Celý den pláče ve školce

veroniquecz
12. zář 2018

Ahoj, jdu si pro radu. Měl jste někdo dítko, co by ve školce proplakalo celý den? Malá chodila loni do soukromé, teď nastoupila do státní. Je ve školce 8 den a světlé chvilky kdy nepláče jsou výjimka 😢 Jí, spí, kreslí, ale u všeho pláče. Ráno doma v pohodě i cesta do školky, loučení už je šílené a jak začne, tak nepřestane 😢Už nevím co s tím. Spí hodně (11 hodin), takže odpočinutá je, motivujeme, o školce mluvíme jen v dobrém, ale nic nepomáhá. Doma si ji bohužel nechat nemůžu, musím chodit do práce 😓 Nějaké rady co zabralo vám?? 🙏

priefi
12. zář 2018

@veroniquecz a nemuze to byt i tim, ze byla zvykla na tu soukromou skolku a ted smutni a chtela by tam?

normalnimatka
12. zář 2018

snažila bych se zjistit, kde je problém. co jí vadí. a pak podle toho.
jinak bych radši 100x přehodnotila, jesi OPRAVDU nejde udělat to, aby do školky nemusela, nebo třeba na míň hodin/dnů. dítě je malý jen jednou.

veroniquecz
autor
12. zář 2018

@priefi jj to taky, ptá se kdy bude zase otevřená a kdy tam bude moci jít, tam to měla hodně rada 😓

odula
12. zář 2018

@veroniquecz já s mými dětmi zkušenost nemám, mám ji sama se sebou. chodila jsem do školky kde jsem byla zvyklá , mamka me přeložila do jiný,bližší. byly mi 3 max a tohle si fakt pamatuju. ty cizí hnusný kosicky, cizí záchůdky, cizi pančelky.... bylo to fakt hrozný. pripadala jsem si jak ve vyhnanství. brecela jsem cely dny. pomohlo až prelozit mě zpátky... :/ vím že to asi není úplně pozitivní outcome no.... ale prostě to dítě si vytvoří jako by druhý bezpečný místo kde všechno zná a kde si je jistý, takový druhý "doma" a dá to docela práci, a teď zas do cizího... a teď ještě kontrast mezi státní a soukromou je asi znacnej .... proč jste vlastně museli skončit v soukromý?

veroniquecz
autor
12. zář 2018

@normalnimatka prý tam nemá kamarády a tety jako v malé školce a stýská se ji po mamince a tatínkovi. 🤷🏻‍♀️

veroniquecz
autor
12. zář 2018

@odula soukromou jsme platili z rodicaku, který mi už skončil 😓

odula
12. zář 2018

@veroniquecz chjo.... to je pitomý ty ceny... to je mi fakt líto. jako nevím jak to máte,ale až budeš mít nějakej příjem tak by to zase mohlo být průchozí?

blabloblu
12. zář 2018

A aspoň nějaký pracovní benefity, z kterejch by se to dalo částečně dotovat, nejsou? Ono... my třeba si dítko předáváme, lepíme to všechno jak se dá, oželela jsem dovolenou, nějaký vejlety, oblečení, knížky a milion dalších věcí, jsem doma s minimálním příjmem (několik hodin týdně pracuju) a dítě je v poho no, jsme spolu, to už nám nikdo nevezme a hotmný věci... člověk si uvědomí, kolik toho absolutně nepotřebuje... výlet do lesa je zadarmo, maximálně za lístek na mhd. Ale jako rozumim, neni to pro každýho, jasně, většina jednoduše skutečně do tý rachoty musí a nejde to jinak, ale... radši bych prodala auto a platila soukromou, než aby se dítě trápilo... ať je dobře 🙂

ada22
12. zář 2018

A co se tam zkusit seznámit s nějakou maminkou , která má dítě ve stejné třídě a děti seznámit. Jit s nima na hřiště. Případně, tam s ní chvilku být. Ukázat ji co je tam super. Třeba získá větší pocit jístoty,. Když tam budete.

normalnimatka
12. zář 2018

@veroniquecz no, asi viz odula. nějak nerozumim tý větě s rodičákem. rodičák asi nebude víc peněz, než co si vyděláš v práci, ne? asi bych se snažila taky to nějak olepšit, to, co píše ada22 není blbej nápad, i blabloblu, ale pokud by to fakt nešlo, asi bych ji taky šoupla zpátky do soukromý.

