Co do školky?

sofia_sofiova
12. srp 2024

Zdravím,
prosím zkušenější o radu, co všechno necháváte dětem ve školce? Tedy kromě bačkor? Myšleno to, co v září přinesete a v červnu odnesete:D
Teď nám půjde tříletá dcerka od září do školky a já nějak netuším, co se v běžném provozu hodí/doopravdy užije.
Předem díky za tipy!

andelka
12. srp 2024

Celoročně papuče. Jinak měním podle období. Pyžamo každý týden. Náhradní oblečení ( slipy, ponožky, tričko, tepláky) a věci na ven ( většinou jen spodní část, tepláky, oteplovacky, kraťasy podle období).

sofia_sofiova
autor
12. srp 2024

@andelka Super díky! Takže chápu to správně že to dítě má trvale ve školce věci na převlečení (když ráno přijde) a pak ještě jednu sadu, kdyby bylo potřeba? Takže 2 sady oblečení?

nisulka
12. srp 2024

@sofia_sofiova ešte pláštěnku a holínky

veruuu_kubesovic
12. srp 2024

@sofia_sofiova
Dítě v něčem přijde, pak třeba prevlict do třídy, převlečení na ven, něco na cvičení, pyzamo, stabilně teda ve skříňce v šatně zůstávají jen papuce, ještě bych tam nechala převlečení, když třeba nestihne WC...
Ale že by dítě mělo jen 2 sady obleceni? Já třeba kupuju v Sinsay nebo v Pepcu oblečení do školky, aby mě nemrzelo, že syn "prodře kolena" atd🤷‍♀️

marselina
12. srp 2024

@sofia_sofiova u nas chteji dve tasticky, jedna bude ve tride na prevleceni v pripade nehody, zakydani se, politi apod. druha bude ve skrince na prevleceni na zahradku.
Jinak pyzamko kazdy tyden ciste.
ve skrince nechavam celorocne papucky.
obleceni podepsane nebo oznacene, doporucuju razitka z sheinu se jmenem ditete, ani po x vyprani nezmizelo.

gdpr
12. srp 2024

Ja nechavam tam nahradne tricko, mikinu, leginy/teplaky a skolka vyzaduje este aj plastenku a gumaky.

pe_tu_ss_ka
12. srp 2024

Synovi jsem nechávala několik trenclí, ponožek, asi dvoje tepláky/šortky podle ročního období, a asi 2 trička. Mikinu měl z rána, když bylo potřeba a pak jsem tam nechávala nepromokavé kalhoty a bundu.. holiny jsem nosila, když ráno pršelo hodně, jinak měl celoročky.

veru181
12. srp 2024

My máme dost malé přihrádky, takže jen to, o co nám přímo řekli 🙂. Jednu sadu oblečení na převlečení (tričko, tepláky, trenýrky, ponožky), jednu sadu na ven (to teda většinou jen kalhoty, případně mikinu). Trvale tam má bačkůrky. Jezdíme autem, takže jde ráno rovnou v tom, v čem je pak ve třídě. Obměňuji podle aktuálního počasí (kraťasy/tepláky/teplé kalhoty, tričko s krátkým nebo dlouhým rukávem). Pláštěnku u nás třeba nevyžadují, stačí nepromokavá bunda.

andelka
12. srp 2024

@sofia_sofiova no má tam většinou jen tepláky do třídy. Když je teplo,tak už rovnou jdeme v tom, v čem bude ve třídě. Když je chladno,tak má teplé kalhoty a ve školce ho převlíknu do tepláků.

andelka
12. srp 2024

Já teda nechávám v kapsáři tak 3x tričko a 2x tepláky,protože můj nesnese být v mokrém. Jen mu něco kápne,už to svlika. Gumáky beru až podle předpovědi. Jinak mívá tenisky, celoroční nebo od listopadu do března takové ty zateplené gumáky z Decathlonu ( doufám, že je ještě v jeho velikosti budou mít,už je měl dvě zimní sezóny v MŠ)

radkazenklava
12. srp 2024

@sofia_sofiova u nás mají děti v šatně v jedné určené poličce své oblečení na zahradu, hlavně tedy spodní díl, a mikču. To denně kontrolujeme v jakém je to stavu. Např. má tam softky a mikinu, jdou ven na procházku a není to špinavé, nechávám na další den, pokud jdou na zahradu ,kde v tom oblečení sedí třeba na písku/ trávě je to špinavé a beru domů..druhý den donesu další várku.
V pytlíku co je trvale ve školce je oblečení do školky,kdyby se polil/umazal/nebo i počural. To doplnuju dle situace. Pláštěnku tam mají taky trvale.

martinka0209
12. srp 2024

Náhradní oblečení ( tričko, tepláky/ legíny,kalhotky, ponožky, softshellové kalhoty), pláštěnku,holínky( na zimu je beru domů)

martinka0209
12. srp 2024

@andelka máme to stejně,teď půjde prostřední dcera poprvé do školky, chtěla jsem ji nechat jenom dvě trička,tak tři trička budou lepší, protože hned si pokape tričko a už se svléká 😀

dejvitka
12. srp 2024

@sofia_sofiova ja nechavam v batuzku/kapsari - nahradni leginy, tricko a vzdycky vice spodniho pradla, tak 3x fusky a 3x spodarky (nekdy jsou venku po desti a prosedi si zadek, promoci tenisky, obcas blbnou v koupelne, takze tohle se hodi nejvic). K tomu od podzimu do jara softky na polici (ty si bere pres leginy uz na cestu do skolky, v satne jen sunda a kdyz jdou ven tak zas oblece, setri nam to dost casu). Ma tam i plastenku, ale tu tam ma pro sichr kdyz jdem domu pesky a nemame destnik, ve skolce ji nikdy nepouzili. Holinky nechavam taky, ale mame to povolene, maji v satne misto na ne bokem.

