Maminky mám problém s pitným režimem svého dítka. Syn 15měsíců, baští skoro vše, kojený (4x / 24hod., pokud třeba nerostou zoubky a nechce víckrát). Mám s ním trápení, že nechce pít. Zkoušela jsem různé hrníčky, pítka, brčka i klasické lahvičky s "dudlíky" a vše odmítá. Nechce vodu, čajíky, šťávy, UM, prostě nic. Někdy se trochu napije takového toho ředěného džusíku pro děti. Hodně se potí (obzvlášť v noci, i když spinká jen v tílku) a tomu kojení moc nedává. Leckdy si jen tak cucne a většinou ho přikládám víckrát, aby alespoň něco vypil. Mám o něj obavu, když jsou vedra. Snažím se mu dávat hodně ovoce, polévky (z těch ale vybírá jen zeleninu - vodu z nich nechce) a stále nabízet něco k pití, ale i tak kromě toho kojení vypije za 24hod.max 1dcl :( Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se vám podařilo naučit dítko pít - vodu, ale i UM? Nemívám moc času, takže nevím, jak budu stíhat přispívat do diskuze, proto předem díky za každý příspěvek 🙂
Sladkou lahvičku s Jupikem rozredit na dva dny.. U nás to pomohlo. Nedávala jsem slazene nápoje, ale když je krize a pije málo, tak raději dam sladké než nic.
Tak já se tak trápila před dvěma měsíci...vyzkoušela jsem všechny možný i nemožný hrnky i nápoje. Nabízela nonstop a nic, tak jsem to vzdala...asi za týden si malá přinesla hrnek a že chce z něj pít a od té doby se sama pěkně rozpila. Někdy vypije hrnek, někdy víc. Taky stále kojím. Doktorka mi říkala, že pokud má 3 počuraný plinky za den, tak není dehydrovaná. Jo a pije vodu a fenyklový čaj.
@sapinek Mne teda kojeni plus 1dcl vody nepripada malo. Na 1kg vahy by mel clovek prijmout 25-40 ml (informace se lisi podle zdroju), coz je u 10kg ditete 250-400 ml. Pri kojeni si muj syn vycucne kolem deci...kdyz to sectes, jsi na nejakych plus minus 5 deci za den...
Maminky, děkuju za rady! Jsem z toho taková vyjukaná, protože s dcerkou jsem měla opačný problém - ta zase žbrunila až až (vypila klidně i 2l za den okolo toho roku a půl, ale je fakt, že tu už jsem tou dobou nekojila)
@inusska Vodu s citronem určitě vyzkouším 🙂 to by mu mohlo vyjít 🙂 UM jsem zkoušela jen kvůli tomu, že mě napadlo, jestli mu nebude třeba chutnat, jinak budu raději, když se obejdeme bez něj.
@kafkovi Tak to mě trošku uklidnilo s těmi plínkami. Naše pediatrička mi pořád říká, že pije málo, ať zkusím víc kojit a tak, jenže on si jen cucne a pak se na prso jenom šklebí nebo mě zkouší kousat. A mluvila něco o 6 plínkách denně - i to teda splňuje, ale čurá často a po malých dávkách, takže mě to zase nahlodalo, jestli se to dá počítat.
@martiniquest Děkuji za info a uklidnění. Podle toho, co píšete, to dává smysl. Syn tedy nejeví známky, že by mu něco chybělo, tak snad mu to takto stačí.. Je to úplný opak než byla dcera.
No, ja mam stejny problem. Syn pije velmi malo, az ted se to zacina ucit. Pomohlo takove to sportovni pitko (jak je u jupika). Pak najednou vzal na milost i mam hrnek, ktery odmital. Kupuju stavy od hippu a hodne redim, chutna mu i voda s citronem. Hodne zabira, kdyz si sednu na zem, piju a delam po napiti takove to aaach. Bere to jako hru a prijde si taky. A jedine co, tak neustale nabizet. Ted konecne pochopil brcko, tak budem pouzivat i to. Na UM podle me nenaucis uz, ono taky proc.