CHcela by som sa spytat aky velky vplyv ma trvaly pobyt dietat na prijatie do mat.školky.my žijeme v Prahe obaja sme slovaci a trval.pobyty mame na SR.Byva to velky problem?dakujem
Pridávam svoju odpoveď: sme obaja s manželom Slováci , žijeme na Morave a všetci aj s deťmi máme nahlásený na cudzineckej polícii pobyt na území ČR, trv.pobyt máme oficiálne stále na SR a keďže všetky náležitosti (úver, banka, rodičovský prísp.....) vybavujeme na pobyt v ČR, tak aj škôlka /škola. Oboch synov nám vzali do škôlky hneď a pritom tiež bolo prihlásených viac detí...osobne si myslím, že trv.pobyt je prežitok z dávnejších dôb, dnes keď sa kvôli práci cestuje do štátov Európy si myslím, že aj cudzinci dlhodobo žijúci v napr. ČR, by nemali byť znevýhodnení. Nebudes predsa dochádzat na Slovensko do skolky len preto, ze TAM mas trv.pobyt.... 😅
Ahoj Reni,
tak to je podle mě kardinální problém.
Všechny školky, co jsem oslovila, a že jich bylo, má v podmínkách přijetí dětí do mš trvalý pobyt OBOU rodičů nebo rodiče samoživitele v dané části Prahy.
Školky v místě našeho bydliště jsou beznadějně plné, tak jsem obvolávala a psala na školky v místě pracoviště. Jejich odpověď byla tato. Přednost mají děti rodičů s místem trvalého bydliště v místě a pak, pokud zůstanou volná místa, což je někde čirá utopie a ještě se to podle info ředitelek nestalo, berou další děti.
Takže buď si dáte s manžele trvalé bydliště do Prahy a na Slovensku necháte třeba jen doručovací adresy, nebo budete mít problémy.
Ale každopádně držím pěsti!!!