Zemědělské muzeum Praha. Je vhodné i pro 3leté dítě?

kemija
1. čer 2022

Máme v plánu navštívit se starším, pětiletým synem, zemědělské muzeum v Praze. Nicméně máme ještě mladšího syna, tříletého. Vy, co jste tu byli, je to vhodné i pro tříleté? Oba jsou do této tématiky hodně zabraní. Mají rádi traktory a podobné stroje. Díky moc za zkušenosti🙂.

lachipie
1. čer 2022

@kemija určitě si to užije i tříletý. To muzeum je v podstatě jedna velká dětská herna

kemija
autor
1. čer 2022

@lachipie díky moc🙂 a nemáte zkušenost s Déčko světem? 🙂

cilkat
1. čer 2022

Byly jsme před měsícem - šestiletý a tříletý... za tři hodiny, co jsme měli do zavíračky, se nám nepodařilo dostat z výstavy "jede traktor"... Tak asi tak 😉

lachipie
1. čer 2022

@kemija v Déčko světě jsme nebyli tak bohužel neporadím

tridvajedna
1. čer 2022

@kemija já byla v ZM s čerstvě dvouletou, byla nadšená a já taky, jsou tam zajímavé informace i pro dospělé. Naopak Deckosvet dost zklamání, možná tím, že na Déčko nekoukáme a neznáme ty postavičky nebo je to prostě pro starší děti (interaktivní hry na obrazovkách...). Malou tam bavily jen kostky, po kterých se dalo lézt (ale zase tam byla potřeba neustálá asistence, kostky jsou tvrdé a vysoké) a expozice s vláčkem, kde je pár interaktivních prvků.

janedv
1. čer 2022

@kemija NZM i pro triletaka super. Nezapomente taky vsechno otvirat - v expozici zemedelstvi jak je tam takovy mostek jsou pod nim schovane male mistnustky a spousta supliku - v nich jsou super veci, je to soucast expozice 🙂 nebat se zkoumat, je to tam super.

2hanah
1. čer 2022

@kemija určitě, my tam byli s tříleťákem před měsícem a super.

kemija
autor
1. čer 2022

Díky moc všem, už se těším, až se s klukama vydáme🙂. Podle vašich reakcí, to bude určitě super 🙂 Pokusíme se to stihnout ještě před prázdninami ve všední den, myslím, že tam pak bude docela nábuch.

elesse
1. čer 2022

Je to tam super, byli jsme s dvouletakem v zime, skoro nikdo tam nebyl a pro nas zabava na temer cely den

jankavranova
6. čer 2022

Také jsem byla se synem, bylo to ještě před jeho třetíma narozeninama a v pohodě. Něco ho zajímalo, něco vůbec, ale i tak jsme tam strávili dost času. Navíc v jedné expozici je i dětský koutek 😉.

merope
28. čer 2022

@janedv To vůbec netuším, co popisuješ, ale jak tu psala @cilkat - je problém dítě dostat pryč z "Jede traktor", tak pak na zbytek není moc času 😀. Ale měla jsem pocit, že vše "důležité" pro děti jsem si stihla tak nějak projít (aspoň letmo) - a ono ne. Budu příště zkoumat víc.

janedv
28. čer 2022

@merope nase uz traktory nezajimaji, byli jsme tam proste mockrat.

gracinka7
28. čer 2022

@kemija já ti nevím. Všichni ho pořád vychvalují, my se tam koukli a zase tolik nás to nezaujalo. Pro vesnické děti to asi není tolik wau, většinu toho znají.

janedv
29. čer 2022

@merope ve druhem nebo tretim patre je expozice Zemedelstvi. Vejdes do salu a po prave strane mas most (na zacatku je pisek s vykopavkami, muzes vyhrabavat streoy z neolitu). To je moct pres historii, vevnitr v nem jsou zapusteneukazky vesnice aosidkeni od neolitu az po dnes. No a kdyz pak pujdes pod ten most, tak jsou tam male mistnustky, zrni, ovce, vepr. A ve zdech jsou zabudovany suplata - vse otvirat, jsou to take exponaty, druhu plodin avseho mozneho.
Tahle expozice je uzasna, je tamtoho jeste moc, v pruchodu s domacimi zviraty jsou tabletys hrou, jak vypestovat kure anebo ti ho sezere kocka, zadni vitriny delaji zvuky, je tam dojeni...

merope
29. čer 2022

@janedv Tak tam jsme byli, jen syn se tam chytl jiného chlapečka a dělali tam šílený "bugr" (běhali a blbli), obilí tak max rozhazovali, ale už je starší, tak třeba to půjde. U nás se střídaly nemoci a ZOO (protože jsem měla permici, tak jsem chtěla tu ZOO projít aspoň celou 🙂 ) a teď honím věci do práce, ať mám léto co nejvolnější (pedagog).