asi ne jen kdyz je horko, v zime OK). Opravdu nemusis vymyslet nic slozityho. Ja jsem koupila 20 mini balicku marshmallaku (v kazdym jich bylo asi 5). A prosimte, nedavej toho moc, me to vzdycky vytaci do bela, kolik toho nekteri rodice zabalej, a pak vysvetluj tomu decku, ze to nema snist naraz.
Na hracky bych se teda taky vykaslala, uplne zbytecny.
Lizatka, maly bonbony, nekdo daval nalepky... Pokud nekdo chce zdraveji, tak se da koupit i spousta zdravych alternativ i v malych balickach. Áe uprimne se na to muzu vykaslat- pokud nekdo nechce dat diteti sladkost, tak at mu to vysvetli. Muj syn ma alergie a intolerance, takze casto nemuze co dostanou a taky to pochopi 🙂 Samozrejme pokud to neni pranim skolky, pak bych to respektovala.
U nas jelo nejvic Haribo, ty male pytlicky nebo jejich verze od jine znacky.
Nam ve skolce rikali, ze idealni jsou ty male pytlicky gumovych medvidku, s cimz souhlasim. Navic to nestoji svet. Domaci peceni nechteji z vyse zminenych duvodu. Bohuzel ze skolky pak syn porad nosi lizatka, tvrde bonbony a zvykacky, coz mi prijde dost nevhodny pro tak maly dite. Kazdy zubar vam rekne, ze lizatko je to nejhorsi, co muzete zubum udelat.
Buď malé pytlíčky gumových bonbonů, to stojí v Actionu, Tedi atd pár korun, nebo bublifuk, nálepky, tetovačky (nastříhám vždycky pro každého jeden kus). Zdravější - malé balení Biosaurs křupek (v Penny bývá v akci 4ks za 22kč myslim), nebo třeba i jsme měli jeden dětský čaj. My jsme letos se synem dávali vylisované čtyřlístky nalepené na barevných kartičkách.
@pipi_puncocha ten dětský caj si musím zapamatovat 😃
@michaela666 Ze školky nosí ty malé pytlíky gumídků, lízátky, bonbóny a nic z toho nejí, takže to jsou zase za mě vyhozené peníze. Mám toho doma už tak kilo a ani nikdo v okolí to pro děti nechce. 🫣😀
Do detske skupiny,kde jsou prevazne deti mladsi 3 let,tedy nevim...Mozna bych nedala nic,ty deti to podle me vubec nevnimaji a nechapou ten vyznam jeste. Ladovat do nich sladkosti asi neni ok a lamat si hlavu nad zdravejsi alternativou by se mi nechtelo. V prispevku nademnou se mi akorat libil pytlik detskeho caje,ale spis to oceni rodice nez dite. Do skolky uz tedy na narozky neco davam,ale moc to neresim. Vetsinou balik jednotlive balenych bonbonu ci mili lizatka. Deti taky vetsinou od jinych nosi bonbonek,lizatko,pytlicek medvidku. Jednou si vzpominam na maly balicek suseneho ovoce. Pak tetovacky,nafukovaci balonek,samolepky. Ale rekla bych,ze vsechny deti nedavaji,jelikoz ve tride je jich 25 deti a tak casto deti nic nenosily...Jo a nezapomenout na to, ze nikdy se clovek nezavdeci vsem 😀
U nás se taky nic domácího nesmí, kvůli hygieně, jen z obchodu zabalené. Kupovala jsem třeba lentilky, nějakou zdravější sušenku apod. Věděla jsem, že jedna holčička má alergii na ořechy, takže jsem vybírala i podle toho. Dcera často dostávala od ostatních lízátka nebo minibonbony (takže nic převratného). Ve třídě syna teď každý dostal ozdobný balíček s dřevěnou ozdobou na vánoce a vodovkami, to jsem koukala 🙂 Možná něco malého levného kreativního by nebylo špatné.
Já byla přesně ten typ, co poslal obří balík bonbónků, ať si to přeberou. 😁 U nás to museli po obdržení odkládat do šatny a jedli to až pod dozorem rodičů. Ideálně samostatně balené, žádné domácí pečení, ovoce bylo minimálně. Bylo jich tedy ve třídě moc (jedna třída, všechno dohromady, jen předškoláci zvlášť, takže cca 40 dětí).
