Čím čůrají maminky?

sarad
6. pro 2016

Ahoj všem,

prosím o radu. Můj syn (3,5 roku) se začíná hodně zajímat o svět kolem sebe a má spoustu dotazů. Jedním z nich je, čím čůrám, když nemám penis. Syn tvrdí, že zadečkem. Je to úsměvné a roztomilé, ale zároveň bych mu chtěla dát nějakou odpověď. Mám vůbec problém "to" správně a slušně pojmenovat. Napadají mě samé nevhodné výrazy- buď příliš domácké nebo příliš sexualizované.

Jaký je podle vás ženský ekvivalent k penisu? Je zajímavé, že s tímto slovem problém nemám.

Díky za rady a pochopení.

fiedlermonika
6. pro 2016

Mocova trubice tu mají i kluci která vede z ledvin močového mechyre do trubičky která ústí na povrchu asi bych zvolila přirovnání např. Ledviny jsou továrna kde se zpracovává pití co vybumbas atd takovou deckou pochopitelnou mluvou🙂

andysebesta
6. pro 2016

Matysek se taky v tomhle věku zajímal.kluci maji pindika a maminka kacenku.dostačující odpoved🙂😉

medulinek
6. pro 2016

Pipinkou a tata pindikem

lucyp13
6. pro 2016

Táta má pindu a máma pipinku

evapater89
6. pro 2016

U nas je to pipinka.. A kdyz se deti ptají tak jsou připravené na odpověď (údajně) syn 6 let objevil vložky a ptal se, řekla jsem ze jsou to zensky veci a ptal se dal. Tak jsem mu to normálně řekla, ze se zenske tělo jednou za měsíc cisti krvi a na to to potřebuji, řekl jo dobre a už dal pokoj 😁.. Deti jsou chytre a nenechají se oblbnout. 👍

medulinek
6. pro 2016

@evapater89 presne,dcera si nechala vysvetlit i oplodneni a na 4 v tom porody kozkala snad 10x,nejsou hloupi jen mali 😚

blahova_andrea
6. pro 2016

tak to my zas teda nepoužíváme slovo penis 😀 😅 kluci mají pindíka a holky pipinku. tohle mi děti věděly už před druhým rokem. mluvili brzo 😅 😀 pokud jedete doma ale stylem výrazů jako penis, tak pak je ekvivalentem vagína 😉

diva_ziva
6. pro 2016

Muzi maju penis, zeny vaginu. Nazvala by som to uplne rovnako ako akykolvek dalsi organ na tele 🙂

medulinek
6. pro 2016
shine2015
6. pro 2016

Vanoce se blizi a je dobre koupit atlas cloveka pro deti. ...nebo mu ukaz obrazek na netu a popis vylucovaci soustavu muze i zeny.

A za me - zadne tajnosti v nicem 😉

shine2015
6. pro 2016

@medulinek oplodneni i menstruaci deti znaji...moje tedy. Ale porod bych jim nepustila....nejstarsi je 5. Je to ale vec nazoru.

vineta
6. pro 2016

@blahova_andrea Až na to, že vaginou se nemočí 😉

kajalka
6. pro 2016

@vineta Ty jo, to je fakt, že vagína a pochva jsou označení jen pro "trubici", celkově to snad nijak pojmenovaný není, ne? Jako aby název zahrnul klitoris, pysky, moč. trubici i pochvu..

medulinek
6. pro 2016

@diva_ziva no uz vidim,jak se dcera ve skolce bouchne a jde za ucitelkou,ze ji boli vagina,navic vagina a vyvod mocove trubice je neco uplne jinyho 😊
@shine2015 dceri jsou 4,5 ono tam samozrejme neni zaber primo mezi nohy, na to bych nekoukala asi ani ja,ale je tam videt mamka na zidli,doktor u nohou a za chvili drzi dite a pak cisar,ted teda videt byl.

shine2015
6. pro 2016

@vineta to jsem chtela napsat taky jenze zakladatelka se ptala i na oznaceni pro zeny kdyz muzi maji penis 😉 tak jsem to nehrotila....

diva_ziva
6. pro 2016

@medulinek Suhlas, mame to komplikovanejsie. 🙂 Len ma zarazil problem zakladatelky, ako ma nazvat zensky protipol k penisu.

diva_ziva
6. pro 2016

Inak snad este medicinsky nazov na cele vonkajsie rodidla je vulva? Tam by mal byt zaradeny aj vyvod z mocovej trubice. Nie zrovna bezne slovo, no 🙂 Ale i nazvy pipinka mi pripadaju divne. Vsetko ostatne na tele nazyvame normalne, len pohlavne organy nie, a potom aby ludia nemali problem so sexualitou.

blahova_andrea
6. pro 2016

@vineta jo, tak to jsem na tom hůř jak děti. já si do teď myslela, že vagína je to celé a pochva to uvnitř 😀

shine2015
6. pro 2016

@blahova_andrea nam v tom udelala jasno ucitelka v prvaku na stredni. Prisla a nakreslila zevni pohlavni organy a oznacila vse vcetne postevacku - tvrdila ze je tragedie ze holky nevedi jak to maji tak aby bylo jasno 😃 takze od te doby i diky ni mam jasno. A to jak prisla byl takovy sok ze verim ze si to pamatujeme vsichni 😃

diva_ziva
6. pro 2016

@shine2015 :D :D Tak to je super! Tak v tom mali jasno i chlapci, takze este lepsie 😎

blahova_andrea
6. pro 2016

@shine2015 tak já teda zbytek znám, ale tyto dvě označení jsem fakt brala jako dvě rozdílné věci, ne jako dvě pojmenování jednoho 😅

kvakuska
6. pro 2016

@blahova_andrea vagína a pochva jsou přece totéž 😉

kvakuska
6. pro 2016

@kajalka ale ano, je to pojmenované, všechno co jsi popsala se hromadně nazývá rodidla 😎

michalena
6. pro 2016

pořídit knihu ... https://www.sevt.cz/produkt/moje-prvni-knizka-o... ta pomůže 😝

petradova
6. pro 2016

@lucyp13 Pindu nebo pinďu?😅