bledulka84
12. zář 2018

@veroniquecz dcerka ted v pondeli nastoupila poprve do statni skolky a sice cely den neplace, ale taky extra spokojena neni, taky ji je lito, ze tam nema zadnou kamaradku a zatim si ji nejak neumi najit, i kdyz jinde s tim nikdy problem nemela. Taky doufam, ze si to sedne a za chvilku to bude ok, bohuzel kamaradi jsou v jinych tridach, nez je ona. Nastesti ji muzu brat po obede, protoze jsem na materske s mladsim synem. Takze na cely den chtela jit jen v pondeli, jinak vyzvedavam po obede. A totalne ji nevyhovuji spolecne zachody, je zvykla se zavrit i prede mnou.

ninive211
12. zář 2018

U nás ve školce naštěstí v pohodě, ale je tam jedna holčička, která první dny plakala (ale ne asi pořád) a p.uč. říkala, že když tak ať tomu maminka dá tak ten měsíc, jestli se to srovná a když ne, tak ať ji prostě stáhne. Navíc u nás teda nám učitelky na třídních schůzkách říkaly, že to, že si děti ze začátku popláčou, je normální, ale pokud by měly plakat dýl (víc jak 20 minut v kuse), tak že volají rodiče. A teď tedy z těch odpovědí jsem nepochopila, jestli teda už nyní chodíš do práce anebo teprve začneš, píšeš, že soukromá se platila z rodičáku a ten teď už není, ale zase je příjem z práce a ten je předpokládám vyšší, nemám pravdu? Pokud by to fakt nešlo, zkusila bych vrátit zpátky do té soukromé, ale ještě bych týden dva vyčkala...třeba si to ještě sedne, dělat závěry po týdnu nemusí být to pravé ořechové a aby pak neměla pocit, že si tu školku vyřvala a že když bude vyřvávat vždycky, tak bude po jejím. Otázku peněz chápu, že soukromá z dlouhodobého hlediska není ideální, nejsem rotschildové, že, ale pokud by měla být ve státní fakt nešťastná, tak radši obětuji peníze (pokud mohu).

ninive211
12. zář 2018

@bledulka84 To je blbé s těmi kamarády,u nás na info schůzce s ředitelkou v červnu koloval papír, kde jsme mohli psát požadavky, do jaké třídy bychom raději (příp.s kým dohromady) a zdá se, že na to hodně dali, Elenka je ve třídě s holčičkou z miniškolky, se kterou se tehdy sice nějak extra nebavila, ale nyní že se znají z dřívějška, tak už jsou kamarádky a hrají si spolu. A taky tam chodí s holčičkou od kamarádky z vedlejšího baráku.Věřím, že obojí pomohlo k lepší adaptaci, čekala jsem právě problémy a ona se mě po jednom dni ve školce zeptala, jestli tam už bude spinkat....

jipe
12. zář 2018

@ninive211 zakladateka asi měla příjem z práce + rodičák, tedy soukromá školka, ted má jen příjem z práce, proto státní školka

ninive211
12. zář 2018

@jipe Tato možnost mě nenapadla, vidíš...počkám si na odpověď 🙂

bledulka84
12. zář 2018

@ninive211 tak to nam nepomohlo ani to, ze sestrenice me mamky to rozdelovala. Chtela jsem Terezku do tridy s klukama "trojcatama" (dvojcata + o rok starsi bracha), s kterymi vzdycky radi na hristy, ale ta mamcina sestrenice je ma ve tride, tak nevim, jestli kvuli tomu, ze jsme vzdalena rodina ji ve tride nechtela. No, kazdopadne naopak je ve tride s holcickou, s kterou si nikdy nesedly, potkavaji se na ruznych akcich mistniho rodinneho centra, za me je to maly psychotyran (je slovne zakerna) a ta uz je tam od lonska, maji vekove smiseny tridy. A jeste Terezka nastoupila kvuli nemoci az tento tyden. Zatim rika, ze si nehraje s nikym, no. Jeste kvuli nemoci nenastoupil jeden o rok mladsi chlapecek, ktereho zna, tak doufam, ze snad se to zlepsi aspon s nim, ma ho rada. Je to fajn, ze u vas dali na preference, tady bohuzel ne.