@michaela666 nápad je to krásný a kreativní, ale u nás je ve školce 38 dětí. Při uvedené ceně za dítě je to přes 900. To už není zanedbatelná částka za cizí děti při rodičáku. 😀
Dva pytlíky lízátek nebo bonbónů. Ve třídě je 24 dětí. Dáváme na svátek a narozeniny, v říjnu a v lednu, takže nás to čeká brzy zas. Musí to být balené jednotlivě.
Jsem taky pro jednotlivě balené. Lízátkům třeba moc nefandím, ale taky dostává. My jsme dávali teď do balíčku Brumíka, Kinder čokoládu a samolepku zvířátka (vyšlo to cca 10 Kč na dítě). Ve všech školkách i skupinách, co jsme kdy navštěvovali to děti dostaly s sebou. Nikdy jim to učitelky nedaly sníst na místě. A je na rodiči, jak se k tomu postaví.
Chápu, že někdo nejí to a to, ale tak někdo mi něco chce dát, tak poděkuju vezmu si to. Ani později určitě nedostane vždy to, co máte rádi nebo využijete.
Pokud chceš zdravější šla bych třeba cestou ovocné kapsičky nebo tyčinky. Myslím, že i ty bez cukru se v akci za 15 Kč dají sehnat.
A holky, co máte doma kila sladkostí a nejíte to.....zkuste to nabídnout třeba v nějakém místním kroužku, spolku, do školní družiny.... využijí to třeba na odměny 😉
Děkuji moc všem za tipy a nápady, vůbec nevíme, jak to ve školce chodí, jediné co je pravda je, že dítě ještě nic domů neodneslo za ten půl rok návštěvy, ani lízátko, ani balónek, bonbon , nic🙈😁.
@areh , je to dětská skupinka, ale nejsou tam jen děti pod 3 roky, jelikož jsem u nás státní školky přeplněné je to tak 50 na 50, jsou tam i předškoláci normálně 😊
@michaela666 nad bublifuky jsem taky přemýšlela, ale u nás ve městě nemáme ani tedy, ani action takže by se to pěkně prodražilo 🙈
@cherie24 Jooo to chápu. 😀U nás 19 dětí, což jsou úplně jiné částky.
U nás do dětský skupiny nosily rodiče krupky,ovoce, sušený ovoce ve formě “pásků” jako je bob snail, džusy , proste něco na “přilepšenou”.. nemuselo si to dítě vyloženě odnést domů, ale když to šlo, tak jsme dali (treba jedna maminka přinesla mandarinky pro všechny, to do skříňky dáme, hroznový víno uz ne🙂 ) ale urcite bych se zeptala jestli to jde.) kdyby jim to nemohli dat na svačinku treba, tak to chce neco do skříňky, at si rozhodne rodič (treba ta mandarinka, jablíčko, pytlíček gumových bonbónku atd)
No, u nás v dětské skupině to rodiče docela přeháněli, každé dítě dostalo dárky jak kdyby bylo samo oslavenec 🙈 Teď ve školce za mě pohoda, já jsem chystala minibalíčky - dvě malé kinderčokoládky (byly v akci) a nafukovací balónek. Náklady 15 Kč na dítě, a to i včetně pytlíčku. Naopak už syn přinesl perníček se jménem (sice zkomoleným, ale perník mu chutnal 😁), frkačku (ta měla úspěch u něj, u nás menší), často samolepky (pro syna vždycky top dárek 👍), nějaké želé bonbóny, lízátka (to většinou v půlce nechce). Nehrotila bych to 😉
@veroniquecz a tohle je přesně to, s čím by nás ze školky vyhodili. Všichni se shodneme, že je to stokrát lepší než lízátka a bonbóny, ale kvůli hygieně nesmí školka přebrat ani ten banán. Špíz, na který se sahalo rukama nebo domácí muffin už vůbec ne. Je to i kvůli potravinovým alergiím. Nemůžou si dovolit dát dítěti něco pečeného bez obalu a uvedeného složení.
Autorko, ptala jsi se normálně učitelek? Já se první rok ptala, co je zvykem na narozeniny. Dcera má narozeniny jako první ve školním roce, takže porovnání jsem neměla, tak jsem se normálně zeptala a učitelka mi řekla, co a jak.
Koukni na pinterest, je tam spousta napadu, jak udelat ruzne balicky, dorty, po uplne easy treba pomalovany banan, mandarinka atd🙂