Čím nahradit předškolákovi kolektiv?

tahejhula
7. kvě 2022

V hernách se obvykle vyskytují děti výrazně mladší, nějaký kroužek? Na hřišti zase chybí záležitosti jako skupinové aktivity, trénink jakési spolupráce, atd. Jak tohle řešit? Děkuji.

bara88
7. kvě 2022

A on nechodí do školky?

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@bara88 nechodí a netuším, jak to bude. Hledám cesty, co s tím případně dál.

zelenaesmolda
7. kvě 2022

@tahejhula
jaktoze predskolak nechodi do skolky kdyz je to povinne?

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@zelenaesmolda pět mu bylo v lednu, nemám ponětí, zda mi ho vezmou. Proto to řeším.

bara88
7. kvě 2022

@tahejhula tak chodit s ním na hřiště, však děti si aktivitu najdou sami

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@bara88 no jasně, ale bude mu chybět taková ta spolupráce ve smyslu teď si všichni namalujeme vodovkami jaro, společné projekty, vystoupení, on po kolektivu touží, je to složité.

bara88
7. kvě 2022

@tahejhula tak to mu budeš muset zajistt ty domácí výukou

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@bara88 samozřejmě mu nezajistím, aby to probíhalo kolektivně, o tom píšu. Ne že si bude něco sám šmodrchat doma.

bara88
7. kvě 2022

@tahejhula ale jak iinak to jako chceš zajistit? Buď toto mít nebude a nebo mu budeš muset zařídit tu školku

zuzkasim
7. kvě 2022

@tahejhula Předškoláka přece vzít musí... Napadá mě, jestli vy neřešíte i jakési jiné potíže?, v tom případě by mohla být potíž i s těmi kroužky, nevím. Spoustu aktivit můžete dělat doma, není to jedináček, určitá míra socializace je i vaše rodina, i když to nejsou úplně vrstevníci. No tak při nejhorším bude s vrstevníky až ve škole, však on se svět taky nezboří. Soukromá školka třeba na 2 dny v týdnu taky není řešení? Sestřence takhle chodí děti jen 2 dny do lesní školky, zbytek je tuším doma na "domácí výuce".

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@bara88 právě třeba těmi kroužky. Proto mě zajímaly osobní zkušenosti. U zápisu byl, víc pro to neudělám.

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@zuzkasim problém je spádovost, jiný problém nikdo nemá. Soukromé školky tu nejsou.

bara88
7. kvě 2022

@tahejhula pokud si pamatuji tak si psala že hi nemáš jak vozit do spádové školky a do kroužku by si vozit mohla?tak vyber kroužek co ho baví a dej ho tam ale je to úplně něco jiného než školka zase

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@bara88 kroužky máme ve městě, samozřejmě a poměrně bohatý výběr.

zuzkasim
7. kvě 2022

@tahejhula Dobře. Máš děti ráda? Uměla by ses jim věnovat? Pokud je u vás takový nedostatek, zřejmě nejsi jediná, kdo tohle řeší. Co tak s nějakou známou dětskou skupinu založit? Ne školku, těch nařízení je hrozně moc, ale skupinu, to není až tak složité. Netuším, co děláš, jak jsi na tom se zaměstnáním, jaké máš schopnosti, ale přijde mi to jako fajn podnikatelský záměr a zatím je ještě relativně čas se do plánování pustit.

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@zuzkasim to není úplně realizovatelné, ve chvíli, kdy by syn onemocněl, nemůžu se věnovat dalším. Měla bych v ložnici dítě se čtyřicítkou a k tomu skupinku dalších mrňat. No ony by nebyly nadšené ani ty matky. Jinak si nemyslím, že by tu byl ve školkách nedostatek místa, je jich tu několik.

areh
7. kvě 2022

@tahejhula nějak teda nechápu, co řešíš. Píšeš,že ve školkách máte dostatek místa, ale zároveň se bojíš, že tvého syna do povinného ročníku nevezmou?!

zuzkasim
7. kvě 2022

@tahejhula To nemůže dělat jeden člověk, proto píšu "založit s nějakou známou". Ideální by byli na jednu skupinu 3 dospělí lidé, kteří by se střídali, není přece ani nutné pracovat 5 dnů v týdnu, navíc je k tomu i hromada nepřímé práce (vyhledávání nápadů, příprava pomůcek....). Vůbec tomu nerozumím, píšeš o problému s umístěním předškoláka, kterého umístit musí, a pak že ve školkách není nedostatek místa a máte jich tam několik. Asi bude lepší, když do toho nebudu víc vrtat, poradit jsem se pokusila.

klokanka31
7. kvě 2022

@tahejhula No tak v nejhorším bude mít kolektivní věci ve škole... Znám spoustu lidí co do školky nikdy nechodili a jsou úplně normální lidi...

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@areh psala jsem jasně, problém je spádovost. 🤦🏼‍♀️

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@zuzkasim na tohle jsem ti odpovídala, netuším, zda je nutné to dělat opakovaně.

bara88
7. kvě 2022

@tahejhula a co teda je za problém?

bara88
7. kvě 2022

@tahejhula ho prihlas do spádové

areh
7. kvě 2022

@tahejhula ale předškoláka umístit musí! Mladší děti ne. Neměla bych strach, že ho neumístí.

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@bara88 to jistě mohu, ale pak bude na individuálu a doma.

bara88
7. kvě 2022

@tahejhula a proč?

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@areh já se snažím věřit, ale nevím, proto se snažím připravit na obě varianty.

tahejhula
autor
7. kvě 2022

@bara88 protože to je čtyřicet kilometrů.

zuzkasim
7. kvě 2022

@tahejhula Já ti fakt nerozumím, nevidím tady žádnou odpověď nebo možná jen špatně chápu... Vy máte spádovou školku 40km vzdálenou? A blíž máte nějakou jinou školku, kam ale nepatříde dle spádovosti? A v té bližší místa jsou, protože píšeš, že míst je dost?

bara88
7. kvě 2022

@zuzkasim nechápe ji někdo