Máme v plánu navštívit se starším, pětiletým synem, zemědělské muzeum v Praze. Nicméně máme ještě mladšího syna, tříletého. Vy, co jste tu byli, je to vhodné i pro tříleté? Oba jsou do této tématiky hodně zabraní. Mají rádi traktory a podobné stroje. Díky moc za zkušenosti🙂.
Byly jsme před měsícem - šestiletý a tříletý... za tři hodiny, co jsme měli do zavíračky, se nám nepodařilo dostat z výstavy "jede traktor"... Tak asi tak 😉
@kemija já byla v ZM s čerstvě dvouletou, byla nadšená a já taky, jsou tam zajímavé informace i pro dospělé. Naopak Deckosvet dost zklamání, možná tím, že na Déčko nekoukáme a neznáme ty postavičky nebo je to prostě pro starší děti (interaktivní hry na obrazovkách...). Malou tam bavily jen kostky, po kterých se dalo lézt (ale zase tam byla potřeba neustálá asistence, kostky jsou tvrdé a vysoké) a expozice s vláčkem, kde je pár interaktivních prvků.
Díky moc všem, už se těším, až se s klukama vydáme🙂. Podle vašich reakcí, to bude určitě super 🙂 Pokusíme se to stihnout ještě před prázdninami ve všední den, myslím, že tam pak bude docela nábuch.
Je to tam super, byli jsme s dvouletakem v zime, skoro nikdo tam nebyl a pro nas zabava na temer cely den
Také jsem byla se synem, bylo to ještě před jeho třetíma narozeninama a v pohodě. Něco ho zajímalo, něco vůbec, ale i tak jsme tam strávili dost času. Navíc v jedné expozici je i dětský koutek 😉.
@merope ve druhem nebo tretim patre je expozice Zemedelstvi. Vejdes do salu a po prave strane mas most (na zacatku je pisek s vykopavkami, muzes vyhrabavat streoy z neolitu). To je moct pres historii, vevnitr v nem jsou zapusteneukazky vesnice aosidkeni od neolitu az po dnes. No a kdyz pak pujdes pod ten most, tak jsou tam male mistnustky, zrni, ovce, vepr. A ve zdech jsou zabudovany suplata - vse otvirat, jsou to take exponaty, druhu plodin avseho mozneho.
Tahle expozice je uzasna, je tamtoho jeste moc, v pruchodu s domacimi zviraty jsou tabletys hrou, jak vypestovat kure anebo ti ho sezere kocka, zadni vitriny delaji zvuky, je tam dojeni...
@janedv Tak tam jsme byli, jen syn se tam chytl jiného chlapečka a dělali tam šílený "bugr" (běhali a blbli), obilí tak max rozhazovali, ale už je starší, tak třeba to půjde. U nás se střídaly nemoci a ZOO (protože jsem měla permici, tak jsem chtěla tu ZOO projít aspoň celou 🙂 ) a teď honím věci do práce, ať mám léto co nejvolnější (pedagog).
@kemija určitě si to užije i tříletý. To muzeum je v podstatě jedna velká dětská herna