pampeliska1313
12. srp 2024

Syn teda ještě par týdnu bude v jeslich, ale princip stejnej - pyzamko, ponožky, trika s krátkým/dlouhym rukavem, tepláky, kratasy, mikina, holinky, plastenka, spodní prádlo.) proste to má ve skříňce, kdyby náhodou - plus backory samozřejmě.)

marketa1218
12. srp 2024

@sofia_sofiova Měla bys dostat seznam ,co je do školky třeba. Ale kromě bačkůrek , které jsou tam celoročně, dcera nosí pyžamko, když má odpočívat a to každý týden bereme na vyprání. V šatně vecina převlečení, kdyby se polila, nebo stala nějaká nehoda. Tričko, tepláky , spodní prádlo, mikču. A věci na ven, měním podle počasí samozřejmě.

veroniquecz
12. srp 2024

Holky a jak to děláte prakticky? Chodi v tom v čem jde ven a prevleka se do třídy nebo jde v tom do třídy a prevleka se na zahradu? A nebo má extra ještě oblečení na cestu do a ze školky?

martinka0209
12. srp 2024

@veroniquecz v čem přijde ráno jde rovnou do třídy,v batohu má věci na ven,ty dám na poličku a ze školky jde v tom co má na sobě, odpoledne když je hezky jsou venku a když jdeme po školce ještě na hřiště neřeším fakt co má na sobě,výjimka je když musíme jít doktorce,to beru s sebou i čisté oblečení radši na převlečení

prejeta_zaba
12. srp 2024

Měli byste v MŠ dostat seznam

andelka
12. srp 2024

@veroniquecz jak kdy. Podle počasí. Teď v září,když bude pěkně, tak bude chodit ráno v tom v čem bude ve třídě ( jezdíme pár zastávek busem), a na zahradu se převleče. Domů jde pak v tom v čem byl ve třídě. Když je chladno tak má kalhoty na cestu tam a domů a ve třídě je v teplakach, které tam zas nechám, někdy je může mít i dva dny, max tři, potom měním.

palja
13. srp 2024

@sofia_sofiova u nás přesně, jak píše
@andelka a ještě chcou keramický hrnek na pití. Mají vše napsané na webu školky.

andelka
13. srp 2024

@palja u nás mají svoje. Jediné co nosíme v září jsou kapesníky a vlhčené ubrousky.

sofia_sofiova
autor
13. srp 2024

@marselina Na ty razítka kouknu, díky!

sofia_sofiova
autor
13. srp 2024

@prejeta_zaba Bohužel jsme nedostali🤷 Jenom oznámení, že se máme s dětmi dostavit 2.9. do 8:00.

sofia_sofiova
autor
13. srp 2024

@palja Tak to zkusím ještě jednou prošmejdit jejich web, snad tam něco najdu.

patypresdevaty
13. srp 2024

@sofia_sofiova oni začnou pracovat poslední týden v srpnu, takže bych počkala na nějaký seznam od školky.
Každá školka má trochu jiné požadavky a taky prostě zjistíte v průběhu, co a jak. Není potřeba všechno donést hned první den
Po nás pak chtějí třeba i věci jako kapesníčky, vlhčené ubrousky apod. A hřeben na vlasy

prejeta_zaba
13. srp 2024

@sofia_sofiova možná vám dají až první den školky. Ono to nic převratného není, že bys to musela třeba shánět dopředu.

palja
13. srp 2024

@sofia_sofiova nám to na schůzce řekli tak ve zkratce a jak tady někdo píše tak drogerii - toaletak, kapesníčky, tekuté mýdlo apod, tak to nám řekli, že se domluvíme až v září. Že prostě máme dítě přivést 2. září a vzít jí věci do třídy, náhradní oblečení a do skříňky, oblečení a na ven, klobouk kdyby bylo ještě slunko, papuče, pyžamo a že s ní počítají na celý den.
Školné zatím platit nemáme, každý, že dostane nějaký variabilní symbol až v tom září.
Ještě nám dali nějaké papíry na vyplnění a evidenční kartu, tu máme potvrdit i od dr. To máme také přinést v září. Ale všechny dokumenty jsou na webu školky k vytisknutí.
Některé přijaté děti mají 3 roky až v průběhu školního roku, tak ty mají přijít až den po 3. narozeninách s těmi všemi věcmi. Ještě mám mladší dceru a ta bude nastupovat až koncem listopadu, až jí budou ty 3 roky 😄

martinka0209
13. srp 2024

@sofia_sofiova nám taky nedávají seznam,mají to napsané na webu,v září pak řešíme jenom platby

rencinka87
13. srp 2024

@sofia_sofiova u nas chteji dve sady obleceni nahradni (tzn. dve tricka, dvoje teplacky/leginy, ponozky, slipy/kalhotky..) navic k tomu, v cem rano prijdou, pak holinky, plastenku nebo nepromokavou bundu a pak podle rocniho obdobi - na podzim se prida cepka, mikina (nechavam jednu nahradni), postupne rukavice, silnejsi cepice, nakrcnik.. zimni boty, v lete pak zas naopak chteji odnest ty ruzny zimni veci a doplnit tricka s kratkym a kratasy, ksiltovky/kloboucky. Pyzamka nemame. Ale urcite vam tohle vsechno reknou pani ucitelky na tridnich schuzkach 🙂