kittyy17
12. zář 2018

Můj starší to prořval až do Vánoc, že začátku celý den, potom už jen půlhodinu po příchodu, a to se spíš podle učitelky vztekal. Hodně pomohlo že vodil tatínek. Letos ještě nebyl, nastupuje příští týden, tak jsem zvědavá. Ptá se jestli už půjde do školky, a zkouší to na mne, že tam nechce, že nemá rád paní učitelku, protože musí poslouchat...
A do školky musí, i když jsem doma s mladším. Je to divočák a horká hlava paličatá, a já jsem z něj vyšťavená...

kittyy17
12. zář 2018

Ráno a dopoledne řval, a odpoledne jsem si vyzvedavala spokojené dítě, kolikrát ani nechtěl domů...
Bral si s sebou plyšáka, a podplatila jsem ho sladkým, vždycky se mi díval v šatně do batohu..

swetlusska
13. zář 2018

Ty ceny jsou fakt strašný no, taky počítám, že dítě dáme do soukromé jen na zkoušku a pak si dám jen půl úvazek, abych ho ze státní brala co nejdříve, nebo zůstanu doma ještě rok. Stejně už s hypotékou žijeme z 1 platu a dá se to 🙂 Ale žádná sláva. Ale dítě je teda fakt malý jen jednou a to je pro mě podstatný.

kotty
13. zář 2018

Tak jsem si pročetl diskuzi a díky za ní. I když nepomůžu radou, tak pro mě je to ukazatel toho, že do doby, než malá půjde do školky, musíme být přestěhování a usazení na jednom místě, abych ji neměnila prostředí. Děti se opravdu rychle navazi na jedno místo, lidi apod, cítí se tam bezpečné...

jipe
13. zář 2018

@kotty já probrečela i změnu zš v 2. třídě - hodně, takže jo, přimlouvám se za neměnění prostředí

michaela_2
13. zář 2018

@veroniquecz Ahoj, my jsme synovi také letos měnili školku - konečně se dostal do té, kde pak bude pokračovat i do školy, chodila do ní dcera, je to báječná školka. Ta z minulého roku byla ale také skvělá a on si to tam zamiloval. U jeho povahy bych to nečekala, že se na ní tak upne, ale celý první týden ráno plakal, že chce do té ,,svojí" školky, ve školce pak tedy neprobrečel celý den, ale prý u všeho nadával, že v jeho školce to mají lepší 🙂)
Tento týden už jsem zaznamenala změnu k lepšímu - našel si tam kamarády se kterými hrají fotbal a byť se ještě na minulou školku ptá, vypadá tady spokojeně.
Dala bych tomu ještě čas - je to blbé, ale děti se musí naučit umět se přizpůsobit ☹ taky mi to trhalo srdce, ale teď jsem ráda, že jsem vydržela - on by nebyl problém jej přendat zpátky, jen by to zase znamenalo větší dojíždění.

Někdo se musí přestěhovat kvůli práci apod. a děti si také zvyknou. Chce to aby si našla kamarády co nejdříve, moc držím palce!!!!!

veroniquecz
autor
14. zář 2018

@normalnimatka já už jsem pracovala a cely řidičák šel na platbu skolkovneho.

normalnimatka
14. zář 2018

@veroniquecz jasně, to mi nedošlo.

veroniquecz
autor
14. zář 2018

Děkuji moc všem!!
Naštěstí je to den ode dne lepší. Už se neplace cely den, zapojuje se, kreslí, vyrábí, už bez slzicek. Jen ráno to přetrvává, ale to si snad časem sedne taky. A už i pochopila, ze v malé (soukromé) školce jsou nové a malé děti a kamarádi už chodí do velkých školek. Také pomohla na radu učitelky hračka z domu a to, ze si hraje už se 2 holcickami. 🤗

sevcikovakaterina
Autor odpověď smazal
Zobraz
ada22
14. zář 2018

@sevcikovakaterina myslím že jo. Dceři jsou tři. Ve školce se jí moc líbí, ale spinkat tam nebude, protože prý má postýlku doma. Zatím ji mohu brát po o , tak netlačíme. I tak je že školky vyčerpaná. O prázdninách usnula po O , tak na hodinu. Teď spí tři hodiny a i tak jde spát do 21:00. Je to pro ně spousta noveho.